OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Σοκαριστικά στοιχεία της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας: Το 35% των Ελλήνων οδηγεί ακόμα και μετά από κατανάλωση αλκοόλ

«Και το λίγο αλκοόλ επηρεάζει την ασφαλή οδήγηση, θανάσιμο λάθος ότι είμαστε εντός ορίων», δήλωσε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή η Ιατροδικαστής του Ασκληπείου της Βούλας και ταμίας της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Άννα Ράζου.

«Δυστυχώς επηρεάζει και το λίγο αλκοόλ. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουν όλοι ότι η επίδραση του αλκοόλ συμβαίνει σε πολύ μικρή κατανάλωση. Ένα ποτήρι κρασί μειώνει τα αντανακλαστικά μας στο μισό, ενώ τα τρία ποτήρια τα μειώνουν έως 80%. Τα μισά από τα τροχαία ατυχήματα που σημειώνονται έχουν ως αιτία την κατανάλωση αλκοόλ. Δυστυχώς, είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων που οφείλεται στην υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.», δήλωσε η κ. Ράζου.

«Κατά την άποψή μας το επιτρεπτό όριο αιθυλικής αλκοόλης στον ΚΟΚ είναι υψηλό, κανονικά θα έπρεπε να είναι μηδενικό. Είναι θανάσιμο λάθος να θεωρήσουμε ότι είμαστε εντός ορίων, ότι ο νόμος το επιτρέπει και ότι μπορούμε να οδηγήσουμε με ασφάλεια. Οποιαδήποτε ποσότητα αλκοόλης στο αίμα επηρεάζει την οδηγική ικανότητα και τα αντανακλαστικά του οδηγού», πρόσθεσε.

Σχετικά Άρθρα

Φλώρινα: 48ωρη απεργία τελωνειακών σε Νίκη και Κρυσταλλοπηγή

otavoice

Δυναμικό συλλαλητήριο, ζητούν στελέχωση των νοσοκομείων του Λασιθίου

otavoice

Κυκλώνας σάρωσε τη Μαδαγασκάρη: Έντεκα νεκροί και 7.000 πληγέντες

otavoice

Συνάντηση Μπλίνκεν-Μακρόν στο Παρίσι την επόμενη εβδομάδα για την Ουκρανία

otavoice

Στις 30 Απριλίου η τελευταία προθεσμία για τα POS

otavoice

Πούτιν: Αν τα F-16 φτάσουν στην Ουκρανία θα τα καταρρίψουμε

otavoice