OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Στρατευμένοι τραμπούκοι και ΜΑΤ διέλυσαν το συλλαλητήριο- Πεδίο μάχης η Αθήνα

Δυστυχώς ξαναζούμε το ίδιο έργο θεατές. Επαγγελματίες τραμπούκοι που κάθε φορά αμαυρώνουν μαζικές συγκεντρώσεις, έκαναν και πάλι το θαύμα τους, υπηρετώντας εκείνους που δεν θέλουν τον κόσμο στους δρόμους και προκάλεσαν σοβαρά επεισόδια πριν ολοκληρωθεί η πορεία, με τα συνδικάτα και χιλιάδες διαδηλωτές να απομακρύνονται από τη Βουλή, μέσα σε καταιγισμό χημικών, κροτίδων και μολότοφ.

Επεισόδια με κουκουλοφόρους που δεν είχαν καμιά σχέση με τον κύριο όγκο των διαδηλωτών, να πετούν βόμβες μολότοφ και άλλα αντικείμενα στους αστυνομικούς σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας λίγο μετά τις 13:30 το μεσημέρι όταν και είχε περάσει από το Σύνταγμα το μεγαλύτερο τμήμα της πορείας διαμαρτυρίας για τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ βρήκαν το άλλοθι και προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών προκειμένου να απωθήσουν τους επιτιθέμενους νεαρούς οι οποίοι κατευθυνόμενοι προς την Ομόνοια έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων και προκάλεσαν καταστροφές.

Όμως αποκαλυπτικό βίντεο δείχνει πως τα επεισόδια ξεκίνησαν με μια απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ μέσα στον κύριο όγκο της πορείας στην πλατεία Συντάγματος, χωρίς να έχουν προκληθεί. 

Αποτέλεσμα είναι να φύγουν έντρομοι και πνιγμένοι μέσα σε μαι αποπνικτική ατμόσφαιρα από χημικά κια μολότοφ, δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές. Είναι προφανές πως τα επεισόδια δεν εξυπηρετούν την ανα΄δειξη των ενόχων, αλλά αποθαρύνουν τους πολίτες να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις. Αυτό που επιδιώκει η κυβέρνηση κάθε φορά που υπάρχει μαζική λαική αντίδραση.

Τα ζήσαμε στα συλλαλητήρια για τα μνημόνια, για τις Πρέσπες…τα ζούμε και σήμερα. Η μεθοδολογία του παρακράτους ( που την μια βαφτίζεται ως αντιεξουσιαστές και την άλλη ως ακροδεξιοί) παραμένει σταθερή αξία.

Δείτε βίνετο ντοκουμέντο πως στήθηκαν τα επεισόδια με πρωταγωνιστές τα ΜΑΤ

Επίθεση από αγνώστους κουκουλοφόρους δέχθηκε ο αστυνομικός της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ολγας Γεροβασίλη κατά την διάρκεια των επεισοδίων που εξελίσσονται στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο οδηγός – αστυνομικός βρισκόταν με το συνοδευτικό ΙΧ της ασφάλειας της κυρίας Γεροβασίλη στην οδό Ακαδημίας, απέναντι από την είσοδο της Βουλής προκειμένου να παραλάβει την βουλευτή μετά το πέρας της πορείας στην οποία και αυτή συμμετείχε.

Ωστόσο ομάδα διαδηλωτών εντόπισε το ΙΧ και θεωρώντας ότι πρόκειται για όχημα της αστυνομίας – αν και δεν υπήρχαν διακριτικά – επιτέθηκαν με βαριοπούλα σπάζοντας τα τζάμια. Από τα θραύσματα τραυματίστηκε στο πρόσωπο ο οδηγός και μεταφέρθηκε στο Ιατρείο της Βουλής για τις πρώτες βοήθειες. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο τραυματισμός είναι ελαφρύς και πως ο αστυνομικός, είναι καλά στην υγεία του.

Πεδίο μάχης και η Θεσσαλονίκη

Η ίδια κακόγουστη στημένη ιστορία και στο κέντρο της πόλης που έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης ανάμεσα σε δυνάμεις των ΜΑΤ και αντιεξουσιαστές. Ομάδες ατόμων πετούν πέτρες και αντικείμενα στους αστυνομικούς που απαντούν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Νωρίτερα, είχε γίνει ανακατάληψη του κτιρίου όπου στεγαζόταν η Mundo Nuevo.

Σχετικά Άρθρα

Πέπλο αφρικανικής σκόνης «πνίγει» τη χώρα

otavoice

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα -Ανελέητο σφυροκόπημα

otavoice

Καθαρίζει η ατμόσφαιρα από το βράδυ και τα δυτικά

otavoice

Ευρωεκλογές-Επιστολική ψήφος: Στις 121.000 εγγραφές – Βήμα βήμα η διαδικασία διαλογής

otavoice

Εμπραχίμ Ραΐσι: Ισραηλινή επίθεση σε ιρανικό έδαφος θα σβήσει το «σιωνιστικό καθεστώς»

otavoice

Κουτσούμπας από Μόντρεαλ: Δυνατό ΚΚΕ στην Ελλάδα και στους Έλληνες του εξωτερικού

otavoice