OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ναυάγιο με μετανάστες στα Στενά του Καφηρέα- Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης

Σε εξέλιξη βρίσκεται ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στη θαλάσσια περιοχή του Στενού Καφηρέα μετά τη βύθιση σκάφους με άγνωστο μέχρι στιγμής αριθμό μεταναστών. Πλοίο ανοικτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος εντόπισε και περισυνέλεξε 9 αλλοδαπούς από τη βραχονησίδα Μανδηλού.

Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες των διασωθέντων μεταναστών στο σκάφος επέβαιναν συνολικά 68 άτομα. Στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συμμετέχουν πλοίο ανοικτής θαλάσσης και ελικόπτερο του λιμενικού και δύο παραπλέοντα πλοία.

Στη θαλάσσια περιοχή οι καιρικές συνθήκες είναι δυσμενείς με ανέμους βόρειους 7 με 8 μποφόρ και ριπές ανέμου έως 9 μποφόρ.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος, Νίκος Κοκκάλας στον Realfm 97,8, «τους στέλνουν στον θάνατο. Γιατί όταν κάποιος υπερφορτώνει ένα σκάφος με περίπου 70 άτομα, χωρίς σωστικό εξοπλισμό και με τέτοιες δυσμενείς καιρικές συνθήκες είναι νομοτελειακά βέβαιο ότι θα υπάρχει αυτό το αποτέλεσμα, όπως το σημερινό, η βύθιση του σκάφους».

Ο κ. Κοκκάλας τόνισε ότι «η επιχείρηση διάσωσης είναι σε πλήρη εξέλιξη αλλά δυστυχώς οι καιρικές συνθήκες δεν είναι σύμμαχός μας, καθώς πνέουν άνεμοι 7-8 μποφόρ με ριπές ανέμου περίπου στα 9 μποφόρ. Έχουν διασωθεί εννέα άτομα από μια βραχονησίδα. Τους βρήκαμε βρεγμένους, είναι όλοι άνδρες. Κατά δήλωσή τους στο σκάφος επέβαιναν 68 άτομα, ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει και παραπλέοντα σκάφη που συνδράμουν το Λιμενικό».

Όπως είπε, «στόχος είναι να διασώσουμε όσο περισσότερους γίνεται. Το σκάφος ξεκίνησε από τη Σμύρνη με προορισμό τα ιταλικά παράλια με πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες. Ήταν ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος. Οι διασωθέντες είναι από το Αφγανιστάν, το Ιράν και την Αίγυπτο».

Ο κ. Κοκκάλας υποστήριξε ότι «πρόκειται για μια συνηθισμένη πρακτική. Βάζουν μετανάστες σε σκάφη που πλέουν με πολύ αντίξοες συνθήκες σε διεθνή ύδατα και εκμεταλλεύονται και το ότι στις ελληνικές θάλασσες υπάρχουν ακόμα πολλά ιστιοπλοϊκά σκάφη».

Σχετικά Άρθρα

Πέπλο αφρικανικής σκόνης «πνίγει» τη χώρα

otavoice

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα -Ανελέητο σφυροκόπημα

otavoice

Καθαρίζει η ατμόσφαιρα από το βράδυ και τα δυτικά

otavoice

Ευρωεκλογές-Επιστολική ψήφος: Στις 121.000 εγγραφές – Βήμα βήμα η διαδικασία διαλογής

otavoice

Εμπραχίμ Ραΐσι: Ισραηλινή επίθεση σε ιρανικό έδαφος θα σβήσει το «σιωνιστικό καθεστώς»

otavoice

Κουτσούμπας από Μόντρεαλ: Δυνατό ΚΚΕ στην Ελλάδα και στους Έλληνες του εξωτερικού

otavoice