OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

«Ξαναχτύπησε» ο Γεωργιάδης: Για τα Τέμπη φταίει το “κακό δημόσιο”

Πριν λίγες ημέρες μας είπε πως δεν μπορούσαν να πουν ότι τα τρένα δεν είναι ασφαλή, γιατί δεν θα έμπαινε κανείς και σήμερα μας είπε πως για τα Τέμπη φταίει το “κακό δημόσιο”, λες και το κράτος είναι αποκομμένο από την εκάστοτε κυβέρνηση. 

Μια ακόμη προσπάθεια μετάθεσης ευθυνών από τα κυβερνητικά στελέχη ενόψει εκλογών για να  αποφύγουν να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη από την ανεπάρκεια και  την εγκληματική αδράνεια που επέδειξαν στο θέμα της ασφάλειας των σιδηροδρόμων. Η συγνώμη έχει μετατραπεί σε συντονισμένη προπαγάνδα να στοχοποιηθούν οι εργαζόμενοι και να επιμεριστεί η ευθύνη στο πολιτικό σύστημα. 

«Στην περίπτωση των Τεμπών έχουμε τον ορισμό όχι του ανθρώπινου λάθους, αλλά των ανθρωπίνων λαθών», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1.

«Η ευθύνη που ανέλαβε ο Πρωθυπουργός και αναλαμβάνει η Νέα Δημοκρατία είναι να τα βάλουμε επιτέλους με το «κακό» δημόσιο» είπε λες και δεν υπάρχει όλα αυτά τα χρόνια που κυβερνά και η Νέα Δημοκρατία πολιτική ηγεσία που χαράζει πολιτικές και είναι αυτή που έχει δημιουργήσει αυτό το κακό κράτος.

Ο κ. Γεωργιάδης σε μια από τις γνωστές παραληρηματικές εκρήξεις του, μας είχε πει πρόσφατα πως δεν θα μπορούσε η κυβέρνηση και ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών να πουν δημόσια πως τα τρένα δεν είναι ασφαλή, γιατί δεν θα έμπαινε κανένας μέσα. Ήταν μια ομολογία ενοχής… που σήμερα έχει μετατραπεί σε δημόσιο κατήγορο, σταθμαρχών. Ξεχνά όμως πως τον κακό σταθμάρχη η κυβέρνηση του παραβιάζοντας την διαδικασία τον τοποθέτησε ρουσφετολογικά σε αυτή την νευραλγική θέση. 

Κατά την διάρκεια της εκπομπής ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Στην περίπτωση των Τεμπών έχουμε τον ορισμό όχι του ανθρώπινου λάθους, αλλά των ανθρωπίνων λαθών. Για να γίνει αυτό το τραγικό δυστύχημα συνέβησαν τα εξής:

Ένας ακατάλληλος σταθμάρχης βρέθηκε σε μία πολύ κρίσιμη θέση. Οι δύο συνάδελφοί του που έπρεπε να είναι στη θέση τους, ο ένας δεν προσήλθε καθόλου, άγνωστο για ποιο λόγο, και ο δεύτερος έφυγε 40 λεπτά νωρίτερα γιατί του ζήτησε ο γιος του σουβλάκια. Ο επόπτης που έπρεπε να δει ότι δεν είναι στη θέση τους, είχε πάει σε ένα τσιπουράδικο. Ο σταθμάρχης αντί να βάλει αυτόματη χάραξη, γιατί δεν την ήξερε, το έκανε χειροκίνητα. Έβαλε το τρένο ανάποδα, δεν είδε την κονσόλα που του άναψε και του έλεγε ότι το έχει βάλει ανάποδα, ούτε το φωτεινό λαμπάκι. Δεν πάτησε το κουμπί για να σταματήσει και να φρενάρει τα τρένα. Εάν ακόμα συζητάμε για το αν πρόκειται για ανθρώπινα λάθη, εγώ σηκώνω τα χέρια ψηλά».

«Ο κύριος Καραμανλής παραιτήθηκε αναλαμβάνοντας τη γενική πολιτική ευθύνη για αυτήν την εικόνα που σας περιέγραψα. Η ευθύνη που ανέλαβε ο Πρωθυπουργός και αναλαμβάνει η Νέα Δημοκρατία είναι να τα βάλουμε επιτέλους με το «κακό» δημόσιο. Δεν είναι όμως όλο το δημόσιο «κακό». Στην υπόθεση των Τεμπών έχουμε και το «καλό» δημόσιο. Έχουμε το ΕΚΑΒ που πήγε στην ώρα του, την ΕΚΑΜ που ήταν εκεί, τα δημόσια νοσοκομεία που λειτούργησαν σωστά, δεν είναι όλο το δημόσιο για πέταμα».

