OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

O “αρχιερέας” της διαπλοκής ψάχνει δικαιολογίες

Ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης που έχει χαρακτηριστεί και ως ο “αρχιερέας” της διαπλοκής μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο από πολιτικά κόμματα αλλά και στην κοινωνία από πολίτες, επιχειρεί μετά την προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου, να θολώσει το τοπίο των δικών του ευθυνών από τις πράξεις μιας κυβέρνησης της οποίας ηγείτο.

Τις τελευταίες μέρες πληθαίνουν δημοσιεύματα και άρθρα που στοχοποιούν τον ίδιο και τον θεωρούν πολιτικά συνυπεύθυνο στις ήδη καταδικαστέες, από την ελληνική δικαιοσύνη, πρακτικές των κορυφαίων υπουργών του, Άκη Τσοχατζόπουλου, Τάσου Μαντέλη και Γιάννου Παπαντωνίου.

Αντί να δώσει πειστικές εξηγήσεις για αυτές τις παράνομες συμπεριφορές των άμεσων συνεργατών του (μην ξεχνάμε και την υπόθεση Τσουκάτου) που είναι και απαίτηση κάθε Έλληνα, οχυρωμένος και προστατευμένος από ένα ιδιότυπο πέπλο προστασίας επιχειρεί για μια ακόμη φορά να θολώσει το τοπίο.

Ο Κώστας Σιμίτης προσπαθεί να δώσει χαρακτήρα πολιτικής δίωξης του, για καθαρά πολιτικές σκοπιμότητες και αναφέρει ότι η κυβέρνηση επιδιώξει να κυριαρχήσει στον δημόσιο διάλογο η σκανδαλολογία και η λασπολογία ενόψει των ερχόμενων εκλογών.

Κι αυτό την στιγμή που – κατά τον πρώην πρωθυπουργό- τα προβλήματα της χώρας είναι άλλα και πολύ σοβαρότερα.

Συγκεκριμένα ο Κώστας Σημίτης δήλωσε στα «Νέα»:

«Είναι εμφανές ότι από διάφορες πλευρές επιχειρείται να ανοίξει ένα άλλο πεδίο συζήτησης, το οποίο θα διευκολύνει την κυβέρνηση να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές μέσα σε ένα κλίμα σκανδαλολογίας και λάσπης.

Τα προβλήματα της χώρας είναι τέτοια και τόσο σοβαρά που δεν επιτρέπουν αποπροσανατολισμούς και παραδοξότητες.
Τους καταλαβαίνω γιατί το κάνουν και τι σκοπούς επιδιώκουν να εξυπηρετήσουν, αλλά προσωπικά δεν πρόκειται να συμμετάσχω στην προσπάθεια ούτε να συνεισφέρω απαντώντας τους. Επαναλαμβάνω: άλλα είναι τα προβλήματα της χώρας και δεν λύνονται με τη σκανδαλολογία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κ. Σημίτης.

Σχετικά Άρθρα

Βελόπουλος: Να απολογηθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός για το έγκλημα των Τεμπών

otavoice

Ήχησε το 112 σε 4 περιοχές, προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις ανέμους

otavoice

Οι Anonymous ισχυρίζονται ότι χάκαραν τον Ισραηλινό Στρατό και απέσπασαν 250.000 έγγραφα

otavoice

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

otavoice

Έκκληση για αποκλιμάκωση σε Ισραήλ και Ιράν απευθύνουν Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία

otavoice

S&P Global: Υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα του Ισραήλ λόγω «γεωπολιτικών κινδύνων»

otavoice