OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Προκαλεί το βαθύ οθωμανικό κράτος- «Γενοκτονία των Τούρκων η εθνική επέτειος του 1821»

Μπορεί μετά το φονικό σεισμό η Τουρκία για λόγους τακτικής να έχει αλλάξει πολιτική απέναντι στην Ελλάδα και να στέλνει μηνύματα φιλίας και συνεργασίας ακόμη και για την Εθνική Παλιγγενεσία, το βαθύ κράτος όμως της Άγκυρας δεν αλλάζει.

Χαρακτηρίζουν μάλιστα ως γενοκτονία τον Απελευθερωτικό Αγώνα των Ελλήνων κατά του Ωθωμανικού ζυγού και κάνουν λόγο για σφαγές και συμμορίες που πολιόρκησαν την Τρίπολη. 

Δύο σημαντικά στελέχη του στρατιωτικού κατεστημένου της Τουρκίας και θιασώτες της «Γαλάζιας Πατρίδας», οι Τζιχάντ Γιαϊτζί και Τζεμ Γκιουρντενίζ εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον εκείνων που ευχήθηκαν στη χώρα μας. Στο επίκεντρο βρέθηκε ο «εύκολος στόχος» που είναι η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα προκειμένου να αποφύγουν μια «ευθεία βολή» στον Τούρκο Πρόεδρο και τον υπουργό Εξωτερικών της γείτονος.

Ο Τζιχάντ Γιαϊτζί μίλησε για «περίεργο tweet της Πρεσβείας στην Αθήνα, που συγχαίρει την Ελλάδα, η οποία κήρυξε την ημέρα της “Γενοκτονίας των Τούρκων” εθνική επέτειο». Συνεχίζει αναφέροντας ότι «από την άλλη πλευρά η Ελλάδα είχε διαμαρτυρηθεί πετυχαίνοντας να διαγραφεί tweet του ΝΑΤΟ, για τον εορτασμό στις 30 Αυγούστου της Ημέρας Νίκης από την Τουρκία. Η αιματηρή ανεξαρτησία της Ελλάδας έγινε το κύριο κέντρο εξέγερσης και σφαγής κατά των Τούρκων μέχρι τις αρχές του 19ου αιώνα».

«Η 25η Μαρτίου δεν είναι ημέρα ανεξαρτησίας, είναι ημέρα γενοκτονίας. Είναι μεγάλη ντροπή για την ανθρωπότητα να υμνείται, να δοξάζεται και να γιορτάζεται αυτή η ημέρα της γενοκτονίας», πρόσθεσε ο Τούρκος απόστρατος Ναύαρχος.

 

Στην ίδια προκλητική γραμμή κινήθηκε και ο Τζεμ Γκιουρντενίζ που είπε ότι «αποτελεί ντροπή» η ανάρτηση της τουρκικής πρεσβείας.

«Η πρεσβεία μας στην Αθήνα γιορτάζει την απελευθέρωση της Ελλάδας από την τουρκική κυριαρχία. Αποτελεί ντροπή. Καμία αμοιβαιότητα. Η Ελλάδα δεν μεταδίδει ανάλογα μηνύματα στις Εθνικές Εορτές της Τουρκίας. Τότε γιατί το κάνει η πρεσβεία μας;» διερωτάται ο απόστρατος ναύαρχος.

«Ο Μάρτιος του 1821 που τιμάται ως η ημέρα ανεξαρτησίας από την Ελλάδα, μας θυμίζει τις σφαγές που έγιναν κατά των Τούρκων. Συμμορίες πολιόρκησαν την Τρίπολη, η οποία κατείχε σημαντικό στρατηγικό ρόλο στον Μοριά. Η βάρβαρη δολοφονία δεκάδων χιλιάδων Τούρκων, Εβραίων και Αλβανών αποτελεί μελανό σημείο στην ιστορία, γνωστή ως ‘‘Σφαγή της Τριπολιτσάς’’» συμπλήρωσε προκλητικά ο Γκιουρντενίζ.

Μάλιστα είπε ότι αρχικά πίστεψε ότι η ανάρτηση έγινε από ψεύτικο λογαριασμό της Πρεσβείας στα social media.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Κομισιόν: Μετεξεταστέα η Ελλάδα στην ανακύκλωση

otavoice

Νέο «μπλόκο» στον Κασιδιάρη από τον Άρειο Πάγο – 32 κόμματα θα συμμετέχουν στις εκλογές

otavoice

Μητσοτάκης: Η ενίσχυση του ΕΣΥ κεντρική προτεραιότητα για τη νέα τετραετία

otavoice

Τσίπρας: Με την ενισχυμένη αναλογική όποιος δεν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ ενισχύει τον Μητσοτάκη

otavoice

Επικοινωνία Μπλίνκεν – Φιντάν: Έμμένουν στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ οι ΗΠΑ

otavoice

Ανδρουλάκης: Δώστε μας δύναμη για να υπάρχει αξιόπιστη προοδευτική αντιπολίτευση

otavoice