OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Σρι Λάνκα: Η αντιπολίτευση απορρίπτει την πρόταση να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας

Η αντιπολίτευση στη Σρι Λάνκα απέρριψε χθες Δευτέρα, χαρακτηρίζοντάς τη «παράλογη» την πρόταση του προέδρου να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας, απαιτώντας αντίθετα την παραίτηση του Γκοταμπάγια Ρατζαπάξα εν μέσω της περαιτέρω επιδείνωσης των ελλείψεων τροφίμων, καυσίμων και φαρμάκων που πλήττουν τη χώρα.

Η πρόσκληση του προέδρου προς τις πολιτικές δυνάμεις καταγράφηκε την ημέρα που οι δυνάμεις επιβολής της τάξης προχώρησαν στην καταστολή νέων μαζικών κινητοποιήσεων.

Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και εκτοξευτήρων πεπιεσμένου νερού για να διαλύσει χιλιάδες διαδηλωτές που προσπάθησαν να καταλάβουν την ιδιωτική κατοικία του πρωθυπουργού Μαχίντα Ρατζαπάξα, του μεγαλύτερου αδελφού του αρχηγού του κράτους και θεωρούμενου ως αρχηγού της ισχυρής οικογένειας πολιτικών στην Τανγκάλα, στο νότιο τμήμα της νήσου.

Τέτοιες διαδηλώσεις θα ήταν αδιανόητες ως πριν από μόλις μερικούς μήνες στην περιοχή αυτή, παραδοσιακά οχυρό των υποστηρικτών της οικογένειας Ρατζαπάξα.

Στο Κολόμπο, εκατοντάδες άνδρες και γυναίκες πολιόρκησαν για ώρες χθες Δευτέρα τα γραφεία του προέδρου και του πρωθυπουργού, που προστάτευαν αστυνομικοί οι οποίοι έφεραν οπλισμό.

Ο πρόεδρος κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης που εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο να «συμμετάσχουν στην προσπάθεια να βρεθούν λύσεις στην εθνική κρίση» μετά την παραίτηση τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα σχεδόν όλων των μελών της κυβέρνησης, εξαιρουμένων μόνο του προέδρου και του αδελφού του και πρωθυπουργού.

Η πρόταση απορρίφθηκε κατηγορηματικά. «Δεν θα ενταχθούμε σε αυτή την κυβέρνηση», ήταν η αντίδραση του Εράν Βικραμαράτνε, της κυριότερης συμμαχίας της αντιπολίτευσης, της Ενωμένης Εθνικής Δύναμης (SJB). Άλλοτε δημοφιλής και ισχυρή, «η οικογένεια Ρατζαπάξα πρέπει να αποσυρθεί» από τα πολιτικά πράγματα, υποστήριξε.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Φλώρινα: 48ωρη απεργία τελωνειακών σε Νίκη και Κρυσταλλοπηγή

otavoice

Δυναμικό συλλαλητήριο, ζητούν στελέχωση των νοσοκομείων του Λασιθίου

otavoice

Κυκλώνας σάρωσε τη Μαδαγασκάρη: Έντεκα νεκροί και 7.000 πληγέντες

otavoice

Συνάντηση Μπλίνκεν-Μακρόν στο Παρίσι την επόμενη εβδομάδα για την Ουκρανία

otavoice

Στις 30 Απριλίου η τελευταία προθεσμία για τα POS

otavoice

Πούτιν: Αν τα F-16 φτάσουν στην Ουκρανία θα τα καταρρίψουμε

otavoice