OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Κύμα οργής σε όλη τη χώρα- Χιλιάδες πολίτες απαιτούν τιμωρία για το έγκλημα στα Τέμπη

Κύμα οργής και σήμερα σε όλη τη χώρα με την συμμετοχή χιλιάδων πολιτών που απαιτούν να τιμωρηθούν οι ένοιχοι του εγκλήματος των Τεμπών και να σταματήσει η αιματοχυσία νέων ανθρώπων από την εγκληματική αδιαφορία και ανεπάρκεια των κυβερνήσεων.

Μαζικές διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας και στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Βόλος.

Δυστυχώς επαγγελματίες τραμπούκοι που κάθε φορά αμαυρώνουν μαζικές συγκεντρώσεις έκαναν και πάλι το θαύμα τους, υπηρετώντας εκείνους που δεν θέλουν τον κόσμο στους δρόμους και προκάλεσαν σοβαρά επεισόδια πριν ολοκληρωθεί η πορεία, με τα συνδικάτα και χιλιάδες διαδηλωτές να απομακρύνονται από τη Βουλή, μέσα σε καταιγισμό χημικών, κροτίδων και μολότοφ.

Κρατώντας πανό με συνθήματα οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στο κέντρο της Αθήνας, συμμετέχοντας στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Η ΑΔΕΔΥ έδωσε ραντεβού στις 11:00 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας πραγματοποιεί την ίδια ώρα απεργιακό συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος και το ΠΑΜΕ, πλήθος εργατικών κέντρων, Ομοσπονδίες, σωματεία, μαζικοί φορείς όπως επίσης και φοιτητές μαζί με εκπαιδευτικούς συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια.

«Ακούστε τις φωνές» είναι το κεντρικό σύνθημα της ΓΣΕΕ, η οποία σε ανακοίνωση της ζητά, μεταξύ άλλων, να αποδοθούν ευθύνες, να ληφθούν μέτρα, να διερευνηθούν σε βάθος τα αίτια της τραγωδίας καθώς και σύγχρονες, ασφαλείς και φθηνές συγκοινωνιακές μεταφορές.

Ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις. Λίγο μετά τις 12:15 στην Πάτρα που σε μια μαζική συγκέντρωση με πάνω από 5.000 άτομα,  επικράτησε ένταση όταν μια μικρή ομάδα διαδηλωτών πέταξε αντικείμενα και καπνογόνα στις αστυνομικές δυνάμεις που απάντησαν με χρήση δακρυγόνων.

Παιδιά, φοιτητές, εργαζόμενοι, άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας, συμμετείχαν στην δυναμική και μαχητική πορεία που διέσχισε τους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας, μετά την συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης. Κυριάρχησαν συνθήματα και ζητούσαν να μην ξεχαστούν τα όσα φρικτά έγιναν, όπως και να βρεθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι για την πολύνεκρη τραγωδία, που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Νωρίτερα, στην πλατεία της Λάρισας, μικροί μαθητές απελευθέρωσαν μαύρα μπαλόνια στον αέρα σε ένδειξη πένθους για την απώλεια τόσων ανθρώπινων ζωών.

Σχετικά Άρθρα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην Αρμενική Νεολαία Ελλάδας: «Είμαι στο πλευρό σας»

otavoice

Εκτός ευρωεκλογών οι Σπαρτιάτες, με απόφαση του Αρείου Πάγου

otavoice

Υποχωρεί η αφρικανική σκόνη: Tι εντόπισαν οι επιστήμονες

otavoice

Συνελήφθη ο Κ. Φλώρος για τον ξυλοδαρμό Γραμμένου – To πρωτοφανές επεισόδιο στη Βουλή

otavoice

Αρχίζει αύριο 25/4 το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

otavoice

Ερυθρός Σταυρός: Ανέφικτη η εκκένωση της Ράφα υπό τις παρούσες συνθήκες

otavoice