OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Θα “εκτελέσει” το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ, τον Παύλο Πολάκη;

Αναταραχή επικρατεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και ειδικά στην βάση του, με αφορμή την διαφαινόμενη πολιτική εξόντωση του βουλευτή Παύλου Πολάκη. Ειδικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια για την αναίτια και ανεξήγητη επίθεση κατά του βουλευτή.

Φαίνεται ξεκάθαρα πως ο κρητικός πολιτικός αποτελεί πρόβλημα στην ηγετική ομάδα η οποία παρουσιάζει μια διπλή αντικρουόμενη εικόνα. Από την μία μιλά για έκπτωση δημοκρατίας και κυβέρνηση διαφθοράς και από την άλλη στέλνει στο εκτελεστικό απόσπασμα το πιο δυναμικό στέλεχος της. Ο Παύλος Πολάκης είναι αυτός που δεν κρύφτηκε, δεν στρογγυλοποίησε καταστάσεις και προχώρησε σε σημαντικές αποκαλύψεις αλλά και κρίσεις κατά θεσμών που παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης, εκφράζοντας την πλειοψηφία της κοινωνίας αλλά και διεθνής οργανισμούς που μιλάνε ευθέως για έλλειψη δημοκρατίας και ανεξαρτησίας των θεσμών, όπως η δικαιοσύνη.

Συνεδριάζει σήμερα στις 17:00 το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σε διευρυμένη σύνθεση, όπου ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει την παραπομπή του Παύλου Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας αναφορικά με τη στάση της συστηματικής παραβίασης από πλευράς του των κανόνων συλλογικότητας και δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος.

Την περασμένη Κυριακή 26 Φεβρουαρίου ο  πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας μετά τις τελευταίες αναρτήσεις του βουλευτή Κρήτης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αποφάσισε την παύση του Παύλου Πολάκη ως τομεάρχη Διαφάνειας και τη σύγκληση του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος με το ερώτημα της παραπομπής του στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου ανέφερε: «Με απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία τη θέση του Παύλου Πολάκη ως Τομεάρχη Διαφάνειας αναλαμβάνει ο Γιάννης Ραγκούσης. Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος αναλαμβάνει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Την Τρίτη 28/2 θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος σε διευρυμένη σύνθεση, όπου ο πρόεδρος θα ζητήσει την παραπομπή του Παύλου Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας αναφορικά με τη στάση της συστηματικής παραβίασης από πλευράς του των κανόνων συλλογικότητας και δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος».

Ακολούθως ο ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πάντοτε λειτουργούσε συλλογικά και έτσι διαμόρφωνε και διαμορφώνει την πολιτική του. Η πολιτική σύγκρουση με το καθεστώς Μητσοτάκη και με όσους το εκπροσωπούν δεν γίνεται με όρους προσωπικής σταυροφορίας αλλά με σχέδιο, θεσμική σοβαρότητα και αποφασιστικότητα. Δεν είναι ατομική υπόθεση αλλά συλλογικό καθήκον και στρατηγική. Ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία θέλει και μπορεί με ενότητα, σοβαρότητα και ψυχραιμία να διασφαλίσει το πρόσωπο και την καθαρότητα της πολιτικής του. Νερό στο μύλο του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του ουδείς δικαιούται να ρίχνει και μάλιστα λίγες ημέρες πριν και την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου».

Βέβαια το ερώτημα που τίθεται είναι ποιος πραγματικά ρίχνει νερό στο μύλο του κ. Μητσοτάκη μια ανάσα πριν την έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Ο Παύλος Πολάκης ή η Κουμουνδούρου; 

Ποιος στέλνει το λάθος μήνυμα; Θέλει τελικά ο Αλέξης Τσίπρας μια πολιτική νίκη ή επιδιώκει μια διαχειριζόμενη ήττα; 

Σχετικά Άρθρα

Πεκίνο: Πρώτη μείωση του πληθυσμού του από το 2003

otavoice

Ε.Ε.: Πλήρη λογοδοσία για τα εγκλήματα πολέμου από Ρωσία στην Ουκρανία

otavoice

«Ξαναχτύπησε» ο Γεωργιάδης: Για τα Τέμπη φταίει το “κακό δημόσιο”

otavoice

Αλλαγή Ώρας 2023: Πότε θα γυρίσουμε τα ρολόγια μας μια ώρα μπροστά

otavoice

Κοτέτσια και στάβλοι τέλος μέσα σε πόλεις της Κρήτης!

otavoice

Ισημερινός: Τουλάχιστον 5 δημοσιογράφοι έλαβαν επιστολές με εκρηκτικούς μηχανισμούς

otavoice