OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία-Όλοι οι Έλληνες δίνουν σήμερα ραντεβού στο Σύνταγμα

Πολίτες από όλες τις γωνιές της χώρας αναμένεται να κατακλύσουν την πλατεία Συντάγματος και τους γύρω δρόμους την Κυριακή 20 Ιανουαρίου στις 2 το μεσημέρι, προκειμένου να δώσουν το «παρών» στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα στην κυβέρνηση και τους «πρόθυμους» βουλευτές που έχουν ταχθεί υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Χιλιάδες πολίτες από όλες τις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και όχι μόνο θα παραβρεθούν στο Σύνταγμα το μεσημέρι της 20ης Ιανουάριου. Η «Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας» που διοργανώνει την μεγάλη κινητοποίηση, θεωρεί ότι η παρουσία του κόσμου θα είναι μαζική, ενώ πολλοί δεν αποκλείουν το μέγεθος του να ξεπεράσει αυτό που είχε πραγματοποιηθεί στις 4 Φεβρουαρίου του 2018. Παράλληλα ο αριθμός των λεωφορείων που έχουν μισθωθεί για να μεταφέρουν κόσμο από τη Μακεδονία και τις άλλες περιοχές της Ελλάδας ξεπέρασε κάθε προσδοκία!

Στη Βόρεια Ελλάδα έχουν ναυλωθεί εκατοντάδες λεωφορεία ενώ χιλιάδες Βορειοελλαδίτες κατεβαίνουν Αθήνα με διάφορα Μέσα όπως αεροπλάνα, τρένα. Επίσης δεν είναι λίγοι εκείνοι που έρχονται με τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα.

Μεγάλη είναι όμως και η κινητοποίηση της Εκκλησίας, όπου 22 μητροπολίτες της Βόρειας Ελλάδας ζήτησαν με επιστολή που έστειλαν σε στην κυβέρνηση, αλλά και σε βουλευτές να μην προχωρήσουν στην επικύρωση της Συμφωνία των Πρεσπών. Δυναμικό παρών επίσης θα δώσουν και οι Αγιορείτες μοναχοί που κατεβαίνουν στο Σύνταγμα για να ενώσουν τις φωνές τους με τους υπόλοιπους Έλληνες. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

Μαζική κινητοποίηση όμως και στους γύρω νομούς της Αττικής, ενώ την ίδια ώρα, πολλοί Δήμοι του λεκανοπεδίου έχουν ναυλώσει κι αυτοί με τη σειρά τους λεωφορεία. Επίσης πολλοί αυτοδιοικητικοί, σύλλογοι Μακεδόνων και όχι μόνο αλλά και διάφοροι φορείς δίνουν ραντεβού σε κεντρικά σημεία της Αθήνας προκειμένου να κινηθούν μαζικά στο Σύνταγμα.

Επίσης, μετά από εισήγηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ. Γιώργου Πατούλη θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ της Ένωσης την Κυριακή 20 Ιανουαρίου. Μοναδικό Θέμα η Κύρωση της  Συμφωνίας των Πρεσπών καθώς και η συμμετοχή στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και στο συλλαλητήριο της Κυριακής στην Αθήνα για την Μακεδονία. Για περισσότερα πατήστεΕΔΩ.

Ο μεγάλος Έλληνας Κρις Σπύρου ομιλητής στο Συλλαλητήριο του Συντάγματος

Σημαντικές προσωπικότητες με τεράστιο έργο προσφοράς στην πατρίδα αποδέχτηκαν την πρόταση των διοργανωτών του συλλαλητηρίου της Κυριακής και θα είναι ομιλητές στην διοργάνωση.

Όπως σας μετέφερε εδώ και μέρες το OTAVOICE, ένας εξ αυτών θα είναι ο Κρις Σπύρου. O πρώην Γερουσιαστής των ΗΠΑ και πρώην πρόεδρος της Βουλής της Πολιτείας του Νιου Χαμσάιρ, θα είναι ένα από τα πρόσωπα που θα μιλήσουν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, από το βήμα του συλλαλητηρίου της πλατείας Συντάγματος.

Αναμφίβολα πρόκειται για μία σπουδαία μορφή του απόδημου ελληνισμού που χαίρει της εκτίμησης τόσο της Ομογένειας όσο και μεγάλης μερίδας της επιχειρηματικής και πολιτικής κοινότητας των ΗΠΑ. Όπως ο ίδιος δηλώνει, η Ελλάδα δεν έφυγε ποτέ από την καρδιά του, αποτελούσε και συνεχίζει, ένα αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού του. Γι’ αυτό και από όποια θέση και αν βρέθηκε, προσπαθούσε πάντα να προσφέρει όσο το δυνατόν στην πατρίδα του.

Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με ασφαλείς μας πληροφορίες, ομιλητής θα είναι και ένας εκ των Μητροπολιτών της Ελλαδικής Εκκλησίας, πιθανά προερχόμενος από την Βόρεια Ελλάδα ενώ λόγο θα εκφωνήσει και Εκπρόσωπος του Αγίου Όρους. Διαβάστε περισσότεραΕΔΩ.

Σχετικά Άρθρα

Το Ισραήλ σφυροκοπά τη νότια Λωρίδα της Γάζας

otavoice

Κίνα: Να «επανεξετάσει σοβαρά» η ΕΕ την επιβολή δασμών στα κινεζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα

otavoice

ΗΠΑ: Αμετάβλητα διατήρησε ξανά τα επιτόκια η Fed

otavoice

Κηφισιά: Ολοκληρωτική η καταστροφή στο εργοστάσιο PAL – Ανησυχία από τις τοξικές ουσίες

otavoice

Στα ύψη ο υδράργυρος με παρουσία αφρικανικής σκόνης – Στους 43 βαθμούς

otavoice

Εννέα νεκροί από ρωσική πυραυλική επίθεση στην πόλη Κριβί Ριχ της Ουκρανίας

otavoice