OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Προκάλεσε καθηγήτρια του ΠΑΜΑΚ, μιλώντας για “ιδίωμα και καταπιεσμένους” στο Ειρηνοδικείο Φλώρινας 

Συζητήθηκε σήμερα, Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου, στο Ειρηνοδικείο Φλώρινας,  η τριτανακοπή του πανελληνίου συλλόγου απογόνων Μακεδονομάχων «ο Παύλος Μελάς», που αποτελεί την εξέλιξη της εθνικής οργάνωσης Μακεδονομάχων (αυτών που αγωνίστηκαν και έδωσαν το αίμα τους για να ελευθερώσουν τη Μακεδονία μας) κατά του αυτοαποκαλούμενου κέντρου μακεδονικής γλώσσας στην Ελλάδα, οργάνου της σκοπιανής προπαγάνδας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτηση της υπήρξε πολύ μεγάλη ένταση στο ακροατήριο με λεκτικούς προπηλακισμούς των μελών του σωματείου.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι κατέθεσε ως μάρτυρας υπέρ του σωματείου, η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας του τμήματος βαλκανικών, σλαβικών και ανατολικών σπουδών Αλεξάνδρα Ιωαννίδου, η οποία υποστήριξε ότι υπάρχουν κάτοικοι της Ελλάδας που μιλούν αυτό το ιδίωμα και καταπιέζονται από την Ελληνική Πολιτεία.

Είναι απορίας άξιο πως σε ελληνικό πανεπιστημιακό ίδρυμα, που λειτουργεί με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων,  να βρίσκουν άσυλο άτομα που βάλλουν κατά των εθνικών συμφερόντων αναπαράγοντας μια κατευθυνόμενη προπαγάνδα. Ειδικά το συγκεκριμένο πανεπιστημιακό τμήμα που διδάσκει η εν λόγω “καθηγήτρια” έχει μετατραπεί σε πολιορκητικό κριό και ανθελληνικό μηχανισμό των Σκοπίων και σε κρεματόριο της Ελληνικής Ιστορίας.

Κατά την ακροαματική διαδικασία καταδείχθηκε με τον πλέον εμφανή τρόπο ότι δημιουργείται αναμόχλευση παθών, διέγερση αντιπαράθεσης και μίσος μεταξύ της συντριπτικής πλειοψηφίας των  Μακεδόνων και της γνωστής «μειοψηφίας» που αποτελεί δούρειο ίππο των Σκοπίων… και προσπαθεί να δημιουργήσει εθνικά τετελεσμένα αμφισβητώντας και παραχαράσσοντας την ιστορική αλήθεια.

Στις δηλώσεις που ακολουθούν μιλούν:

  • Ο Νικόλαος Βασιλειάδης – δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στο τμήμα διεθνών ευρωπαϊκών σπουδών.
  • Ο Μιχαήλ Παπανούσης, πρόεδρος του πανελληνίου συλλόγου απογόνων Μακεδονομάχων (που αποτελεί την εξέλιξη της εθνικής οργάνωσης Μακεδονομάχων).
  • Ο Κωνσταντίνος Βάσσου, πολίτης της Φλώρινας.

Ρεπορτάζ: Πέτρος Γώγος

Πηγή florinapress,gr

Σχετικά Άρθρα

Κακοκαιρία: Πλημμυρισμένοι δρόμοι στο Πήλιο, ποιες περιοχές κινδυνεύουν – Live η πορεία των φαινομένων

otavoice

Βελόπουλος: Να απολογηθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός για το έγκλημα των Τεμπών

otavoice

Ήχησε το 112 σε 4 περιοχές, προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις ανέμους

otavoice

Οι Anonymous ισχυρίζονται ότι χάκαραν τον Ισραηλινό Στρατό και απέσπασαν 250.000 έγγραφα

otavoice

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

otavoice

Έκκληση για αποκλιμάκωση σε Ισραήλ και Ιράν απευθύνουν Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία

otavoice