OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Μυστηριώδης θάνατος- Σύμβουλος του Πούτιν “βούτηξε” από τον 16ο όροφο κτιρίου

Νέος μυστηριώδης θάνατος συμβούλου του Πούτιν στη Ρωσία, με τη Μαρίνα Γιάνκινα, υψηλόβαθμη αξιωματούχο στον τομέα της άμυνας, να καταλήγει νεκρή, αφού φέρεται να «βούτηξε» από τον 16ο όροφο κτιρίου, από ύψος περίπου 48 μέτρων.

Η 58χρονη εντοπίστηκε από έναν περαστικό στην είσοδο κατοικίας στην Αγία Πετρούπολη, όπως αναφέρει η Daily Mail, με τη Γιάνκινα να παρουσιάζεται ως καθοριστική για τη χρηματοδότηση του πολέμου του Πούτιν στην Ουκρανία και για τη συγκέντρωση πόρων για τη συνέχιση της πολεμικής προσπάθειας του Ρώσου προέδρου.

Αρχικές αναφορές από τη Ρωσία ήταν αντικρουόμενες σχετικά με το αν ζούσε ή εργαζόταν στο κτίριο στην Αγία Πετρούπολη. Τα αντικείμενά της, πάντως, εντοπίστηκαν στον 16ο όροφο του κτιρίου και εικάζεται πως έπεσε από εκεί.

Η Γιάνκινα ήταν ένα από τα βασικά πρόσωπα στη χρηματοδότηση του πολέμου στην Ουκρανία, σύμφωνα με την Daily Mail.

Συγκεκριμένα, ήταν επικεφαλής του τμήματος οικονομικής υποστήριξης του υπουργείου Άμυνας για τη Δυτική Στρατιωτική Περιφέρεια που εμπλέκεται στενά στην εισβολή στην Ουκρανία.

Προτού ενταχθεί στη Δυτική Στρατιωτική Περιφέρεια, η Γιανκίνα εργάστηκε στην Ομοσπονδιακή Φορολογική Υπηρεσία και υπηρέτησε επίσης ως αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Σχέσεων Ιδιοκτησίας της Αγίας Πετρούπολης.

Ο μυστηριώδης θάνατός της προστίθεται στην ήδη μακρά λίστα θανάτων αξιωματούχων κατά τη μακρόχρονη διακυβέρνηση του Πούτιν. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, ο υποστράτηγος Βλαντιμίρ Μακάροφ – Ρώσος στρατηγός που απολύθηκε πρόσφατα από τον Πούτιν – βρέθηκε νεκρός κάτω υπό μυστηριώδεις συνθήκες.

Παράλληλα, δεκάδες Ρώσοι επιχειρηματίες έχουν βρεθεί νεκροί από τις αρχές του 2022 υπό ανεξήγητες συνθήκες. Οι περισσότεροι χαρακτηρίστηκαν ως αυτοκτονίες.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Πώς υπολογίζεται το Δώρο Πάσχα- Μέχρι πότε πρέπει να εξοφληθεί

otavoice

Γάζα: Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι πέρασαν 276 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια

otavoice

«Ανακαινίζω-Νοικιάζω»: 343 εγκρίσεις την πρώτη εβδομάδα

otavoice

Εύθραυστη ηρεμία στη Μέση Ανατολή – «Γρίφος» τα επόμενα βήματα

otavoice

Κακοκαιρία: Πλημμυρισμένοι δρόμοι στο Πήλιο, ποιες περιοχές κινδυνεύουν – Live η πορεία των φαινομένων

otavoice

Βελόπουλος: Να απολογηθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός για το έγκλημα των Τεμπών

otavoice