OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Κύκλωμα με πλαστές βίζες εξαρθρώθηκε σε ελληνική πρεσβεία

Μεγάλο κύκλωμα το οποίο έφτιαχνε και προμήθευε πλαστές βίζες Σένγκεν στο ελληνικό προξενείο στο Νέο Δελχί, εξάρθρωσαν οι ελληνικές αρχές. Το Υπουργείο Εξωτερικών διενεργεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ).

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μετέδωσε το Κεντρικό Δελτίο του ΑΝΤ1, με τον Νίκο Χατζηνικολάου, υπάλληλος του προξενείου είχε εκδώσει 500 πλαστές βίζες. Στις αρχές του καλοκαιριού, ο Πρόξενος στο Νέο Δελχί διαπίστωσε ότι ένας διοικητικός υπάλληλος του προξενείου, έδινε σωρηδόν βίζες. Σε δύο εβδομάδες είχε δώσει 500 βίζες. Ο πρόξενος αντιλήφθηκε ότι επρόκειτο για κύκλωμα κι έδωσε εντολή να ακυρωθούν οι εν λόγω βίζες.

Λίγες ημέρες αργότερα 200 Ινδοί πολίτες, με αυτές τις βίζες, συνελήφθησαν από FBI, στα σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών με το Μεξικό. Η ΕΔΕ είναι σε εξέλιξη και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει δοθεί εντολή να “πέσουν πολύ βαριές καμπάνες” στον εν λόγω υπάλληλο.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ταρίφα του κυκλώματος έφτανε μέχρι και τις 4.000 ευρώ, για να προμηθεύσει πλαστή τουριστική βίζα Σένγκεν.

Σχετικά Άρθρα

ΥΠΕΞ Ιράν για το πλήγμα στην Ισφαχάν – «Έμοιαζαν με παιχνίδια, όχι με drones»

otavoice

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο Ισημερινός λόγω ενεργειακής κρίσης

otavoice

Πώς υπολογίζεται το Δώρο Πάσχα- Μέχρι πότε πρέπει να εξοφληθεί

otavoice

Γάζα: Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι πέρασαν 276 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια

otavoice

«Ανακαινίζω-Νοικιάζω»: 343 εγκρίσεις την πρώτη εβδομάδα

otavoice

Εύθραυστη ηρεμία στη Μέση Ανατολή – «Γρίφος» τα επόμενα βήματα

otavoice