OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Βουλγαρία: Βουλευτικές εκλογές στις 14 Νοεμβρίου – Οι τρίτες το 2021

Η Βουλγαρία θα πραγματοποιήσει για τρίτη φορά αυτό τον χρόνο βουλευτικές εκλογές στις 14 Νοεμβρίου, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Ρούμεν Ράντεφ έπειτα από την έγκριση από το κοινοβούλιο αλλαγών στον κρατικό προϋπολογισμό του 2021.

Η βαλκανική αυτή χώρα, το φτωχότερο μέλος της ΕΕ, θα διενεργήσει την ίδια ημέρα και τον πρώτο γύρο των προγραμματισμένων προεδρικών εκλογών.

Ο Ράντεφ, ο οποίος είναι υποψήφιος για επανεκλογή, δήλωσε ότι η ταυτόχρονη διεξαγωγή των εκλογών θα γλιτώσει την χώρα από χρόνο και τους φορολογούμενους από χρήματα.

“Είναι προφανές ότι οι δύο προεκλογικές εκστρατείες θα διεξαχθούν ταυτόχρονα και θα γίνουν ένα. Βασίζομαι στην υποστήριξη όλων των αξιότιμων Βούλγαρων για τα μεγάλα θέματα–την μάχη κατά της φτώχειας και της αδικίας”, είπε στους δημοσιογράφους.

Όπως είπε ο Ράντεφ, θα διαλύσει το κοινοβούλιο, θα ορίσει μια νέα μεταβατική κυβέρνηση και θα ορίσει μια ημερομηνία για γενικές εκλογές όταν οι βουλευτές ψηφίσουν την αναθεώρηση του προϋπολογισμού.

Οι βουλευτικές εκλογές του Νοεμβρίου θα είναι οι τρίτες αυτό τον χρόνο έπειτα από εκείνες του Απριλίου και του Ιουλίου, οι οποίες απέτυχαν να εκλέξουν κυβέρνηση εν μέσω της αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού και της ανόδου των τιμών της ενέργειας.

Σχετικά Άρθρα

Κακοκαιρία: Πλημμυρισμένοι δρόμοι στο Πήλιο, ποιες περιοχές κινδυνεύουν – Live η πορεία των φαινομένων

otavoice

Βελόπουλος: Να απολογηθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός για το έγκλημα των Τεμπών

otavoice

Ήχησε το 112 σε 4 περιοχές, προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις ανέμους

otavoice

Οι Anonymous ισχυρίζονται ότι χάκαραν τον Ισραηλινό Στρατό και απέσπασαν 250.000 έγγραφα

otavoice

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

otavoice

Έκκληση για αποκλιμάκωση σε Ισραήλ και Ιράν απευθύνουν Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία

otavoice