OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ζελένσκι στο Ευρωκοινοβούλιο: Ο πόλεμος δεν γίνεται σε μια γωνία της Ευρώπης, αλλά στην καρδιά της

Με παρατεταμένο χειροκρότημα υποδέχθηκαν σήμερα τα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, καθώς ανέβαινε στο βήμα για να εκφωνήσει την ιστορική ομιλία του, την πρώτη από την έναρξη των εχθροπραξιών στην πατρίδα του.

«Καλώς ήρθατε στο σπίτι, καλώς ήλθατε στην ΕΕ», είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ καλωσορίζοντας κατά την άφιξή του στις Βρυξέλλες τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος έφτασε αεροπορικώς, μαζί με τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, για να μιλήσει στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και για να παραστεί στη Σύνοδο Κορυφής.

Η Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα, χαρακτήρισε «ιστορική» την επίσκεψη του Ουκρανού προέδρου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τόνισε ότι τα κράτη πρέπει να εξετάσουν, γρήγορα, ως επόμενο βήμα, να παρέχουν τη στρατιωτική υποστήριξη που ζητάει η Ουκρανία.

«Δόξα στην Ουκρανία!», αναφώνησε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τους ευρωβουλευτές να του απαντούν με μια φωνή στα ουκρανικά: «Δόξα στους ήρωες».

«Αυτός ο πόλεμος δεν γίνεται «σε μια γωνιά της Ευρώπης» αλλά και στην καρδιά της ηπείρου», τόνισε προσθέτοντας: «Θέλουμε να υπερασπιστούμε την Ευρώπη ενάντια στις πιο αντιευρωπαϊκές δυνάμεις, μαζί σας, στο πεδίο της μάχης» .

Αναφερόμενος στον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, τον αποκάλεσε «δικτάτορα» και επικεφαλής των «αντιευρωπαϊκών δυνάμεων».

«Αν πέσει η Ουκρανία, θα εξαφανιστεί ο τρόπος ζωής σας», διακηρύσσει ο Ζελένσκι από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και προσθέτει:  «Θέλουμε να υπερασπιστούμε την Ευρώπη ενάντια στις πιο αντιευρωπαϊκές δυνάμεις, μαζί σας, στο πεδίο της μάχης». «Eίμαι βέβαιος ότι η ρωσική επιθετικότητα θα μας τρίξει τα δόντια ενώ αμυνόμαστε», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος και εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στο Κρεμλίνο:

«Για την Ρωσία, η ανθρώπινη αξία έχει καταστραφεί, μόνο οι ζωές στο Κρεμλίνο έχουν σημασία…Η Ρωσία βλέπει τους πολίτες της ως σκάφη μεταφοράς όπλων. Το ρωσικό καθεστώς μισεί κάθε κοινωνική δικαιοσύνη και κάθε ποικιλομορφία, επενδύει στην ξενοφοβία, προσπαθεί να κάνει τις απάνθρωπες πραγματικότητες των δεκαετιών του 1930 και του 1940 πραγματικότητα σήμερα».

Η ομιλία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έληξε με τον ύμνο της Ουκρανίας και με τον ύμνο της ΕΕ.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Βελόπουλος: Να απολογηθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός για το έγκλημα των Τεμπών

otavoice

Ήχησε το 112 σε 4 περιοχές, προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις ανέμους

otavoice

Οι Anonymous ισχυρίζονται ότι χάκαραν τον Ισραηλινό Στρατό και απέσπασαν 250.000 έγγραφα

otavoice

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

otavoice

Έκκληση για αποκλιμάκωση σε Ισραήλ και Ιράν απευθύνουν Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία

otavoice

S&P Global: Υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα του Ισραήλ λόγω «γεωπολιτικών κινδύνων»

otavoice