OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Δ. Κουτσούμπας: Με δυνατό ΚΚΕ το βράδυ των εκλογών, πιο δυνατός ο λαός την επόμενη μέρα

«Με οργάνωση κι αγώνα, τόλμη καρδιά, σηκώνουμε το κόμμα ακόμα πιο ψηλά». Με αυτό το σύνθημα, ανάμεσα σε άλλα, να δίνει το πρόταγμα της μάχης στην τελική ευθεία για την κάλπη, με κόκκινες σημαίες να ανεμίζουν, σε κλίμα αγωνιστικής ανάτασης και αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκε η μαζικότατη συγκέντρωση της ΚΟ Ιωαννίνων, στο Άλσος, με κεντρικό ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Εκατοντάδες Γιαννιώτες, εργάτες, υπάλληλοι, επαγγελματίες, άνθρωποι των γραμμάτων έδωσαν το «παρών». Αισθητή έκαναν την παρουσία τους οι νέοι, μέλη και φίλοι της ΚΝΕ που σφράγισαν με την ορμή και τη μαχητικότητα τους τη συγκέντρωση.

Παρεμβάσεις έκαναν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Τάσος Τόκας και Γιάννης Τασούλας.

Επίσης χαιρέτισε ο Κώστας Γιαννάκος, ανθυποπυραγός ε.α. πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος.

Παραβρέθηκαν η Λουίζα Ραζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Νεκτάριος Τριάντης, γραμματέας της ΕΠ Ηπείρου – Κέρκυρας – Λευκάδας και μέλος της ΚΕ και ο βουλευτής Ιωαννίνων, Νίκος Έξαρχος. Επίσης, παραβρέθηκαν τα παλιά στελέχη του Κόμματος Κώστας Αλυσανδράκης και Στάθης Βαμβέτσος.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ανέφερε:

Το βράδυ της 9ης Ιούνη ο λαός μας μπορεί να νιώθει και να είναι πολύ πιο δυνατός. Το λέμε και το πιστεύουμε. Αρκεί να το πιστέψετε και όλοι εσείς. Όλοι και όλες εσείς που στηρίξατε το ΚΚΕ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, εκλέγοντας κομμουνιστή βουλευτή στα Γιάννενα μετά από χρόνια.

Εσείς που στηρίξατε τη Λαϊκή Συσπείρωση στις εκλογές του Οκτώβρη. Εσείς, επίσης, που σκεφτόσασταν να το κάνατε, αλλά τελικά δεν το αποφασίσατε. Τώρα είναι η ώρα να κάνετε αυτό που σκέφτεστε, να φτάσετε στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

Δεν παίρνει άλλη αναβολή, έτσι κι αλλιώς όλα τα υπόλοιπα δοκιμάστηκαν.

Όλοι εσείς, που έχετε δώσει μαζί με τους κομμουνιστές δύσκολες μάχες στους χώρους δουλειάς, που έχετε στηρίξει τις δυνάμεις του ΚΚΕ, όπου έχουν στηθεί κάλπες τα τελευταία χρόνια.

Στο εργατικό κίνημα, κάνοντας το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, όπως και δεκάδες άλλα εργατικά κέντρα σε όλη τη χώρα, πραγματικά στηρίγματα των εργαζομένων.

Στις φοιτητικές εκλογές, όπου η Πανσπουδαστική που στηρίζει η ΚΝΕ και το ΚΚΕ αναδείχθηκε πρώτη δύναμη πανελλαδικά για τρίτη συνεχή χρονιά. Και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για τέταρτη χρονιά, γιατί κάποιοι πάντα ανοίγουν τον δρόμο…

Όλοι εσείς, που παρακολουθείτε τη δράση του ΚΚΕ, εκτιμάτε τη σταθερότητα των θέσεών του, πάντα υπέρ των λαϊκών συμφερόντων, εκτιμάτε τη σοβαρότητα των αναλύσεών του, ακόμα και αν υπάρχουν ζητήματα στα οποία έχετε διαφορετικές προσεγγίσεις.

Όλοι εσείς που θέλετε να στείλετε ένα μήνυμα διαμαρτυρίας, ακόμα και αντίθεσης σε αυτή την ΕΕ, που αλλιώς σας τα έλεγαν τα κόμματα του κεφαλαίου, κι αλλιώς τελικά είναι. Και δεν άργησε βέβαια να αποκαλυφτεί ο αντιλαϊκός, ο αντιδραστικός της χαρακτήρας.

Αντί για ένωση των λαών της Ευρώπης, είναι μια ένωση των μονοπωλίων και των λόμπι της διαφθοράς, των πολέμων και φυσικά των αντιλαϊκών κυβερνήσεων κάθε απόχρωσης. Τέτοια βέβαια ήταν πάντα και ξέρετε ότι το ΚΚΕ σας είπε από την πρώτη στιγμή την αλήθεια.

Όλοι εσείς που θέλετε να κόψετε τη φόρα στην κυβέρνηση της ΝΔ, για να μην μπορεί ο Μητσοτάκης από τις 10 του Ιούνη να μιλάει για ανανέωση της λαϊκής εντολής, όταν θα φέρνει νομοσχέδια που θα τσακίζουν κι άλλο το εισόδημα και τα δικαιώματά σας.

