OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Μητσοτάκης: “Ελλάδα και Κύπρος στις προτιμήσεις των επισκεπτών επειδή κέρδισαν το στοίχημα του κορονοϊού”

«Ελλάδα και Κύπρος είναι, σήμερα, στις προτιμήσεις των διεθνών επισκεπτών ακριβώς επειδή κέρδισαν το στοίχημα της αντιμετώπισης της πρώτης φάσης του κορονοϊού», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την έναρξη της συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι από σήμερα η χώρα μας δέχεται διεθνείς πτήσεις σε όλα τα αεροδρόμιά της, έχοντας θέσει σε εφαρμογή ένα προηγμένο σύστημα για την εξέταση ταξιδιωτών και την ιχνηλάτηση τυχόν κρουσμάτων και χρησιμοποιώντας έναν σύνθετο αλγόριθμο και λεπτομερή πρωτόκολλα που θα επιτρέψουν σε όλους τους επισκέπτες να αισθάνονται πρωτίστως ασφαλείς.

Τόνισε ωστόσο ότι η επιτυχής αντιμετώπιση του κορονοϊού δεν πρέπει να οδηγήσει σε απερισκεψία ή απροσεξίες. «Είναι πάρα πολύ σημαντικό, καθώς ανοίγουμε και εμείς και εσείς, να εξακολουθούμε να είμαστε εξαιρετικά υπεύθυνοι στην τήρηση των πρωτοκόλλων», είπε.

Επισήμανε ότι Ελλάδα και Κύπρος διαχειρίστηκαν με επιτυχία το πρώτο κύμα της πανδημίας της Covid-19, διαψεύδοντας όσους είχαν αμφιβολίες, και συνεπώς έχουν πλέον επανεκκινήσει την οικονομική τους δραστηριότητα.

Τέλος ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι Ελλάδα και Κύπρος συντονίζουν τις κινήσεις τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις εθνικές προκλήσεις, βασιζόμενες πάντοτε στο Διεθνές Δίκαιο και στους αδιάρρηκτους δεσμούς τους.

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου από την πλευρά του είπε ότι νιώθει διπλά περήφανος, γιατί η διαχείριση της υγειονομικής κρίσης έδειξε πως η Ελλάδα έχει μία ηγεσία που μπορεί να διαχειριστεί και παγκόσμιες κρίσεις. «Και το ίδιο κάναμε και εμείς στην Κύπρο και νιώθουμε περήφανοι για τη δική μας διαχείριση. Η Ελλάδα και η Κύπρος είναι καλά παραδείγματα και πρώτα» σημείωσε.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αναπληρωτής πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Χάρης Γεωργιάδης και ο βουλευτής και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Χατζηβασιλείου.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Φλώρινα: 48ωρη απεργία τελωνειακών σε Νίκη και Κρυσταλλοπηγή

otavoice

Δυναμικό συλλαλητήριο, ζητούν στελέχωση των νοσοκομείων του Λασιθίου

otavoice

Κυκλώνας σάρωσε τη Μαδαγασκάρη: Έντεκα νεκροί και 7.000 πληγέντες

otavoice

Συνάντηση Μπλίνκεν-Μακρόν στο Παρίσι την επόμενη εβδομάδα για την Ουκρανία

otavoice

Στις 30 Απριλίου η τελευταία προθεσμία για τα POS

otavoice

Πούτιν: Αν τα F-16 φτάσουν στην Ουκρανία θα τα καταρρίψουμε

otavoice