OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Καταγγελίες “φωτιά” από την Περιστέρη για την Αμφίπολη – Απόλυτη επιβεβαίωση του OTAVOICE

Απόλυτη δικαίωση για το OTAVOICE και τις αποκαλύψεις του στο θέμα της Αμφίπολης με τα όσα ανέφερε σήμερα η επίτιμη έφορος αρχαιοτήτων Κατερίνα Περιστέρη στον Realfm 97.8.

Κάθε μέρα που περνά είναι μια μέρα δικαίωσης για το OTAVOICE και τη δημοσιογραφική του ομάδα. Αναφερόμαστε φυσικά στο θέμα της Αμφίπολης και στις ανασκαφές στο λόφο Καστά. Δεν είναι άλλωστε και πολλές οι μέρες από το τελεσίγραφο του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα στο Υπουργείο Πολιτισμού για την Αμφίπολη που μας επιβεβαίωσε μέχρι… κεραίας όταν μιλήσαμε για ύποπτα παιχνίδια και σκοπιμότητες.

Άλλωστε εμείς πρώτοι σας παρουσιάσαμε τα συμπεράσματα από την ομιλία του Αστέριου Τσίντσιφου, στην εκδήλωση-ομιλία που διοργάνωσε ο «Όμιλος φίλων για την ανάδειξη της αρχαίας Αμφίπολης Αμφιπολίτες» στην οποία ο συγγραφέας-ερευνητής-νομισματολόγος κ.Αστέριος Τσίντσιφος, με την υποστήριξη του λόγου του από τον αφηγητή κ.Αθανάσιο Μπίντα Δρ.Φιλοσοφίας ομότιμου καθηγητή του Πανεπιστημίου του Νις της Σερβίας, παρουσίασαν τα νομίσματα της εποχής και  «διάβασαν»  την ιστορία που αποτυπώνεται πάνω σε αυτά!

Σήμερα η επίτιμη έφορος αρχαιοτήτων Κατερίνα Περιστέρη δήλωσε στον Realfm 97.8 πως είναι επιλογή της κυβέρνησης «να θάψει το μνημείο» ενώ χαρακτήρισε ”αθλιότητα” να μετατοπίζουν τις ευθύνες τους στον τρόπο ανασκαφής.

«Θα έπρεπε να ζητήσουν συγγνώμη από την περιφέρεια για όλη αυτήν την αναβολή της υλοποίησης του έργου του ΕΣΠΑ που εδώ και ένα χρόνο το έχουν εγκαταλείψει. Αντί γι’ αυτό, μετατοπίζουν τις ευθύνες τους στον τρόπο ανασκαφής. Αυτό δεν είναι μόνο απαράδεκτο, είναι αθλιότητα. Είναι στρατηγική της παρούσας κυβέρνησης, επέλεξαν να το θάψουν το μνημείο. Δεν είναι σε καλή κατάσταση ένα μνημείο που επί 4 χρόνια έχει αφεθεί στην μοίρα του από το υπουργείο. Το υπουργείο, με τα διάφορα μικροσυμφέροντα και τα πολιτικά συμφέροντα, δεν έχει κάνει τη δουλειά που θα έπρεπε», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Περιστέρη.

«Τώρα, υπάρχει εγκατάλειψη. Αντί να προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να κερδίσουν τα χρήματα που υπάρχουν από το ΕΣΠΑ να γίνει το μνημείο αυτό επισκέψιμο, καθυστερούν. Το μνημείο αυτό δεν έχει χρώμα ούτε κόμμα. Είναι ένα μνημείο για όλη την Ελλάδα που πρέπει να σταθεί από επάνω η κάθε κυβέρνηση και να βοηθήσει ώστε να έχει τη σωστή προβολή, να βοηθήσει στην ανάπτυξη της περιοχής. Πρέπει να σωθεί για να γίνει επισκέψιμο. Μπήκα στην άκρη και δεν είχα πια λόγο για το μνημείο αυτό. Από εκεί που ήταν αρχαιολογικό μνημείο, έφτασε να γίνει τεχνικό έργο», πρόσθεσε.

Η κ. Περιστέρη επισήμανε ότι «πριν φύγω το 2015 έκανα τα πιο βασικά σωστικά έργα, συντήρησης, στερέωσης του μνημείου. Τα μικροπολιτικά παιχνίδια τα κάνουν τώρα και το βλέπουμε. Το έργο ήταν μεγάλο και ευτυχώς η τότε πολιτική ηγεσία είχε βοηθήσει -και οικονομικά – στο να μπορέσουμε να συνεχίσουμε την ανασκαφή. Από το 2016 και μετά ήρθε η εγκατάλειψη. Και τώρα, επειδή το μνημείο προφανώς έχει προβλήματα λόγω της εγκατάλειψης βρίσκουν να πουν ότι φταίει η ανασκαφή. Αυτό είναι αθλιότητα», εκτιμώντας ότι «υπάρχει πολεμική τακτική απέναντί μου. Όλοι οι παλαιοί μελετητές, οι αρχαιολόγοι έχουν έναν σεβασμό από τους νεότερους και το υπουργείο Πολιτισμού. Μου έχουν φερθεί με έναν περίεργο τρόπο».

 

Σχετικά Άρθρα

Η Ισπανία διάλεξε Μαρόκο και αυτό την πλήρωσε με αποκλεισμό

otavoice

Ρομά απέκλεισαν την εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου σε Ζευγολατιό και Μέγαρα

otavoice

Πολεμικό σκηνικό από 100 Ρομά στη Θεσσαλονίκη

otavoice

Σέρρες: Δυο συλλήψεις για την φονική έκρηξη στο δημοτικό σχολείο

otavoice

Προσβολή Έντι Ράμα κατά της Ελλάδας: “Εξαπάτησε την ΕΕ για να μπει στο ευρώ”

otavoice

Καστοριά – Αλ. Τσίπρας: Δεν μυρίζει απλά εκλογές, μυρίζει αλλαγή

otavoice