OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Αφγανιστάν: Τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ-Ερντογάν

Ύψιστη προτεραιότητα αποτελεί η απομάκρυνση όσων έχουν ανάγκη να φύγουν από το Αφγανιστάν, συμφώνησαν Μέρκελ – Ερντογάν, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, προκειμένου να συζητήσουν τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν.

Εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης ανακοίνωσε πως η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, είχε τηλεφωνική επικοινωνία το Σάββατο(21/8) με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, για να συζητήσουν την κατάσταση στο Αφγανιστάν.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι ύψιστη προτεραιότητα αποτελεί η απομάκρυνση όσων έχουν ανάγκη να φύγουν από το Αφγανιστάν, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, στη συνομιλία του με την καγκελάριο Μέρκελ, ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι τα τουρκικά στρατεύματα μπορούν να διατηρήσουν την ευθύνη για την ασφάλεια και τη λειτουργία του αεροδρομίου της Καμπούλ, υπό την προϋπόθεση ότι θα προκύψουν οι κατάλληλες συνθήκες.

Ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε ότι η νέα κυβέρνηση που θα συσταθεί στο Αφγανιστάν θα πρέπει να περιλαμβάνει και να εκπροσωπεί όλο τον αφγανικό λαό.

Στη συνέχεια προσέθεσε ότι είναι απαραίτητο να αποτραπεί η ανθρωπιστική τραγωδία, ενόψει των προσφυγικών ροών που προέρχονται από το Αφγανιστάν, με την παροχή βοήθειας στις γειτονικές του Αφγανιστάν χώρες.

Αφγανιστάν: Πρόκειται για την πρώτη φορά που διεξήχθη μία τέτοια επιχείρηση εκκένωσης στη χώρα, μετά και την κατάληψή της από τους Ταλιμπάν.

Ελικόπτερα των δυνάμεων του αμερικανικού στρατού που σταθμεύουν στο Αφγανιστάν απομάκρυναν 169 Αμερικανούς που δεν ήταν σε θέση να φθάσουν στο διεθνές αεροδρόμιο της Καμπούλ, ανέφερε την Παρασκευή εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.

Σε αυτό το σημείο να σημειωθεί ότι η τουρκική πρεσβεία βοήθησε στην απελευθέρωση μελών της αφγανικής κυβέρνησης κατά την εισβολή των Ταλιμπάν στην Καμπούλ. Την ίδια ώρα, η αιματοχυσία στο Αφγανιστάν συνεχίζεται, με τους Ταλιμπάν να προκαλούν επεισόδια στην Καμπούλ πυροβολώντας γυναίκες και παιδιά.

Σχετικά Άρθρα

Φλώρινα: 48ωρη απεργία τελωνειακών σε Νίκη και Κρυσταλλοπηγή

otavoice

Δυναμικό συλλαλητήριο, ζητούν στελέχωση των νοσοκομείων του Λασιθίου

otavoice

Κυκλώνας σάρωσε τη Μαδαγασκάρη: Έντεκα νεκροί και 7.000 πληγέντες

otavoice

Συνάντηση Μπλίνκεν-Μακρόν στο Παρίσι την επόμενη εβδομάδα για την Ουκρανία

otavoice

Στις 30 Απριλίου η τελευταία προθεσμία για τα POS

otavoice

Πούτιν: Αν τα F-16 φτάσουν στην Ουκρανία θα τα καταρρίψουμε

otavoice