OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Τον χαβά του ο Τατάρ! Επιμένει στον ισχυρισμό ότι υπάρχουν «δυο λαοί» στην Κύπρο

Μέσα από την αναγνώριση του ψευδοκράτους περνούν οι όποιες συζητήσεις στο Κυπριακό, είτε είναι διαδικασία διαπραγματεύσεων, είτε Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Ο κατοχικός ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, σε απαντητική επιστολή του προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ημερομηνίας 20 Ιουνίου 2022, είναι ξεκάθαρος ως προς τις προθέσεις και στόχους της τουρκικής πλευράς. Η επιστολή, που είναι σύντομη δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών, ούτε και χαρακτηρίζεται από εποικοδομητική ασάφεια. Ζητά εκ προοιμίου αναγνώριση για να αρχίσει η όποια συζήτηση, ενώ επαναλαμβάνεται συνεχώς τον ισχυρισμό ότι υπάρχουν «δυο λαοί» στην Κύπρο. Ισχυρισμός που διατυπώνεται για να αναδειχθεί το  τουρκικό αφήγημα των δυο κρατών.

Στην επιστολή του ο Τατάρ σημειώνει πως δεν αποδέχεται τη βάση των συνομιλιών, επικαλείται επί τούτου και τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες (στην άτυπη της Γενεύης) ενώ αναφέρεται στην «κυριαρχική ισότητα», στο «ίσο διεθνές καθεστώς» και τα «εγγενή δικαιώματα» των Τουρκοκυπρίων. Πρόκειται για στοχευμένες αναφορές, που καθορίζουν το πλαίσιο των κινήσεων της κατοχικής δύναμης, που παραπέμπει στην αναγνώριση του ψευδοκράτους. Στην ίδια λογική κινείται και στα ΜΟΕ, απορρίπτοντας εκείνα που προτάθηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ανακοινώνοντας ότι θα καταθέσει δικά του.

ΠΗΓΗ: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση του Δ. Κουτσούμπα με τη ΓΓ του ΚΚ Καναδά Liz Rowley

otavoice

«Πνιγμένη» στην αφρικανική σκόνη η χώρα -Απόκοσμες εικόνες

otavoice

Αργεντινή: Ογκώδεις διαδηλώσεις κατά πολιτικής λιτότητας και υπέρ του δημόσιου πανεπιστημίου

otavoice

Το Κογκρέσο ενέκρινε την βοήθεια στην Ουκρανία- Μπάιντεν: Άμεση αποστολή όπλων

otavoice

Πέπλο αφρικανικής σκόνης «πνίγει» τη χώρα

otavoice

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα -Ανελέητο σφυροκόπημα

otavoice