OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Η κατάθεση του πατέρα του Άλκη Καμπανού: «Σκοπός τους ήταν να σκοτώσουν»

Ένταση μεταξύ των δικηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης επικράτησε νωρίτερα στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, όπου διεξάγεται η δίκη της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού.

Με την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, ζήτησε να λάβει τον λόγο ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του 12 κατηγορούμενου Βασίλης Ταουξής, προκειμένου να κάνει δήλωση, σχολιάζοντας χθεσινή τοποθέτηση του συνηγόρου πολιτικής αγωγής Αλέξη Κούγια, ο οποίος με αφορμή τη δίκη έκανε λόγο για κλίμα τρομοκρατίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Ο κ. Κούγιας απάντησε σε υψηλούς τόνους και ακολούθησαν λεκτικοί διαξιφισμοί με εκατέρωθεν βαριές εκφράσεις. Το δικαστήριο διέκοψε για λίγα λεπτά για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Η δίκη συνεχίζεται με τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας. Πρώτος ανέβηκε στο βήμα ο πατέρας του 19χρονου Άλκη.

Ο Αριστείδης Καμπανός εξέφρασε την πεποίθησή του ότι στόχος των δραστών ήταν να σκοτώσουν. «Οι κατηγορούμενοι ενήργησαν οργανωμένα και ψυχρά. Αν είχαν άλλη διάθεση, την ώρα που χτυπούσαν συνεχώς τον Άλκη και αυτός φώναζε, θα συμπεριφέρονταν ανθρώπινα. Σκοπός τους ήταν να σκοτώσουν», είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας του 19χρονου.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Δικαστικού Μεγάρου, για πρώτη φορά επικρατούσε απόλυτη σιωπή, σαν να πάγωσε ο χρόνος, και τον λόγο είχε μόνο ο πατέρας του Άλκη.

Στην αρχή της κατάθεσής του, υπογράμμισε την ποιότητα του χαρακτήρα του Άλκη, λέγοντας πως ήταν ένα ήσυχο και ήρεμο παιδί, που δεν δημιουργούσε ποτέ φασαρίες. «Η τελευταία φορά που μίλησα με τον γιο μου ήταν στις 31/1 το βράδυ. Δεν είχαμε ποτέ κάποιο πρόβλημα με το παιδί. Αντιθέτως δεχόμασταν πολλά μηνύματα για την ποιότητα του χαρακτήρα του. Θα ήθελα να πω πως ο Άλκης ήταν ο πνευματικός μου πατέρας, ήταν η φωνή της συνείδησής μου. Δεν ήταν λίγες οι φορές που μου έλεγε να συμπεριφέρομαι ευγενικά και να αγαπάω τα ζώα. Τον γνώρισα κυρίως μέσα από τα γράμματα, και από τα μηνύματα που άφησαν όλοι οι φίλοι και συμμαθητές. Εγώ δεν έχω πάει ακόμα στο σημείο της επίθεσης», τόνισε.

 Η «σιγή ασυρμάτου», η «επιχείρηση ανορθόδοξου πολέμου» και η «συγγνώμη»

Ο πατέρας του Άλκη Καμπανού σημείωσε στη συνέχεια ότι δεν γνώριζε κανέναν από τους κατηγορούμενους, ενώ από τους φίλους του γιου του, γνώριζε τον Άγγελο, και τον Δημήτρη τον έμαθε κατόπιν του περιστατικού. «Ο γιος μου ήταν ένας απλός φίλαθλος του Άρη που αγαπούσε την ομάδα του, δεν πήγαινε καν τακτικά στους αγώνες. Ζήτημα να έχει πάει 5-8 φορές. Δεν ήταν σε κανέναν σύνδεσμο, δεν ήταν οπαδός», κατέθεσε.

Όπως κατέθεσε ο Αριστείδης Καμπανός, θεωρεί πως οι κατηγορούμενοι ενήργησαν οργανωμένα και ψυχρά. «Θα επικαλεστώ την στρατιωτική μου εμπειρία. Ήταν οργανωμένοι καθώς ήταν γραμμένοι στον σύνδεσμο “Θύρα 4”, στην οποία υπάρχει ένας αρχηγός και μέλη, υπάρχει μία οργάνωση. Κάποιοι κρατούσαν φονικά όπλα. Φαίνεται ότι ήταν προσχεδιασμένο καθώς απενεργοποίησαν τα κινητά τους, πριν φτάσουν στην Χαριλάου. Αυτό, στο στρατό, ονομάζεται “σιγή ασυρμάτου”, προκειμένου να μην εντοπιστούν από την αστυνομία».

