OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ο ΕΕΣ στηρίζει διαχρονικά τους συνανθρώπους μας με αναπηρία

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία: O Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στηρίζει διαχρονικά τους συνανθρώπους μας με αναπηρία

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3/12),απευθύνει έκκληση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τα δικαιώματα και την ευημερία τωνσυνανθρώπων μας με αναπηρία. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, υπολογίζεται ότιπερίπου 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι στον κόσμο έχουν κάποιας μορφής αναπηρία.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, πιστός στις Θεμελιώδεις Αρχές που διέπουν το ΕρυθροσταυρικόΚίνημα, μέσα από τις Υπηρεσίες παροχής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και τα Προγράμματά του,υποστηρίζει την ίση πρόσβαση στην υγεία ευάλωτων κυρίως συνανθρώπων μας,συμπεριλαμβανομένων και των ατόμων με αναπηρία και παρέχει υποστηρικτικές υπηρεσίες καιυπηρεσίες υγείας στο σπίτι.

Σε Ειδικά Σχολεία και Δομές φιλοξενίας ατόμων με αναπηρία, τα οποίαεπισκέπτονται νοσηλευτές και εθελοντές του, φροντίζει για την ενδυνάμωση και ενίσχυση τηςανθεκτικότητας των ατόμων αυτών, μέσω της ενημέρωσής τους σε θέματα που προάγουν την υγείακαι προασπίζουν την ασφάλειά τους, όπως είναι ο Υγιεινός Τρόπος Ζωής, η Ατομική Υγιεινή και ηεκπαίδευση στις Πρώτες Βοήθειες και στην Πρόληψη Ατυχημάτων.

Επιπρόσθετα, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός έχει ενεργητική παρουσία σε αθλητικές εκδηλώσεις καιαγώνες ατόμων με αναπηρία, αναλαμβάνοντας την υγειονομική κάλυψη των αγώνων, με πιοπρόσφατη την υγειονομική κάλυψη της διεξαγωγής των τετραήμερων Πανελλήνιων Αγώνων SpecialOlympics «Λουτράκι 2022», όπου συμμετείχαν 29 νοσηλευτές και εθελοντές του Τομέα Υγείαςκαλύπτοντας παράλληλα τέσσερις Υγειονομικούς Σταθμούς σε σημεία διεξαγωγής αγώνων.

Σχετικά Άρθρα

Έκκληση για αποκλιμάκωση σε Ισραήλ και Ιράν απευθύνουν Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία

otavoice

S&P Global: Υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα του Ισραήλ λόγω «γεωπολιτικών κινδύνων»

otavoice

Ιράν: «Δεν υπήρξε επίθεση» – Αποτυχημένη προσπάθεια – Ασφαλείς οι πυρηνικές εγκαταστάσεις

otavoice

Άνοδος στην τιμή του πετρελαίου λόγω της έντασης στη Μέση Ανατολή

otavoice

Επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα με καταιγίδες, κεραυνούς και χαλάζι

otavoice

Ιράν: Επαναλειτουργούν τα αεροδρόμια της Τεχεράνης

otavoice