OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Αναβρασμός στη Γαλλία: Μαζικές διαδηλώσεις και συγκρούσεις με την αστυνομία

Για ακόμη μια φορά εκατοντάδες χιλιάδες Γάλλοι διαδήλωσαν σήμερα σε περισσότερες από 200 πόλεις και κωμοπόλεις διαμαρτυρόμενοι για το νέο συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας, το οποίο μεταξύ άλλων ορίζει ότι η ηλικία συνταξιοδότησης αυξάνεται στα 64 χρόνια από τα 62 που ήταν μέχρι σήμερα.

Πολλοί διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα και κρατούσαν πλακάτ κατά του προέδρου Μακρόν και της πρωθυπουργού Μπορν.

Η περιφρόνηση, ο αυταρχισμός και η αλαζονεία του Μακρόν ξεπέρασε το αίτημα για την μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού και οι Γάλλοι απαιτούν πλέον την παραίτηση του.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των συνδικάτων, οι διαδηλώσεις ήταν ογκώδεις και μεγαλύτερες από αυτές της προηγούμενης εβδομάδας. Το συνδικάτο CGT ανακοίνωσε ότι πάνω από 800.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στους δρόμους του Παρισιού, ενώ εκτιμά πως πάνω από 3,5 εκατ. διαδήλωσαν σε όλη τη χώρα.

 

Τόσο στο Παρίσι όσο και σε άλλες πόλεις, όπως η Ναντ και η Ρεν, σημειώθηκαν επεισόδια. Ορισμένοι διαδηλωτές έριξαν πυροτεχνήματα κατά των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων.

Τις πρώτες βραδινές ώρες εξακολουθούσαν να υπάρχουν εντάσεις τόσο στην πρωτεύουσα, όσο και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας, με πολλούς διαδηλωτές να παραμένουν στους δρόμους και χιλιάδες αστυνομικούς είτε να παρεμβαίνουν είτε να βρίσκονται σε επιφυλακή.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Το Ευρωκοινοβούλιο έχει αμφιβολίες για την Ουγγρική προεδρία του Συμβουλίου

otavoice

Εκλογές Ιουνίου: 25.610 οι Έλληνες του εξωτερικού και 146.000 οι ετεροδημότες

otavoice

Πανελλαδικές 2023: Πρεμιέρα σήμερα για τους υποψηφίους των ΓΕΛ

otavoice

ΕΕ: Ενέκρινε ψήφισμα για την αύξηση της παραγωγής πυρομαχικών για την Ουκρανία

otavoice

Το Κογκρέσο απέτρεψε τον κίνδυνο κήρυξης στάσης πληρωμών από τις ΗΠΑ

otavoice

Ιράν: Τριπλασιάστικαν οι εκτελέσεις για υποθέσεις ναρκωτικών

otavoice