OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Εισαγγελέας Αρείου Πάγου: Ποινική δίωξη στους 11 βουλευτές των Σπαρτιατών και στον Η. Κασιδιάρη

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη έκλεισε την εισαγγελική έρευνα για τους βουλευτές των Σπαρτιατών και πλέον ζητά με παραγγελία της, την απαγγελία της κατηγορίας της εξαπάτησης του εκλογικού σώματος για τους 11 βουλευτές του ακροδεξιού κόμματος και τον έγκλειστο Κασιδιάρη. Στους 11 βουλευτές περιλαμβάνεται και ο Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς, που πλέον έχει ανεξαρτητοποιηθεί.

Η παραγγελία της Γεωργίας Αδειλίνη δεν περιλαμβάνει τον επικεφαλής του κόμματος, Βασίλειο Στίγκα, με βάση τις δημόσιες καταγγελίες του οποίου, για έκνομες και υπόγειες πρακτικές στο κόμμα του που παραπέμπουν σε Greek Mafia και Don Korleone, το περασμένο Σεπτέμβριο, εκκίνησε η εισαγγελική έρευνα που διενέργησε προσωπικά η Ανώτατη εισαγγελική λειτουργός.

Για τον έγκλειστο στις φυλακές Δομοκού, Ηλία Κασιδιάρη, η Εισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου ζητά από τις εισαγγελικές αρχές να του ασκήσουν δίωξη ως ηθικό αυτουργό της εξαπάτησης του εκλογικού σώματος, καθώς η εισαγγελική έρευνα έδειξε ότι στο κόμμα υπήρχε υποκρυπτόμενη ηγεσία, πραγματικός ηγέτης των “Σπαρτιατών” ήταν δηλαδή ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ο οποίος κινούσε τα νήματα μέσα από τη φυλακή, καθοδηγώντας τα στελέχη του κόμματος, αλλά και συμβάλλοντας καθοριστικά, ώστε το άγνωστο μέχρι πριν τις εκλογές κόμμα να καταφέρει να μπει στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης είχε συνεχείς επαφές με υποψήφιους βουλευτές των Σπαρτιατών και ότι αυτός επί της ουσίας τους έδινε τις κατευθυντήριες γραμμές και την πολιτική στήριξη.

Η Γεωργία Αδειλίνη στην παραγγελία της προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών που θα ασκήσει τις διώξεις στα πολιτικά πρόσωπα, ζητά την απαγγελία κατηγορίας και στον δικηγόρο Σωτήριο Μεταξά, στέλεχος του κόμματος, για τον οποίον προέκυψαν στοιχεία ότι συμμετείχε στις επαφές του Ηλία Κασιδιάρη με τους υποψήφιους και μετέπειτα βουλευτές του κόμματος «Σπαρτιάτες». Ο Σωτήριος Μεταξάς αναμένεται να διωχθεί για συνέργεια στην εξαπάτηση του εκλογικού σώματος.

Οι βουλευτές για τους οποίους παραγγέλλεται η άσκηση ποινικής δίωξης:

1. Αθανάσιος ΧΑΛΚΙΑΣ,

2. Χαράλαμπος ΚΑΤΣΙΒΑΡΔΑΣ

3. Γεώργιος  ΜΑΝΟΥΣΟΣ,

4. Αλέξανδρος ΖΕΡΒΕΑΣ,

5. Ιωάννης ΔΗΜΗΤΡΟΚΑΛΛΗΣ,

6. Διονύσιος ΒΑΛΤΟΓΙΑΝΝΗΣ

7. Γεώργιος  ΑΣΠΙΩΤΗΣ

8. Μιχαήλ ΓΑΥΓΙΩΤΑΚΗΣ

9. Ιωάννης ΚΟΝΤΗΣ

10. Πέτρος  ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ και

11. Κωνσταντίνος ΦΛΩΡΟΣ

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο βουλευτής Γ. Μανούσος 

Εξελίξεις στο κόμμα των Σπαρτιατών φαίνεται ότι δρομολογούνται, μετά την παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για άσκηση ποινικής δίωξης, σε βάρος έντεκα βουλευτών του κόμματος για εξαπάτηση των εκλογέων, αλλά και του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, για ηθική αυτουργία.

Η κα Αδειλίνη στην παραγγελία της, δεν περιλαμβάνει τον αρχηγό του κόμματος Βασίλη Στίγκα, ο οποίος είχε προχωρήσει σε δημόσιες καταγγελίες για «έκνομες και υπόγειες πρακτικές στο κόμμα του, που παραπέμπουν σε “Greek Mafia και Don Korleone”. Πριν απο λίγο ανεξαρτητοποιήθηκε απο την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος ο βουλευτής Γιώργος Μανούσος με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Αξιότιμε κ. Τασούλα,
Κατόπιν της ποινικής δίωξης που παρήγγειλε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου εναντίον των 11 συναδέλφων μου αλλά και εμού προσωπικά, έπειτα από τις ψευδείς και συκοφαντικές καταγγελίες του Προέδρου των Σπαρτιατών κ. Βασίλειου Στίγκα, σας γνωστοποιώ ότι αποχωρώ από την Κ.Ο των Σπαρτιατών.
Η μέχρι τώρα παραμονή μου σε αυτή είχε να κάνει με την πεποίθηση μου ότι η Ελληνική δικαιοσύνη δεν θα ανεύρισκε ούτε ψήγμα αξιοπιστίας σε αυτές τις ψευδείς καταθέσεις, ειδικά μετά τα αποδεικτικά στοιχεία που προσκόμισα ενώπιον της.
Η ηθική μου, η στάση ζωής αλλά και η αξιοπρέπεια μου, δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω να συνυπάρχω με τον άνθρωπο που οδήγησε με ψεύδη και συκοφαντίες κατηγορούμενη σύσσωμη την κοινοβουλευτική του ομάδα.
Αναμένοντας ως εκ τούτου και την απόφαση του Α.Ε.Δ, θα εκπληρώνω τα καθήκοντα μου ως ανεξάρτητος βουλευτής τιμώντας την ψήφο των χιλιάδων συμπατριωτών μας που με εμπιστεύθηκαν.

4 Απριλίου 2024
Γεώργιος Μανούσος
Βουλευτής Β΄2 Δυτικός Τομέας Αθηνών

Πηγή: ΕΡΤ

 

Σχετικά Άρθρα

Καιρός: Ξεπερνάει τοπικά τους 30°C η θερμοκρασία – Την Τετάρτη οι πρώτες μπόρες του Απρίλη

otavoice

Nέος Κ.Ο.Κ: Οι ποινές θα αφορούν τον οδηγό και όχι το όχημα

otavoice

«Θεμιτή άμυνα» η επίθεση λέει το Ιράν και καλεί τις ΗΠΑ να μην αναμειχθούν

otavoice

Εύβοια: Νέα σεισμική δόνηση 4,6 Ρίχτερ στην Ιστιαία

otavoice

Οι διεθνείς αντιδράσεις για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ

otavoice

ΚΚΕ: Παρουσίαση σήμερα των υποψήφιων ευρωβουλευτών του Κόμματος

otavoice