OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ο Τζο Μπάιντεν ξεκινά την περιοδεία του στην Ασία

Αφού συντόνισε την κινητοποίηση των Δυτικών έναντι της Ρωσίας, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναχώρησε χθες για μια περιοδεία στην Ασία, στη διάρκεια της οποίας επιθυμεί να επαναβεβαιώσει τις φιλοδοξίες των ΗΠΑ στην περιοχή.

Ο 79χρονος Δημοκρατικός, για τον οποίο η αντιπαράθεση ΗΠΑ- Κίνας θα αποτελεί σημαντικό γεωπολιτικό ζήτημα τα επόμενα χρόνια, πραγματοποιεί την πρώτη του επίσκεψη στην περιοχή της Ασίας αφού ανέλαβε την προεδρία.

Οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι υπάρχει «πραγματική πιθανότητα» η Βόρεια Κορέα να προχωρήσει «σε νέα εκτόξευση πυραύλου» ή σε μια «πυρηνική δοκιμή» στη διάρκεια του ταξιδιού του Μπάιντεν.

Νωρίς σήμερα το πρωί ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος Γιουν Σοκ- γελ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η επίσκεψη Μπάιντεν αποτελεί ευκαιρία να γίνουν «πιο ισχυρές και πιο συμπεριληπτικές» οι σχέσεις μεταξύ Σεούλ και Ουάσινγκτον.

«Είμαι πεπεισμένος ότι η συμμαχία μεταξύ της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ, που έχει στόχο να υπερασπιστεί τις αξίες της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δεν μπορεί παρά να βελτιώνεται στο μέλλον», έγραψε στο Twitter ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος λίγες ώρες πριν από την άφιξη του Αμερικανού ομολόγου του.

Ο Μπάιντεν θα συναντηθεί στη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία με τους ηγέτες των δύο χωρών και στο Τόκιο θα συμμετάσχει σε σύνοδο της Quad, στην οποία συμμετέχουν οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, η Ινδία και η Αυστραλία.

Σχετικά Άρθρα

Κακοκαιρία: Πλημμυρισμένοι δρόμοι στο Πήλιο, ποιες περιοχές κινδυνεύουν – Live η πορεία των φαινομένων

otavoice

Βελόπουλος: Να απολογηθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός για το έγκλημα των Τεμπών

otavoice

Ήχησε το 112 σε 4 περιοχές, προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις ανέμους

otavoice

Οι Anonymous ισχυρίζονται ότι χάκαραν τον Ισραηλινό Στρατό και απέσπασαν 250.000 έγγραφα

otavoice

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

otavoice

Έκκληση για αποκλιμάκωση σε Ισραήλ και Ιράν απευθύνουν Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία

otavoice