OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Συνεχίζει τις εκκαθαρίσεις ο «δημοκράτης» Ερντογάν – Άλλες 100 συλλήψεις στρατιωτικών

Σε μια πρωτοφανή «εκκαθάριση» με σκοπό την εκ βάθρων… αναδιοργάνωση του τουρκικού κράτους σε όλα τα επίπεδα προχωρά ο Ταγίπ Ερντογάν, χρησιμοποιώντας την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος για εκδιώξει και να απομακρύνει από τις θέσεις χιλιάδες υπαλλήλους σε διάφορους τομείς της κρατικής δομής.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, ο άνθρωπος που η ιδιότητα της δημοκρατίας του είναι παντελώς άγνωστη και χρησιμοποιεί διάφορους τρόπους για να πετύχει τις μεθοδεύσεις του έχει κλείσει συνολικά 130 Μέσα ενημέρωσης, ανάμεσά τους 45 συγκροτήματα Τύπου και 16 τηλεοπτικούς σταθμούς που ήταν άμεσα ή έμμεσα φιλικά στο τάγμα του χότζα Φετχουλάχ Γκιουλέν, συνεχίζει τις «εκκαθαρίσεις» στην χώρα σε όλους τους τομείς του δημοσίου αλλά και στον στρατό.

Τούρκοι εισαγγελείς διέταξαν να συλληφθούν και να προφυλακιστούν 100 στρατιωτικοί οι οποίοι φέρονται να συνδέονται με το δίκτυο του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ισλαμιστή ιεροκήρυκα που κατηγορείται πως ήταν ο εγκέφαλος του αποτυχημένου στρατιωτικού πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016, μετέδωσε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Η εντολή αυτή βασίζεται στα αποτελέσματα των ερευνών που έγιναν για τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις ανάμεσα στους στρατιωτικούς και μέλη του θρησκευτικού τάγματος του Φετουλάχ Γκιουλέν, κατά την ίδια πηγή.

Το Ανατολή διευκρίνισε ότι οι συλλήψεις βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.

Η αστυνομία διεξάγει συχνά εφόδους εναντίον φερόμενων υποστηρικτών του Γκιουλέν μετά την απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το 2016, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 250 άνθρωποι.

Ο ιδρυτής του τάγματος Χιζμέτ («Υπηρεσία»), που η Άγκυρα αποκαλεί «Τρομοκρατική οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν», αρνείται πως είχε οποιαδήποτε ανάμιξη στο πολυαίμακτο, αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα.

Πάνω από 77.000 άνθρωποι έχουν οδηγηθεί στις φυλακές κι αναμένουν να δικαστούν, ενώ 150.000 δημόσιοι λειτουργοί, στρατιωτικοί και άλλοι, είτε καθαιρέθηκαν, είτε αποπέμφθηκαν, είτε απαλλάχθηκαν από τα καθήκοντά τους, είτε τέθηκαν σε διαθεσιμότητα στο πλαίσιο των εκκαθαρίσεων. Παραμένουν ακόμη σύνηθες φαινόμενο οι επιχειρήσεις ευρείας κλίμακας εναντίον των φερόμενων, ή υποτιθέμενων, οπαδών του Γκιουλέν.

Σχετικά Άρθρα

Φλώρινα: 48ωρη απεργία τελωνειακών σε Νίκη και Κρυσταλλοπηγή

otavoice

Δυναμικό συλλαλητήριο, ζητούν στελέχωση των νοσοκομείων του Λασιθίου

otavoice

Κυκλώνας σάρωσε τη Μαδαγασκάρη: Έντεκα νεκροί και 7.000 πληγέντες

otavoice

Συνάντηση Μπλίνκεν-Μακρόν στο Παρίσι την επόμενη εβδομάδα για την Ουκρανία

otavoice

Στις 30 Απριλίου η τελευταία προθεσμία για τα POS

otavoice

Πούτιν: Αν τα F-16 φτάσουν στην Ουκρανία θα τα καταρρίψουμε

otavoice