OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

“Ξεγύμνωμα” του ψευτοσουλτάνου από τις αποκαλύψεις του ΥΠΕΞ Συρίας: “Ο γιος του Ερντογάν διηύθυνε λαθρεμπόριο πετρελαίου”

“Φωτιά” στο πολιτικό σκηνικό της Τουρκίας ήρθε να βάλει με δηλώσεις του στην τουρκική Deutsche Welle ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Μπασάρ Τζαφάρι. Κατ’ αρχήν επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς του αρχιμαφιόζου, Σεντάτ Πεκέρ περί αποστολής όπλων από την κυβέρνηση του ψευτοσουλτάνου στη χώρα του, ενώ ενέπλεξε το όνομα του γιου του προέδρου του καθερστώτος σε κλοπή πετρελαίου και φυσικού αερίου.

«Οι δηλώσεις Πεκέρ σχετικά με την εμπλοκή του καθεστώτος Ερντογάν, συμπεριλαμβανομένων των μελών της οικογένειάς του, στην κλοπή πετρελαίου, φυσικού αερίου, ορυκτού πλούτου και σιτηρών είναι αληθής», είπε ο Τζαφάρι. «Όλοι γνωρίζουμε για την κλοπή του πετρελαίου και του φυσικού αερίου μας, ακόμη και από τον ISIS, το 2015-2016, και ότι την υπόθεση διαχειριζόταν προσωπικά ο γιος του Ερντογάν», ανέφερε ακόμη ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας για να αναφερθεί στη συνέχεια στην επίθεση με χημικά το 2013 στη Συρία λέγοντας πως είχε την υπογραφή της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα, ο Τζαφάρι υποστήριξε ότι άτομο της MIT με το όνομα, Αλ Κασάρ, χρησιμοποίησε φορτηγά που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία για να παραδώσει δύο λίτρα του αερίου σαρίν στην τρομοκρατική οργάνωση Αλ Νούσρα. Υποστήριξε πως αυτό έγινε το 2013 και ο Αλ Κασάρ κατάφερε να το περάσει στη χώρα του με τη βοήθεια των Τούρκων πρακτόρων. Το αέριο χρησιμοποιήθηκε σε επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο και τον πνιγμό πολλών Σύρων στρατιωτών και αμάχων στο Χαλέπι, ενώ είχε κατηγορηθεί η συριακή κυβέρνηση για χημική επίθεση. «Αυτό επαναλήφθηκε πολλές φορές», είπε ακόμη ο Τζαφάρι.

Σχετικά Άρθρα

Φλώρινα: 48ωρη απεργία τελωνειακών σε Νίκη και Κρυσταλλοπηγή

otavoice

Δυναμικό συλλαλητήριο, ζητούν στελέχωση των νοσοκομείων του Λασιθίου

otavoice

Κυκλώνας σάρωσε τη Μαδαγασκάρη: Έντεκα νεκροί και 7.000 πληγέντες

otavoice

Συνάντηση Μπλίνκεν-Μακρόν στο Παρίσι την επόμενη εβδομάδα για την Ουκρανία

otavoice

Στις 30 Απριλίου η τελευταία προθεσμία για τα POS

otavoice

Πούτιν: Αν τα F-16 φτάσουν στην Ουκρανία θα τα καταρρίψουμε

otavoice