OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

ΗΠΑ: Απέτυχαν και στην 9η ψηφοφορία να εκλέξουν πρόεδρο στην Βουλή

Το θρίλερ στις ΗΠΑ συνεχίζεται, όσο παραμένει διχασμένη η πλευρά των Ρεπουμπλικανών.

Και στην 9η ψηφοφορία που ολοκληρώθηκε πριν λίγο ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών Κέβιν  Μακάρθι, που έχουν την πλειοψηφία στην Βουλή των Αντιπροσώπων,  δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία.

Συγκεκριμένα ο Δημοκρατικός Τζέφρις έλαβε 212 ψήφους, ο Ρεπουμπλικανός Μακάρθι 200 ψήφους, ο “αντάρτης” Ρεπουμπλικανός Ντόναλντς 17 ψήφους, ενώ τρεις έλαβε ο επίσης Ρεπουμπλικανός Χέρν και μια ψήφος παρών.

Η διαδικασία συνεχίζεται με την 10η ψηφοφορία.

Ο Ρεπουμπλιακανός βουλευτής  Don Bacon της Νεμπράσκα, υποστηρικτής του Kevin McCarthy, είπε στο CNN ότι η διαδικασία ψηφοφορίας των ομιλητών θα μπορούσε να συνεχιστεί “για πολύ καιρό”.

“Αυτοί οι άνθρωποι δεν ξέρουν πώς να φτάσουν στο ναι. Τους έχει προσφερθεί κάθε παραχώρηση ή έχει ανταποκριθεί σε κάθε παραχώρηση. Απλώς δεν ξέρουν πώς να φτάσουν στο ναι. Είναι ντροπή για αυτούς, το κόμμα μας, το Σώμα και μας χώρα. Νομίζω ότι υπάρχουν ολοκληρωτικά κράτη εκεί έξω, κοιτάξτε αυτά τα 20 και πείτε γι’ αυτό δεν θέλουμε δημοκρατία. Αυτό είναι ντροπή… Θα το κάνουμε αυτό για πολύ καιρό”, είπε.

Ο Μπέικον προέβλεψε επίσης ότι η ομάδα των περίπου 20 που αντιτίθενται στον Μακάρθι θα μικρύνει και είπε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι ενδέχεται να συνεργαστούν με τους Δημοκρατικούς στη διαδικασία.

“Πρέπει να εξετάσουμε κάποια στιγμή πώς θα εργαστούμε σε όλη την έκταση εάν αυτή η μικρή ομάδα δεν συνεργαστεί. Υπάρχουν κάποιες παραχωρήσεις που θα θέλει η άλλη πλευρά και μπορεί να υπάρχουν κάποιοι λόγοι που μπορούμε να παράσχουμε μια πιο δικομματική δομή αυτό το Σώμα και τελικά φτάνουμε στους 218», είπε.

 

Σχετικά Άρθρα

Α. Γκουτέρες: Η Μέση Ανατολή στο «χείλος του γκρεμού»- Η Γάζα μια «ανθρώπινη κόλαση»

otavoice

Το «παζάρι» Ισραήλ με ΗΠΑ – «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα ως αντάλλαγμα περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

otavoice

Σεισμός 5,6 βαθμών Ρίχτερ στην Τουρκία- Αναφορές για υλικές ζημιές

otavoice

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα για την εισαγγελέα που απέρριψε καταγγελία για υπουργούς

otavoice

Βρυξέλλες: Ικανοποίηση στην Αθήνα για τα συμπεράσματα στις ευρωτουρκικές σχέσεις

otavoice

Μικροπλαστικά: Ανιχνεύθηκαν στον εγκέφαλο και στις πέτρες της χολής

otavoice