«Ποτέ δεν πίστευα ότι ο κ. Τσίπρας θα μπορούσε να ξεπεράσει τον κακό του εαυτό εκείνης της τραγικής νύχτας στο Μάτι και του θεάτρου που έπαιξε πάνω στους νεκρούς. Το κατάφερε χθες. Ενώ συζητάμε για την κονσόλα και το τοπικό σύστημα τηλεδιοίκησης, ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε χθες ένα άλλο κτίριο, αυτό που ετοιμάζεται για να εγκατασταθεί το κεντρικό σύστημα τηλεδιοίκησης, το οποίο θα παραδοθεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Και πήγε συνοδευόμενος από έναν υποτιθέμενο σταθμάρχη που είναι μέλος της τοπικής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης και 13 χρόνια συνταξιούχος».

«Πιστεύω πραγματικά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφέρεται μόνον για την μικροκομματική εκμετάλλευση αυτής της φοβερής τραγωδίας. Και παίρνω ως παράδειγμα αυτό που έγινε το Σαββατοκύριακο. Μίλησε ο κύριος Μητσοτάκης στο Μαρούσι και ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε ανακοίνωση γιατί είπε για «θυσία» στα Τέμπη. Ακούστε τώρα τι είχε πει ο κύριος Τσίπρας: «Η θυσία του Παύλου Φύσσα έσωσε τον κόσμο από τη Χρυσή Αυγή». Γιατί δεν έβγαλαν ανακοίνωση και για τον κύριο Τσίπρα αφού τους πειράζουν οι λέξεις; Ακούστε τώρα τι είχε πει και ο κύριος Ξανθός: «Η τραγωδία στο Μάτι είναι ευκαιρία αναστοχασμού». Μήπως έβγαλαν ανακοίνωση για τον Ανδρέα Ξανθό που έβλεπε το Μάτι ως «ευκαιρία»; Αν λέει ο Ξανθός τη λέξη «ευκαιρία» είναι καλό, αν τη λέει ο Γεωργιάδης είναι κακό. Σας τα λέω για να καταλάβετε πόσο ψεύτες και υποκριτές είναι».

«Στη Γερμανία, το 2018, ένα τρένο με σύστημα τηλεδιοίκησης εκτροχιάστηκε και πέθαναν τόσοι άνθρωποι γιατί ο σταθμάρχης έπαιζε βιντεοπαιχνίδι. Είπε κανένας εκεί ότι πρέπει να παραιτηθεί η Μέρκελ; Πρέπει να καταλάβουμε ότι όσα συστήματα και να διαθέτεις, όλα στο τέλος καταλήγουν στον άνθρωπο. Και όποιος αθωώνει τον σταθμάρχη, τον επόπτη ή τους άλλους που δεν πήγαν στη δουλειά τους, το κάνει μόνον για πολιτικούς λόγους».

Ειδικά στην τελευταία του αναφορά στον εκτροχιασμό της Γερμανίας, θα έπρεπε ο κ. Γεωργιάδης να τα πει στα κυβερνητικά στελέχη και τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου οι οποίοι προσπάθησαν να συγκρίνουν τα Τέμπη με τον εκτροχιασμό στο Άδενδρο για να επιμερίσουν τις ευθύνες. Ας αποφασίσουν τελικά τι ισχύει… 

Σχετικά Άρθρα

Μπλίνκεν: Η ένταση βλάπτει τις ευρωατλαντικές φιλοδοξίες Κοσόβου και Σερβίας

otavoice

Βελόπουλος: Η δική μας αγωνία είναι πώς ο Έλληνας θα περάσει καλύτερα

otavoice

Μητσοτάκης: Αυτοδύναμη κυβέρνηση για τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος

otavoice

Τσίπρας: Δημόσιο αγαθό το νερό- Στήριξη εργαζομένων ή ασυδοσία σε εργασιακή ζούγκλα;

otavoice

Επτά νέες συλλήψεις στην υπόθεση παιδοβιασμού της 12χρονης στον Κολωνό

otavoice

Έρευνα: Δεν θα πάνε διακοπές ένας στους δυο πολίτες – Έχουν περιορίσει τις αγορές τροφίμων

otavoice