OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Απίστευτη δήλωση Θεοδωρικάκου: Η ΕΛΑΣ έχει φοβικό σύνδρομο

Την ώρα που έγινε η διπλή δολοφονία στην πλατεία της  Νέας Σμύρνης, δεν υπήρχε καμιά αστυνομική δύναμη να περιφρουρεί το χώρο και έτσι η εκτέλεση μπροστά σε δεκάδες πολίτες έγινε χωρίς κανένα εμπόδιο για τον εκτελεστή.

Αυτό παραδέχτηκε σε δήλωση του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφέροντας σαν δικαιολογία κάτι που προκαλεί τρόμο στους πολίτες.

Υπάρχει φοβικό σύνδρομο στην ΕΛΑΣ και δεν πλησιάζουν στην πλατεία Νέας Σμύρνης, ενώ θα έπρεπε να υπάρχει περιπολία, είπε. Η θέση Θεοδωρικάκου που προφανώς προσπαθεί να μεταφέρει τις ευθύνες στους αστυνομικούς, αποτελεί μια ομολογία τρόμου και απαξιώνει τις αστυνομικές αρχές, παρουσιάζοντας τες σαν τρομαγμένα όργανα της τάξης.

Έχω ζητήσει να αποβάλλουν κάθε είδους φοβικό σύνδρομο, λέει ο υπουργός δίνοντας μια εικόνα αστυνομίας σε πανικό και αδυναμία.

Αν υπάρχει φοβικό σύνδρομο της ΕΛΑΣ απέναντι σε εγκληματίες ή σε παραβατικές ομάδες τότε ο πολίτης είναι παντελώς ανυπεράσπιστος και η ζωή του διατρέχει άμεσο κίνδυνο, όπως συνέβη και με τους θαμώνες στο περιστατικό εκτέλεσης στην Νέα Σμύρνη. 

Τελικά κύριε Υπουργέ για τον ευνουχισμό της ελληνικής αστυνομίας, μήπως υπαίτια είναι η αλλοπρόσαλλη πολιτική ηγεσία; 

Αναλυτικά η δήλωση Θεοδωρικάκου:

«Το γεγονός στη Νέα Σμύρνη είναι ένα πολύ σοκαριστικό γεγονός. Είναι μια δολοφονία, Κυριακή βράδυ μέσα στον κόσμο και αυτό καταλαβαίνω ότι σπέρνει την ανησυχία» τόνισε ο υπουργός και συνέχισε: «Το βράδυ της Κυριακής όφειλε να βρίσκεται εκεί η περιπολία της ΔΙΑΣ. Έχω ζητήσει από την αστυνομία να ξεπεράσει κάθε είδους φοβικό σύνδρομο και να ενισχύσει την αποτελεσματική παρουσία της παντού. Υπήρξε φοβικό σύνδρομο στο περιστατικό της Νέας Σμύρνης».

Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση του Δ. Κουτσούμπα με τη ΓΓ του ΚΚ Καναδά Liz Rowley

otavoice

«Πνιγμένη» στην αφρικανική σκόνη η χώρα -Απόκοσμες εικόνες

otavoice

Αργεντινή: Ογκώδεις διαδηλώσεις κατά πολιτικής λιτότητας και υπέρ του δημόσιου πανεπιστημίου

otavoice

Το Κογκρέσο ενέκρινε την βοήθεια στην Ουκρανία- Μπάιντεν: Άμεση αποστολή όπλων

otavoice

Πέπλο αφρικανικής σκόνης «πνίγει» τη χώρα

otavoice

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα -Ανελέητο σφυροκόπημα

otavoice