OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Μακρόν: Το συνταξιοδοτικό θα εφαρμοστεί μέχρι τέλους του 2023

Αποφασισμένος να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις στην γαλλική οικονομία και να θέσει σε εφαρμογή το νέο συνταξιοδοτικό σύστημα ως το τέλος του χρόνου δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι σε δύο τηλεοπτικούς σταθμούς, ένα κρατικό και έναν ιδιωτικό.

Ο Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε την λύπη του για το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να πείσει τον γαλλικό λαό για την ανάγκη αναμόρφωσης του συνταξιοδοτικού συστήματος. Δήλωσε ωστόσο ότι η αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 χρόνια ήταν αναγκαία και ότι οι εναλλακτικές λύσεις ήταν η μείωση των συντάξεων ή η αύξηση των παρακρατήσεων ή η αύξηση της φορολογίας ή, τέλος, η αύξηση του κρατικού χρέους.

Ο Εμάνουελ Μακρόν καταδίκασε εξάλλου τα κρούσματα βίας των τελευταίων ημερών, ενώ καταλόγισε στα συνδικάτα ότι δεν επεδίωξαν ούτε τον διάλογο ούτε τους συμβιβασμούς με την κυβέρνηση. Δήλωσε ωστόσο διατεθειμένος να συνεχίσει τις διαβουλεύσεις με τους κοινωνικούς εταίρους. Εκ παραλλήλου δήλωσε ότι θα λάβει τα αναγκαία μέτρα ούτως ώστε οι μεγάλες γαλλικές επιχειρήσεις που εμφανίζουν μεγάλα κέρδη να αναδιανείμουν τμήμα από αυτά στους εργαζόμενους.

Σε ό,τι αφορά την πολιτική κατάσταση στην Γαλλία, ο Εμάνουελ Μακρόν ανέφερε ότι δεν διεφάνη εναλλακτική πρόταση σε σχέση με την άσκηση της εξουσίας, ότι υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που θα μπορούσαν να συνεργαστούν με την κυβέρνηση και ότι εμπιστεύεται την πρωθυπουργό Ελίζαμπετ Μπορν, στην οποία, όπως χαρακτηριστικά είπε, έχει δώσει εντολή να συνεχίσει τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες.

Ο Γάλλος Πρόεδρος ανέφερε ότι στο εγγύς μέλλον θα υπάρξουν προτάσεις σχετικές με τον τομέα της μετανάστευσης, της αναμόρφωσης της γαλλικής βιομηχανίας, του εκσυγχρονισμού της υγείας και της παιδείας καθώς επίσης και πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Ο Μακρον επισήμανε ότι πολλές από αυτές τις μεταρρυθμίσεις είναι οδυνηρές και ότι αντιλαμβάνεται τις κοινωνικές αντιδράσεις, καταλήγοντας ωστόσο ότι είναι απολύτως αναγκαίες και γι’ αυτό είναι αποφασισμένος να τις προωθήσει.

Πηγή ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Βελόπουλος: Να απολογηθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός για το έγκλημα των Τεμπών

otavoice

Ήχησε το 112 σε 4 περιοχές, προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις ανέμους

otavoice

Οι Anonymous ισχυρίζονται ότι χάκαραν τον Ισραηλινό Στρατό και απέσπασαν 250.000 έγγραφα

otavoice

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

otavoice

Έκκληση για αποκλιμάκωση σε Ισραήλ και Ιράν απευθύνουν Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία

otavoice

S&P Global: Υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα του Ισραήλ λόγω «γεωπολιτικών κινδύνων»

otavoice