OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Μεσίστιες οι αμερικανικές σημαίες έως την 31η Οκτωβρίου μετά την επίθεση στο Πίτσμπουργκ

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ διέταξε οι σημαίες των ΗΠΑ να κυματίζουν μεσίστιες έως την Τετάρτη μετά την αντισημιτική επίθεση σε συναγωγή του Πίτσμπουργκ (Πολιτεία Πενσιλβάνια, βορειοανατολικά), στην οποία έχασαν τη ζωή τους 11 άνθρωποι.

Όλες οι αμερικανικές σημαίες – στον Λευκό Οίκο, στα δημόσια κτήρια, στα στρατόπεδα, στις ναυτικές βάσεις και στα πολεμικά πλοία – θα κυματίζουν μεσίστιες έως την 31η Οκτωβρίου για την απότιση φόρου «τιμής» στα θύματα, ορίζει η διαταγή του προέδρου Τραμπ.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ σκοπεύει να ασκήσει δίωξη σε ομοσπονδιακό επίπεδο για τη διάπραξη εγκλημάτων μίσους και σωρείας άλλων κακουργημάτων, που «επισύρουν τη θανατική ποινή», σε βάρος του οπλοφόρου ο οποίος δολοφόνησε 11 πιστούς και τραυμάτισε άλλους έξι ανθρώπους μέσα σε συναγωγή του Πίτσμπουργκ το Σάββατο, ανακοίνωσε ο Τζεφ Σέσιονς.

«Το μίσος και η βία λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων δεν μπορούν να έχουν καμιά θέση στην κοινωνία μας», τόνισε ο Σέσιονς σε ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπηρεσίες του.

Τα αντισημιτικά εγκλήματα που προσάπτονται στον δράστη του μακελειού στη συναγωγή είναι «απόλυτα ειδεχθή» και αντίκεινται «στις αξίες αυτής της χώρας», πρόσθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ στην ανακοίνωσή του.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Πέπλο αφρικανικής σκόνης «πνίγει» τη χώρα

otavoice

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα -Ανελέητο σφυροκόπημα

otavoice

Καθαρίζει η ατμόσφαιρα από το βράδυ και τα δυτικά

otavoice

Ευρωεκλογές-Επιστολική ψήφος: Στις 121.000 εγγραφές – Βήμα βήμα η διαδικασία διαλογής

otavoice

Εμπραχίμ Ραΐσι: Ισραηλινή επίθεση σε ιρανικό έδαφος θα σβήσει το «σιωνιστικό καθεστώς»

otavoice

Κουτσούμπας από Μόντρεαλ: Δυνατό ΚΚΕ στην Ελλάδα και στους Έλληνες του εξωτερικού

otavoice