Αλλά και όλοι εσείς, που αισθάνεστε αριστεροί, προοδευτικοί και δεν μπορείτε πια να ανέχεστε τον πολιτικό εκφυλισμό του ΣΥΡΙΖΑ, με μια ηγεσία που πλέον δηλώνει απροκάλυπτα ότι δεν υπάρχει εναλλακτική πέρα από τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού, χρησιμοποιώντας ακριβώς τις ίδιες λέξεις με τα στελέχη της ΝΔ.

Όλοι εσείς και όλοι εμείς μαζί, αποτελούμε μια πολύ μεγάλη δύναμη!

Κι όπως συναντηθήκαμε σε όλες τις μεγάλες μάχες εδώ στα Γιάννενα στις μεγάλες απεργίες σε μεγάλους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα χωριά, στο Πανεπιστήμιο, στα σχολεία, τώρα να συναντηθούμε και στις κάλπες των ευρωεκλογών.

Για να μην σκορπίσει αυτή η δυναμική που υπάρχει σε διάφορες κατευθύνσεις, για να πετύχουμε αυτό που όλοι οι άλλοι ξορκίζουν, να συνεχιστεί η ανοδική πορεία του ΚΚΕ και σε αυτή την κάλπη.

Μπορούμε να ταράξουμε τα νερά. Να τρομοκρατήσουμε τους τρομοκράτες του λαού. Να ριχτούμε από την επόμενη μέρα με άλλους όρους, με άλλη ορμή στους μεγάλους αγώνες που έχουμε να δώσουμε.

 

Ο Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ καταλήγοντας έδωσε μήνυμα νίκης αναφέροντας:

Οι αγώνες που έχουμε μπροστά μας είναι πιο πολλοί και πιο μεγάλοι. Θα τους δώσουμε κι αυτούς όλοι μαζί.

Άλλωστε στις 10 του Ιούνη θα είναι εδώ όλα τα μεγάλα προβλήματα, θα είναι εδώ η αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων. Θα είναι εδώ και οι ανάγκες μας, που δεν μπορούν να περιμένουν.

Γι’ αυτό, στις 9 Ιουνίου αξιοποιούμε το όπλο που έχουμε στα χέρια μας και σημαδεύουμε σωστά. Ρίχνουμε ένα ηχηρό χαστούκι στην ΕΕ, στην κυβέρνηση της ΝΔ, σε όσα μας κάνουν τον βίο αβίωτο.

Ακυρώνουμε τις προσπάθειες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας να αναβιώσει τις ίδιες αυταπάτες, που τόσο πίσω μας κράτησαν, τόσο πολύτιμο χρόνο μας στέρησαν στο παρελθόν. Και που έφεραν τελικά πάλι τον Μητσοτάκη καβάλα στο άλογο.

Ο λαός των Ιωαννίνων, με τη «βαριά» αγωνιστική ιστορία, με τους ΕΠΟΝίτες μαθητές της Ζωσιμαίας Σχολής που βρέθηκαν κρατούμενοι στο Νταχάου και τους οποίους τιμήσαμε πρόσφατα με την επίσκεψή μας εκεί, αλλά και τόσα άλλα ηρωικά παραδείγματα, ξέρει πού θα στείλει τους σαλτιμπάγκους της ακροδεξιάς και ξέρει ότι μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ και ο αγώνας μας είναι που τους αφήνουν πίσω, στο περιθώριο.

Πάμε, λοιπόν, στις λίγες μέρες που έμειναν να κινητοποιήσουμε όλες μας τις δυνάμεις. Να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο για να βρεθεί το ΚΚΕ όσο γίνεται ψηλότερα.

Να στείλουμε στο ευρωκοινοβούλιο δοκιμασμένους αγωνιστές, που θα αποτελούν τη φωνή των πολλών, που θα δίνουν λόγο μονάχα στους εργαζόμενους, στον λαό και όχι στα λόμπι και στα κάθε λογής παράσιτα που του κλέβουν τον πλούτο.

Να δώσουμε κουράγιο και ελπίδα σε όλους τους λαούς της Ευρώπης που αγωνίζονται, σαλπίζουμε πανευρωπαϊκή αντεπίθεση.

Για την Ελλάδα και την Ευρώπη των λαών, του σοσιαλισμού!

ΚΚΕ δυνατό, η ελπίδα είναι εδώ!

Καλή δύναμη, θα τα καταφέρουμε!

Σχετικά Άρθρα

Κοινωνικός Τουρισμός: Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα

otavoice

Αρκούδα συγκρούστηκε με αυτοκίνητο στην αερογέφυρα του Άργους Ορεστικού

otavoice

Πόσες ημέρες αδείας καλοκαιριού δικαιούστε – Ποιοι έχουν προτεραιότητα

otavoice

Μάχη με τις φλόγες στην Ηλεία – Καταστροφές σε σπίτια και εκτάσεις

otavoice

Γαλλία και Ολλανδία κακοποίησαν το ποδόσφαιρο -Βολική λευκή ισοπαλία

otavoice

Ηλεία: Νεκρός 54χρονος στην Μυρτιά την ώρα της πυρκαγιάς

otavoice