«Ο τρόπος με τον οποίο χτύπησαν ήταν γρήγορος αλλά και η απεμπλοκή τους έγινε και πάλι σε γρήγορο ρυθμό. Ήταν προσχεδιασμένο, πριν ξεκινήσει αυτή η επιχείρηση ανορθόδοξου πολέμου. Θα έπρεπε να είχαν αντιδράσει διαφορετικά όταν χτυπούσαν τον Άλκη και αυτός φώναζε, αν είχαν άλλη διάθεση. Θα συμπεριφέρονταν ανθρώπινα. Δεν ξέρω πώς είναι ο ψυχισμός του ανθρώπου και γιατί φτάσαμε σε αυτό το σημείο», συμπλήρωσε ο πατέρας του 19χρονου, όπως αναφέρει το thesstoday.

«Σχετικά με τα αιχμηρά αντικείμενα που είχαν μαζί τους, το κάραμπιτ για παράδειγμα είναι ένα φονικό όπλο. Το χρησιμοποιούν για να δημιουργήσουν όσο το δυνατό μεγαλύτερη φθορά. Συνήθως το έχουν για να σκοτώσουν, για να κάνουν φονικό, γιατί με αυτό, πολύ απλά, κόβεις ανθρώπους. Σκοπός τους ήταν να σκοτώσουν», συνέχισε.

Αναφερόμενος στην «συγγνώμη» που ζήτησαν κάποιοι από τους κατηγορουμένους, ο κ. Καμπανός σχολίασε «εφόσον θεωρούν ότι δεν έκαναν τίποτα, γιατί ζητάνε συγγνώμη; Καταστρέψανε μαζί με τον Άλκη, την ζωή όλης της οικογένειας. Ας ζητήσουν συγχώρεση από τον Θεό».

«Είμαι η μητέρα του Άλκη. Κοιτάξτε με, σηκώστε το κεφάλι!»

«Είμαι η μητέρα του Άλκη. Κοιτάξτε με, σηκώστε το κεφάλι!». Με αυτά τα λόγια, η Μελίνα Κακουλίδου, μητέρα του 19χρονου φοιτητή Άλκη Καμπανού, απευθύνθηκε από το βήμα του μάρτυρα προς τους δώδεκα κατηγορούμενους για τη δολοφονία του γιου της, γυρνώντας προς το μέρος τους ώστε να τους κοιτάξει στα μάτια.

«Εάν είχαν μια σταγόνα αλήθειας θα με κοιτούσαν στα μάτια γιατί στα μάτια μου θα βλέπανε και τον Άλκη», τόνισε η κ. Κακουλίδου, στην κατάθεσή της, στη δίκη που διεξάγεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης.

Καταθέτοντας αμέσως μετά τον σύζυγό της, μίλησε για «κτηνωδία την οποία έζησε το παιδί μου» και απήθυνε ένα τεράστιο «γιατί» προς τους κατηγορούμενους. «Τι σας έφταιξε ο λεβέντης μου; Ήταν 1,90…», ανέφερε χαρακτηριστικά και σχολιάζοντας τα ιατροδικαστικά ευρήματα, που περιγράφουν αναλυτικά τα χτυπήματα που δέχθηκε ο 19χρονος, τόνισε: «Τριάντα χτυπήματα πολτοποίησαν το κρανίο του. Και δεν το έκανε κανένας; Αυτό με ξεπερνάει από μόνο του».

Αναφερόμενη στους κατηγορούμενους, τους οποίους κατονόμασε έναν προς έναν, είπε ότι κανείς δεν ζήτησε ούτε μία συγγνώμη, ενώ περιγράφοντας το χαρακτήρα του γιου της, είπε ότι «από πολύ μικρός αποδεχόταν τους πάντες, είχε διαμορφωμένη προσωπικότητα, γνώριζε τα όρια του».

Ήταν, όπως τόνισε, «ένα παιδί γεμάτο χαρίσματα, χαμόγελο, ειλικρίνεια, έλλειψη εγωισμού. Δεν υπήρχε περίπτωση στο σπίτι να υπάρξει καβγάς ανάμεσα σε μένα και στο σύζυγό μου και να μην πει (ο Άλκης): “ βρείτε τρόπο να λύσετε τα προβλήματά σας στην ηλικία που είστε”».

Η δίκη συνεχίζεται.

Σχετικά Άρθρα

ΥΠΕΞ Ιράν για το πλήγμα στην Ισφαχάν – «Έμοιαζαν με παιχνίδια, όχι με drones»

otavoice

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο Ισημερινός λόγω ενεργειακής κρίσης

otavoice

Πώς υπολογίζεται το Δώρο Πάσχα- Μέχρι πότε πρέπει να εξοφληθεί

otavoice

Γάζα: Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι πέρασαν 276 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια

otavoice

«Ανακαινίζω-Νοικιάζω»: 343 εγκρίσεις την πρώτη εβδομάδα

otavoice

Εύθραυστη ηρεμία στη Μέση Ανατολή – «Γρίφος» τα επόμενα βήματα

otavoice