OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Απάνθρωπη απόφαση κατά καθαρίστριας την ώρα που αθωώνονται οι έμποροι όπλων

Η δικαιοσύνη όχι μόνο είναι τυφλή αλλά και εκδικητική! Την ώρα που αφήνονται ελεύθεροι διάφοροι εγκληματίες και απατεώνες καθώς και έμποροι όπλων, όπως για παράδειγμα ο Θωμάς Λιακουνάκος, η δικαιοσύνη επιλέγει να τιμωρήσει μια γυναίκα της καθημερινότητας που παλεύει να ζήσει την οικογένεια της.

Συγκεκριμένα το πενταμελές εφετείο της Λάρισας επέβαλε ποινή φυλάκισης 10 χρόνων σε μία 51χρονη γυναίκα από το Βόλο η οποία εργάζονταν για περίπου 20 χρόνια ως καθαρίστρια σε δημόσιο παιδικό σταθμό επειδή χρησιμοποίησε πλαστό… απολυτήριο Δημοτικού. H πλαστογραφία είχε γίνει πριν από 20 ολόκληρα χρόνια, όταν η 31χρονη (τότε) γυναίκα πήρε ένα πιστοποιητικό πως είχε φοιτήσει στην Ε’ τάξη από το δημοτικό σχολείο της πόλης όπου ζούσε.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το πλαστογράφησε ώστε να φαίνεται πως αποφοίτησε από την Στ’ τάξη, πράγμα που της εξασφάλισε τα τυπικά προσόντα για να συμμετάσχει σε διαγωνισμό πρόσληψης καθαρίστριας σε παιδικό σταθμό. Ο διαγωνισμός προκηρύχτηκε από το υπουργείο Υγείας. Αρχικά η γυναίκα καταδικάστηκε πριν δύο χρόνια σε ποινή κάθειρξης 15 ετών για πλαστογραφία κι απάτη, αλλά άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερη.

Προχθές το πενταμελές εφετείο Λάρισας έριξε την ποινή στα 10 χρόνια καθώς η 51χρονη καταδικάστηκε μόνο γα το αδίκημα της απάτης, καθώς αυτό της πλαστογραφίας παραγράφηκε.

Η υπεράσπισή της εξήγησε πως η κατηγορούμενη μεγάλωσε μέσα σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση κι ότι προέβη στην πλαστογράφηση επειδή έπρεπε να στηρίξει άμεσα την οικογένειά της οικονομικά. Όλα αυτά βέβαια συμβαίνουν την ώρα που κυκλοφορούν ελεύθεροι κάποιοι που έχουν καταδικαστεί για διάφορες κακουργηματικές πράξεις ενώ άλλοι «πέφτουν» στα μαλακά αξιοποιώντας γνωριμίες, συστηματικούς μεγαλοδικηγόρους και πολιτικές γνωριμίες και φυσικά χρήματα για να γλιτώσουν μεγαλύτερες ποινές.

Θυμίζουμε πως αφέθηκε ελεύθερος ο έμπορος όπλων Θωμάς Λιακουνάκος που είχε μπλεχτεί στο τεράστιο σκάνδαλο των εξοπλισμών. Συγκεκριμένα, το δικαστήριο τον είχε καταδικάσει σε κάθειρξη 16 ετών αλλά η εισαγγελική πρόταση ήταν να αθωωθούν όλοι οι κατηγορούμενοι που ήταν μπλεγμένοι, μεταξύ αυτών και ο Λιακουνάκος. Κι όμως μια καθαρίστρια που έπρεπε να στηρίξει την οικογένειά της οικονομικά για να μπορέσει να ζήσει έκανε μεγαλύτερο έγκλημα από τον Θωμά Λιακουνάκο, σύμφωνα με τη δικαιοσύνη η οποία αποφάνθηκε.

Είναι προφανές πάντως πως πλέον «και οι κρίνοντες κρίνονται». Γιατί η δικαιοσύνη, εκτός από το να διεκδικεί μεγαλοφώνως την ανεξαρτησία της από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία οφείλει παράλληλα να αποδεικνύει προς όφελος ποιου λειτουργεί. Και στις δύσκολες μέρες που ζούμε, δυστυχώς μοιάζει να εδραιώνεται η αίσθηση ότι κατά βάση αυτή είναι τυφλή μόνο όποτε τη βολεύει…

Σχετικά Άρθρα

Φλώρινα: 48ωρη απεργία τελωνειακών σε Νίκη και Κρυσταλλοπηγή

otavoice

Δυναμικό συλλαλητήριο, ζητούν στελέχωση των νοσοκομείων του Λασιθίου

otavoice

Κυκλώνας σάρωσε τη Μαδαγασκάρη: Έντεκα νεκροί και 7.000 πληγέντες

otavoice

Συνάντηση Μπλίνκεν-Μακρόν στο Παρίσι την επόμενη εβδομάδα για την Ουκρανία

otavoice

Στις 30 Απριλίου η τελευταία προθεσμία για τα POS

otavoice

Πούτιν: Αν τα F-16 φτάσουν στην Ουκρανία θα τα καταρρίψουμε

otavoice