OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ξεσηκωμός για τη Μακεδονία-Πληθαίνουν οι αντιδράσεις σε όλη τη χώρα

Στο πόδι βρίσκεται η Ελλάδα λίγες ώρες πριν η Βουλή των Ελλήνων δώσει ψήφο σε μια κατάπτυστη συμφωνία, διά της οποίας δεν ξεπουλιέται απλά ένα όνομα, αλλά μια ολόκληρη εθνική κληρονομιά.

Και ενώ σε λίγη ώρα θα ξεκινήσει το νέο μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, όλοι οι Έλληνες βρίσκονται στις επάλξεις και πραγματοποιούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Λίγο νωρίτερα σας είχαμε αναφέρει για την μαθητική κινητοποίηση στην Κεντρική Μακεδονία. Συνολικά 55 σχολεία τελούν υπό κατάληψη, ως έκφραση διαμαρτυρίας ενόψει της αποψινής ψηφοφορίας στην Βουλή για την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Θυμηθείτε περισσότερα ΕΔΩ.

Επίσης το OTAVOICE σας είχε ενημερώσει για τον αποκλεισμό του τελωνείου των Ευζώνων από τους αγρότες της περιοχής προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους για την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών σήμερα από τη Βουλή των Ελλήνων. Την ίδια στιγμή, στον γειτονικό νομό Σερρών, περίπου 80 αγρότες έχουν συγκεντρωθεί στο χωριό Λευκώνα, λίγο έξω από την πόλη των Σερρών και κατευθύνονται στα σύνορα του Προμαχώνα. Θυμηθείτε περισσότερα ΕΔΩ.

Παράλληλα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ελληνικότητα της Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας. Στην συγκέντρωση συμμετείχαν μαθητές αλλά και αγρότες με τα τρακτέρ τους. Στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας και κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Επίσης, διαμαρτυρία έξω από το γραφείο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας, Γιάννη Σηφάκη στην Αριδαία πραγματοποιήθηκε από κατοίκους της περιοχής. Μέτα από κάλεσμα μέσω διαδικτύου, πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από το πολιτικό γραφείο του κ. Σηφάκη, φώναξαν συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Στην Αλεξανδρούπολη, μαθητές σχολείων διαδηλώνουν κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών μπροστά από το Δημαρχείο. Τα παιδιά φωνάζουν συνθήματα υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας, κρατώντας ελληνικές σημαίες.

https://www.facebook.com/eevros/videos/239123187022214/

Φυσικά όσο περνούν οι ώρες θα αυξάνονται οι κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα προκειμένου εκατομμύρια Έλληνες, από όλα τα μήκη και πλάτη της επικράτειας να διαμαρτυρηθούν για αυτή την Συμφωνία που είναι μια επώδυνη εθνική υποχώρηση της Ελλάδας απέναντι σε ένα κρατικό μόρφωμα. Ο κόσμος όμως δεν σταματά εδώ… Ακόμα κι αν ψηφιστεί εν τέλει αυτή η κατάπτυστη συμφωνία ο κόσμος δηλώνει αποφασισμένος να μην σταματήσει να αντιδρά.

Με σύνθημα «Η Μακεδονία είναι ελληνική» και «Γερά, γερά, στα χνάρια του Μελά» η δυναμική συγκέντρωση στην Πτολεμαΐδα.

Με τύμπανα, σημαίες και πανό κόσμος που αντιδρά στη συμφωνία των Πρεσπών, συγκεντρώθηκε γι’ ακόμη μία φορά στο Λευκό Πύργο για να υποστηρίξει την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Με συνθήματα και τραγούδια, προσπαθούν γι’ ακόμη μία φορά να «φωνάξουν» τη διαφωνία τους, ελπίζοντας να εισακουστούν μέχρι τη Βουλή, στην οποία αυτή την ώρα γίνεται συζήτηση για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.

https://www.facebook.com/empisteutikogr/videos/297447147831940/

Η πλειοψηφία άλλωστε έχει μιλήσει εδώ και καιρό και κανείς δεν μπορεί να πάει κόντρα στην λαϊκή απαίτηση και εντολή!

 

Σχετικά Άρθρα

Βελόπουλος: Να απολογηθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός για το έγκλημα των Τεμπών

otavoice

Ήχησε το 112 σε 4 περιοχές, προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις ανέμους

otavoice

Οι Anonymous ισχυρίζονται ότι χάκαραν τον Ισραηλινό Στρατό και απέσπασαν 250.000 έγγραφα

otavoice

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

otavoice

Έκκληση για αποκλιμάκωση σε Ισραήλ και Ιράν απευθύνουν Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία

otavoice

S&P Global: Υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα του Ισραήλ λόγω «γεωπολιτικών κινδύνων»

otavoice