OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Τελικός Australian Open: Θα σπάσει την παράδοση ο Τσιτσιπάς απέναντι στον Μέγα Τζόκοβιτς;

Με τη νίκη του επί του Κάρεν Κατσάνοφ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς «ξόρκισε την κατάρα» των ημιτελικών στο Australian Open. Την Κυριακή (29/01, 10:30 ώρα Ελλάδας) θα επιδιώξει να κάνει το ίδιο, αυτή την φορά σε τελικούς έχοντας απέναντί του έναν εκ των Big-3, στην προκειμένη περίπτωση τον «κακό του δαίμονα», Νόβακ Τζόκοβιτς.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής (27/01), ο 24χρονος Έλληνας πρωταθλητής επιβλήθηκε στον πρώτο χρονικά ημιτελικό του πρώτου κορυφαίου Grand Slam της σεζόν επί του Κάρεν Κατσάνοφ με 3-1 σετ.

Με τη νίκη αυτή έβαλε τέλος στην κακή παράδοση που είχε στο παρελθόν όταν έφτανε στους «4» της διοργάνωσης, μετρώντας τρεις ήττες σε ισάριθμες παρουσίες του, το 2019 από τον Ράφαελ Ναδάλ και δύο διαδοχικές από τον Ντανίιλ Μεντβέντεφ το 2021 και 2022.

Μπροστά του, το πρωί της Κυριακής, θα έχει άλλη μία μεγάλη πρόκληση. Να σταματήσει την αρνητική παράδοση που έχει όταν βρίσκει απέναντί του σε καταληκτικό αγώνα έναν εκ των Ρότζερ Φέντερερ, Ράφαελ Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών στην Ελλάδα θα παίξει για 10η φορά με αντίπαλο παίκτη του Big -3, «κουβαλώντας» το αρνητικό ρεκόρ του 0-9 έως τώρα! Και, μάλιστα, από τις 9 ήττες που έχει υποστεί, οι 5 (τρεις σερί τελευταίες) προέρχονται από τον αυριανό του αντίπαλο, Νόβακ Τζόκοβιτς.

«Μπορεί να πει κανείς ότι αυτός ήταν ο αναμενόμενος τελικός, με βάση τον τρόπο που έχουμε παίξει. Δεν υπάρχουν πολλά μυστικά μεταξύ μας. Ξέρει το δικό μου παιχνίδι, ξέρω το δικό του. Μέχρι τώρα, δεν έχουμε παίξει μόνο στο χορτάρι. Έχει ωριμάσει αρκετά, είναι 24 ετών, στην κορύφωση των ικανοτήτων του. Πιθανότατα είναι το ματς της ζωής του, παίζοντας για το Νο.1 και τον πρώτο του Grand Slam τίτλο, εναντίον μου. Θα έχει ισχυρό κίνητρο και παίζει πολύ καλά» είπε ο Νόβακ Τζόκοβιτς σχολιάζοντας την αναμέτρηση του με τον έλληνα πρωταθλητή.

«Ξέρω τι πρέπει να κάνω από άποψη τακτικής, έχω παίξει μερικά από τα καλύτερα παιχνίδια μου στη Μελβούρνη. Είμαι έτοιμος να πάω μέχρι το τέρμα. Αν είναι πέντε σετ, τότε είναι πέντε σετ. Αν είναι πέντε ώρες, είναι πέντε ώρες. Ανυπομονώ», είπε ο παγκόσμιος πρωταθλητής.

Σε γήπεδο με σκέπαστρο επέλεξε να κάνει την τελευταία του προπόνηση πριν τον τελικό της Κυριακής (10:30) με τον Νόβακ Τζόκοβιτς ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Αν και έβρεξε τις τελευταίες ημέρες στη Μελβούρνη θα είναι δύσκολο να δούμε τελικό με κλειστή οροφή στη Rod Laver Arena αλλά ο Τσιτσιπάς επέλεξε indoor court για την προπόνηση κυρίως λόγω ζέστης και υγρασίας. Μαζί του ήταν ο προπονητής και πατέρας του ο Απόστολος Τσιτσιπάς αλλά και ο  Μαρκ Φιλιππούσης.

Ας δούμε τους τελικούς του Στέφανου Τσιτσιπά απέναντι στους τρεις κορυφαίους τενίστες του τένις:

Έτος     Τουρνουά          Αντίπαλος            Σκορ

2018   Οπεν Βαρκελώνης      Ράφαελ Ναδάλ     2-0 (6-2, 6-1)
2018   Οπεν Καναδά           Ράφαελ ναδάλ     2-0 (6-2, 7-6 (4)
2019   Τουρνουά Ντουμπάι   Ρότζερ Φέντερερ  2-0 (6-4, 6-4)
2019   Οπεν Μαδρίτης         Νόβακ Τζόκοβιτς  2-0 (6-3, 6-4)
2020   Τουρνουά Ντουμπάι    Νόβακ Τζόκοβιτς  2-0 (6-3, 6-4)
2021   Οπεν Βαρκελώνης     Ράφαελ Ναδάλ     2-1 (4-6, 7-6 (6), 7-5)
2021   Ρολάν Γκαρός         Νόβακ Τζόκοβιτς  3-2 (6-7(6), 2-6, 6-3, 6-2, 6-4)
2022   Οπεν Ρώμης            Νόβακ Τζόκοβιτς  2-0 (6-0, 7-6 (7)
2022   Οπεν Αστάνα           Νόβακ Τζόκοβιτς  2-0 (6-3, 6-4)

Σχετικά Άρθρα

Πέπλο αφρικανικής σκόνης «πνίγει» τη χώρα

otavoice

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα -Ανελέητο σφυροκόπημα

otavoice

Καθαρίζει η ατμόσφαιρα από το βράδυ και τα δυτικά

otavoice

Ευρωεκλογές-Επιστολική ψήφος: Στις 121.000 εγγραφές – Βήμα βήμα η διαδικασία διαλογής

otavoice

Εμπραχίμ Ραΐσι: Ισραηλινή επίθεση σε ιρανικό έδαφος θα σβήσει το «σιωνιστικό καθεστώς»

otavoice

Κουτσούμπας από Μόντρεαλ: Δυνατό ΚΚΕ στην Ελλάδα και στους Έλληνες του εξωτερικού

otavoice