OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Άνοιξε μετά από ώρες η Αθηνών-Λαμίας και άνοιξαν Αττική Οδός και Κατεχάκη

Λόγω της νέας επιδείνωσης του καιρού, λίγο πριν τις 7:40 εστάλη εκ νέου μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Αττικής «για επικίνδυνες χιονοπτώσεις έως τις μεσημβρινές ώρες».

Παράλληλα παραμένουν τα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων τόσο στην Αττική όσο και σε άλλες περιοχές της επικράτειας με βασικότερη τη διακοπή κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας από τον κόμβο Καλυφτάκη μέχρι τα Οινόφυτα. Έχει επίσης διακοπεί η κυκλοφορία και από το 261ο χιλιόμετρο μέχρι το 56ο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας αποκαταστάθηκε μετά τις 9.35πμ.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Αττική Οδό και στη λεωφόρο Κατεχάκη, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση.

Η Αττική Οδός έκλεισε στο ρεύμα προς αεροδρόμιο έπειτα από τέσσερις κλήσεις που δέχτηκε η Τροχαία για εγκλωβισμένα αυτοκίνητα. Ωστόσο γρήγορα το τμήμα από Κηφισίας έως Μαραθώνος που έκλεισε δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία.

Η λεωφόρος Κατεχάκη είχε κλείσει εξαιτίας του χιονιού από τις 07:25 το πρωί και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από το ύψος της λεωφόρου Μεσογείων έως την Ελευθερίου Βενιζέλου στην Ηλιούπολη.

Στην Αττική έχει, επίσης, διακοπεί η κυκλοφορία στην λεωφόρο Πάρνηθος από το ύψος της οδού Νούση προς Πάρνηθα ενώ στην επαρχιακή οδό Μεγάρων-Αλεποχωρίου στο ύψος της περιοχής Λούμπα προς Αλεποχώρι η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με αλυσίδες.

xilton-mak

Ανατροπή στην ρουτίνα της Δευτέρας φέρνει η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα», καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία πλήττουν με σφοδρότητα από χθες, Κυριακή, ιδιαίτερα το λεκανοπέδιο της Αττικής και τη Στερεά Ελλάδα, μετέβαλαν άρδην τα δεδομένα τόσο στον τομέα της εκπαίδευσης, όσο και της εργασίας, στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Χαρακτηριστική της επέλασης του χιονιά το πρωί της Δευτέρας στην Αττική η εικόνα από το «λευκό» Σύνταγμα.

Μαρουσάκης: Ένταση των φαινομένων στην Αττική

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί με νέα ανάρτησή του για ένταση των φαινομένων στην Αττική τις επόμενες ώρες.

Προβλήματα στην κίνηση των λεωφορείων του ΟΑΣΑ

Προβλήματα στην κίνηση των λεωφορείων του ΟΑΣΑ προκαλεί το πρωί της Δευτέρας η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» καθώς όπως ανακοίνωσε ο οργανισμός τα δρομολόγια ξεκίνησαν να εκτελούνται σταδιακά μετά τις 6:30 ενώ σε δεκάδες γραμμές η έναρξη θα γίνει ακόμα πιο αργά λόγω των καιρικών φαινομένων και του παγετού.

Η ανακοίνωση του ΟΑΣΑ

Με γνώμονα την ασφάλεια του επιβατικού κοινού, ο ΟΑΣΑ ανακοινώνει ότι σήμερα Δευτέρα 06/02/2023 τα δρομολόγια στις λεωφορειακές γραμμές θα ξεκινήσουν να εκτελούνται σταδιακά μετά τις 06.30 το πρωί εκτός από τις παρακάτω γραμμές των όποιων η έναρξη θα καθυστερήσει λόγω των καιρικών φαινομένων και του παγετού που σημειώνεται σε ορισμένες περιοχές.

Που υπάρχουν διακοπές ρεύματος στην Αττική 

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών της ΔΕΗ, Στέφανος Κουνούκλας αυτή τη στιγμή υπάρχουν διακοπές ρεύματος σε τμήμα της Μάνδρας και του Ασπροπύργου, αλλά και στη Νέα Μάκρη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, προβλήματα υπάρχουν στην ηλεκτροδότηση της Ιπποκρατείου Πολιτείας και της Μαλακάσας.

Όπως εξήγησε ο κ. Κουνούκλας, «τα προβλήματα ηλεκτροδότησης στις περιοχές αυτές εξακολουθούν να υφίστανται λόγω της δυσκολίας πρόσβασης των συνεργείων» ενώ τόνισε ότι γίνονται όλες οι απαραίτητες εργασίες για όσο το δυνατόν πιο γρήγορη αποκατάσταση.

Σχετικά Άρθρα

Πέπλο αφρικανικής σκόνης «πνίγει» τη χώρα

otavoice

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα -Ανελέητο σφυροκόπημα

otavoice

Καθαρίζει η ατμόσφαιρα από το βράδυ και τα δυτικά

otavoice

Ευρωεκλογές-Επιστολική ψήφος: Στις 121.000 εγγραφές – Βήμα βήμα η διαδικασία διαλογής

otavoice

Εμπραχίμ Ραΐσι: Ισραηλινή επίθεση σε ιρανικό έδαφος θα σβήσει το «σιωνιστικό καθεστώς»

otavoice

Κουτσούμπας από Μόντρεαλ: Δυνατό ΚΚΕ στην Ελλάδα και στους Έλληνες του εξωτερικού

otavoice