OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ουκρανία: Στο Κίεβο, με τρένο, Μακρόν, Ντράγκι και Σολτς

Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο Ιταλός Πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι επιβιβάστηκαν σε ειδικό τρένο και κατευθύνονται προς την Ουκρανία και συγκεκριμένα το Κίεβο, μετέδωσαν σήμερα ιταλικά και γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες επιβιβάστηκαν σε ειδικό τρένο στην Πολωνία και αναμένεται να φτάσουν αργότερα στο Κίεβο, σύμφωνα με το γερμανικό δίκτυο ZDF και την ιταλική εφημερίδα La Repubblica, η οποία δημοσίευσε φωτογραφίες των τριών ανδρών μέσα από το τρένο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, έχει προγραμματιστεί συνέντευξη Τύπου για τις 14:00 σήμερα Πέμπτη το απόγευμα στο Κίεβο.

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς κατεβαίνοντας από το τρένο σήμερα Πέμπτη το πρωί στο Κίεβο.

Κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης, « δεν θέλουμε μόνο να δείξουμε την αλληλεγγύη μας, θέλουμε επίσης να διασφαλίσουμε ότι η βοήθεια που οργανώνουμε: οικονομική, ανθρωπιστική, αλλά και σε ό,τι αφορά τα όπλα, θα συνεχιστεί », είπε. ” Θα το επιδιώξουμε όσο χρειαστεί για τον αγώνα της Ουκρανίας για ανεξαρτησία “, ανέφερε ο Όλαφ Σόλτς σε συνέντευξη, η οποία δημοσιεύτηκε καθώς οι τρεις ηγέτες έφτασαν στο Κίεβο μετά από ένα ταξίδι με τρένο. νύχτα.

Τον  Εμανουέλ Μακρόν, συνοδευόμενο από τον Γάλλο πρέσβη στην Ουκρανία Ετιέν ντε Πονσίν, υποδέχτηκε στο Κίεβο ο Ευρωπαίος υπουργός της Ουκρανίας, υπεύθυνος για την ουκρανική υποψηφιότητα για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

« Ήρθα για να στείλω ένα μήνυμα ευρωπαϊκής ενότητας και υποστήριξης στους Ουκρανούς. […] Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι πολύ δύσκολες », είπε ο Εμανουέλ Μακρόν καθώς κατέβαινε από το τρένο που τον μετέφερε από την Πολωνία στην ουκρανική πρωτεύουσα, πριν πάει « σε έναν πόλεμο όπου διαπράχθηκαν οι σφαγές. » με τους Σόλτς και Ντράγκι.

 Προειδοποιητικές σειρήνες ήχησαν σήμερα το πρωί στο Κίεβο

Αρκετές απειλές για βόμβες ακούστηκαν στο Κίεβο το πρωί της Πέμπτης, ενώ ο Γάλλος πρόεδρος και οι Ιταλοί και Γερμανοί ομόλογοί του επισκέπτονται την ουκρανική πρωτεύουσα. Οι ηγέτες εξακολουθούν να βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο ξενοδοχείο τους. Ακούστηκαν έξι προειδοποιήσεις, σύμφωνα με το BFMTV, που υποδηλώνουν παραβίαση του ουκρανικού εναέριου χώρου.

Πηγή πληρ. lefigaro

Σχετικά Άρθρα

Ισημερινός: Οι αρχές συνέλαβαν τον φερόμενο ηγέτη της συμμορίας Los Lobos

otavoice

Φωτιά στην Πάρο: Κοντά σε σπίτια οι φλόγες – Ήχησε το «112»

otavoice

Βαγδάτη: Ο Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε με τον Ιρακινό ομόλογό του

otavoice

Από το Μόντρεαλ του Καναδά ξεκίνησε η επίσκεψη Κουτσούμπα στην ομογένεια

otavoice

Κυρ. Βελόπουλος: «Η ψήφος στην Ελληνική Λύση αποτελεί μονόδρομο»

otavoice

Ευρωεκλογές: Σύσκεψη για τον προγραμματισμό και τον συντονισμό των δράσεων

otavoice