OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Φορώντας μαύρα μπλουζάκια θα διαμαρτυρηθούν οι πυρόπληκτοι στον φετινό Μαραθώνιο

Με τον αριθμό 99, όσοι είναι οι νεκροί από την πύρινη κόλαση της 23ης Ιουλίου σε Μάτι και Νέο Βουτζά, καθώς και ένα μεγάλο “Γιατί;” τυπωμένα σε μαύρες μπλούζες, οι πυρόπληκτοι της Ανατολικής Αττικής ετοιμάζονται να στείλουν το δικό τους μήνυμα θλίψης και οργής την ημέρα διεξαγωγής του 36ου Αυθεντικού Μαραθωνίου.

“Είμαστε ακόμα εδώ. Θρηνούμε τους δικούς μας αλλά βγήκαμε ζωντανοί. Και μπορεί να παλεύουμε τώρα μόνοι στα συντρίμμια, αλλά δεν θα τα παρατήσουμε. Θα ξαναφτιάξουμε τα σπίτια μας και όλο το Μάτι. Θέλουμε να ακουστεί η φωνή μας παντού την ημέρα του Μαραθωνίου. Και ενωμένοι θα τα καταφέρουμε”, είπε μιλώντας στην εφημερίδα Τα Νέα, ο Παναγιώτης Ράμφος, ο οποίος δεν έχει φύγει ούτε μία μέρα από το καμένο σπίτι του επί της οδού Κύπρου, ενώ τις ώρες της φονικής φωτιάς έτρεχε να βοηθήσει εγκαυματίες και εγκλωβισμένους.

Ο ίδιος και η ηλικιωμένη μητέρα του εξακολουθούν να ζουν στο μοναδικό δωμάτιο του σπιτιού που γλίτωσε από τις φλόγες.

Όπως εξηγεί, στις μπλούζες που θα φορούν οι πυρόπληκτοι στις 11 Νοεμβρίου τυπώθηκε και το hastag #Act4Mati (δηλαδή, δράστε για το Μάτι), προτρέποντας ουσιαστικά σε ενεργοποίηση για τη γρήγορη αναγέννηση των καμένων οικισμών.

Σύμφωνα με τον προσανατολισμό της συντονιστικής επιτροπής των κατοίκων, οι πυρόπληκτοι θα σχηματίσουν ανθρώπινη αλυσίδα επί της Λεωφόρου Μαραθώνος και συγκεκριμένα από τη διασταύρωση της Ραφήνας έως τον Άγιο Ανδρέα.

Ο Παναγιώτης Ράμφος καλεί τον κόσμο να σταθεί στο πλευρό των πυρόπληκτων κατά τη διάρκεια της ειρηνικής, συμβολικής διαμαρτυρίας τους: “Ελάτε να δείτε ότι μένουμε εδώ. Είμαστε μόνιμοι κάτοικοι, χωρίς άλλο σπίτι. Ελάτε να δούμε την προσπάθεια των αθλητών αλλά και την προσπάθεια των ντόπιων που παραμένουμε στο Μάτι υπό αυτές τις συνθήκες”.

Οι πυρόπληκτοι, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα “Τα Νέα” αναμένεται να δώσουν αρχικά ραντεβού στον Ναυτικό Όμιλο του Ματιού όπου θα παραλάβουν τα μαύρα μπλουζάκια.

Σχετικά Άρθρα

Φλώρινα: 48ωρη απεργία τελωνειακών σε Νίκη και Κρυσταλλοπηγή

otavoice

Δυναμικό συλλαλητήριο, ζητούν στελέχωση των νοσοκομείων του Λασιθίου

otavoice

Κυκλώνας σάρωσε τη Μαδαγασκάρη: Έντεκα νεκροί και 7.000 πληγέντες

otavoice

Συνάντηση Μπλίνκεν-Μακρόν στο Παρίσι την επόμενη εβδομάδα για την Ουκρανία

otavoice

Στις 30 Απριλίου η τελευταία προθεσμία για τα POS

otavoice

Πούτιν: Αν τα F-16 φτάσουν στην Ουκρανία θα τα καταρρίψουμε

otavoice