OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

60% αποχή- Ο λαός έφτυσε στα μούτρα, ολιγάρχες, λόμπι και μαριονέτες – 14 μονάδες μείον η ΝΔ

Ο Ελληνικός Λαός, απογοητευμένος, προδωμένος και εγκλωβισμένος στον εφιάλτη της καθημερινότητας γύρισε εκκωφαντικά την πλάτη στο πολιτικό σύστημα και έκανε μαζικό “μποϋκοτάζ” στην εκλογική διαδικασία των Ευρωεκλογών. Η αποχή δεν είναι φυγή, ούτε δείγμα αδυναμίας, είναι καθαρή πολιτική στάση και επιλογή ευθύνης απέναντι σε ένα σαθρό και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα που αδυνατεί να εμπνεύσει και να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών. Ένα σύστημα εξουσίας που εναλλάσσεται στην εξουσία συρρικνώνοντας και φτωχοποιώντας την χώρα, αποικία ολιγαρχών και οικονομικών ομίλων.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Υπουργείου Εσωτερικών σε ενσωμάτωση 99%% η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  λαμβάνει 28.18% και ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ 14,93%, ΠΑΟΣΚ 13,82%, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 9,37%,  ΚΚΕ 9,26%,, ΝΙΚΗ 4,39%, ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 3,41%, ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ 3,05%.

Καταποντισμός για την Νέα Δημοκρατία που χάνει 14 ποσοστιαίες μονάδες μέσα σε ένα χρόνο, ενώ είναι και 5 μονάδες κάτω από τον στόχο που ο Κυρ. Μητσοτάκης έθεσε του 33% των ευρωεκλογών του 2019.

Σημαντική η άνοδος της Ελληνικής Λύσης που είναι πλέον δεύτερο κόμμα στην Μακεδονία αλλά και του ΚΚΕ. Σε πτωτική τροχιά ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη, μικρά εκλογικά κέρδη καταγράφει το ΠΑΣΟΚ, ενώ μία έδρα διεκδικεί η ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ. .

Ανησυχητικό το φαινόμενο ΚΙΕΦ σε Ροδόπη και Ξάνθη, όπου καταγράφει πρωτιά με 43% και 35% αντίστοιχα …. κάποιοι ακόμη κλείνουν τα μάτια και αφήνουν την τουρκική προπαγάνδα να δημιουργεί εθνικά τετελεσμένα που σύντομα θα βρούμε μπροστά μας.

Τέρμα έως εδώ!!! Αυτό είναι το μήνυμα της 9ης Ιουνίου. 

Αδιαμφισβήτητα ο μεγάλος νικητής αυτών των εκλογών είναι η αποχή, που έσπασε όλα τα ρεκόρ απαξιώνοντας έτσι το πολιτικό σύστημα και του γραφικά κομματίδια εκκολαπτόμενων αρχηγίσκων και μαριονετών.

Παράλληλα έστειλε ένα μήνυμα αντίδρασης στην ευρωπαϊκή ένωση των λόμπι και των ολιγαρχών, που έχει ρημάξει τις κοινωνίες, έχει δημιουργήσει έντονες ανισότητες και  έχει απομακρυνθεί από τις αρχές και τα ιδεώδη που υπηρετούσε η ιδρυτική της διακύρηξη. Η ΕΕ έχει μεταβληθεί σε εκτελεστικό βραχίονα των γεωπολιτικών επιδιώξεων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, έχει ταυτιστεί με τα συμφέροντα των πολυεθνικών ομίλων και έχει στραγγγαλίσει την δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη και την ανθρώπινη υπόσταση.

Δείτε τα αποτελέσματα για τις Ευρωεκλογές 2024 του Ιουνίου στην Επικράτεια και τις Περιφέρειες.

 

Σχετικά Άρθρα

Έξοδο στις διεθνείς αγορές εξετάζει πλέον η Κύπρος

otavoice

Ποινική δίωξη για κακούργημα σε γνωστό δικηγόρο για ενδοοικογενειακή βία

otavoice

Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

otavoice

Ξάνθη: Νεκροί τέσσερις νεαροί μετά από σφοδρή σύγκρουση λεωφορείου με ΙΧ

otavoice

Ελληνική Λύση: Το Gay Prade είναι δημόσιος ευτελισμός μιας προσωπικής, ελεύθερης επιλογής

otavoice

Χούθι: Νέα επίθεση – Το πλήρωμα εγκατέλειψε το φλεγόμενο φορτηγό πλοίο

otavoice