OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Συνάντηση Μπάιντεν-Ερντογάν στη Σύνοδο των G20- Προπαγάνδα τούρκων για τα F16

Καμιά αναφορά του Λευκού Οίκου στα F16, αδειάζει την τουρκική πλευρά 

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν και ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν συζήτησαν θέματα διμερών σχέσεων, ανάμεσά τους θέματα εμπορίου και ασφαλείας, στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου κορυφής της G20.

Ο αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τα θύματα της βομβιστικής επίθεσης της Κυριακής στην Κωνσταντινούπολη, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Λευκός Οίκος.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε επίσης ότι η Τουρκία αποτελεί σημαντικό παράγοντα στο ΝΑΤΟ και ευχαρίστησε τον Ερντογάν για τον ρόλο του στην επανάληψη των εξαγωγών σιτηρών κατ’ εφαρμογήν της διεθνούς συμφωνίας ανάμεσα στην Ουκρανία και την Ρωσία,   η οποία και οι δύο συμφώνησαν ότι ήταν κρίσιμη για τη βελτίωση της παγκόσμιας επισιτιστικής ασφάλειας εν μέσω του πολέμου της Ρωσίας και ότι η πρωτοβουλία πρέπει να συνεχιστεί.

Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου 

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της G20. Ο Πρόεδρος Μπάιντεν εξέφρασε τα βαθιά του συλλυπητήρια στον Πρόεδρο Ερντογάν και στον λαό της Τουρκίας για τις πράξεις βίας στην Κωνσταντινούπολη και κατέστησε σαφές ότι στεκόμαστε στο πλευρό του Συμμάχου μας στο ΝΑΤΟ. Ο Πρόεδρος Μπάιντεν εξέφρασε την εκτίμησή του στον Πρόεδρο Ερντογάν για τις προσπάθειές του να ανανεώσει την Πρωτοβουλία για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας, η οποία και οι δύο συμφώνησαν ότι ήταν κρίσιμη για τη βελτίωση της παγκόσμιας επισιτιστικής ασφάλειας εν μέσω του πολέμου της Ρωσίας και ότι η Πρωτοβουλία πρέπει να συνεχιστεί. Οι δυο τους συζήτησαν επίσης τον συνεχή στενό συντονισμό για θέματα της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ και άλλα θέματα περιφερειακού και παγκόσμιου ενδιαφέροντος.

” President Biden met with President Recep Tayyip Erdogan on the margins of the G20 Summit. President Biden expressed his deep condolences to President Erdogan and the people of Turkiye on the acts of violence in Istanbul and made clear we stand with our NATO Ally. President Biden expressed his appreciation to President Erdogan for his efforts to renew the Black Sea Grain Initiative, which they both agreed has been critical to improving global food security amid Russia’s war and that the Initiative must continue. The two also discussed continued close coordination on NATO Alliance issues, and other issues of regional and global concern.”

Επικοινωνιακό παιχνίδι της Άγκυρας με τα F16

Στην ανακοίνωση της η τουρκική πλευρά ισχυρίζεται  ότι ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε πως η κυβέρνησή του θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Τουρκία στο αίτημά της για τα αεροσκάφη F-16, κάτι που δεν αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του Λευκού Οίκου και προφανώς γίνεται από πλευράς Ερντογάν για εσωτερικούς λόγους, μετά και το στραπάτσο στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ του εκλεκτού του Δρ Όζ και την παραμονή Μενέντεζ στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας.

Μην ξεχνάμε πως ο Μπόμπ Μενέντεζ έχει δικαίωμα βέτο, ακόμη και στον Πρόεδρο Μπάιντεν για το θέμα των εξοπλισμών της Τουρκίας.

Σχετικά Άρθρα

Κίεβο: Ο δήμαρχος κάλεσε τους κατοίκους να μαζέψουν τρόφιμα, νερό και ζεστά ρούχα

otavoice

Μαύρο σε όσους δεν αντιδρούν στην ίδρυση κέντρου “μακεδονικής” γλώσσας στη Φλώρινα

otavoice

ΑΣΕΠ: Οδηγίες στους υποψήφιους του γραπτού διαγωνισμού

otavoice

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μαδρίτη έλαβε επιστολή-βόμβα

otavoice

ΕΕ: 363,7 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας στην Ελλάδα

otavoice

Απαγορεύτηκε στον πατέρα Αντώνιο να εισέρχεται στις δομές της «Κιβωτού»

otavoice