OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Τραγωδία στο Λασίθι-Αποκολλήθηκε βράχος από πλαγιά- Μια νεκρή

Ασύλληπτη τραγωδία, με μια νεκρή γυναίκα, σημειώθηκε στο Λασίθι της Κρήτης και συγκεκριμένα στην περιοχή Αγία Φωτιά της Ιεράπετρας.

 

Λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα ένας πολύ μεγάλος βράχος αποκολλήθηκε από την πλαγιά του βουνού και έπεσε πάνω σε συγκρότημα ενοικιαζόμενων δωματίων που βρίσκεται κοντά στην παραλία.

Από την κατολίσθηση καταστράφηκαν ολοσχερώς δύο διαμερίσματα. Το ένα από αυτά ήταν άδειο, όμως στο άλλο διέμενε μια οικογένεια από την Τσεχία η οποία εγκλωβίστηκε στα συντρίμμια.
Στο σημείο αρχικά μετέβησαν δύο οχήματα και άνδρες από την Πυροσβεστική Ιεράπετρας, όμως στη συνέχεια έσπευσαν πολύ ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής (50 άνδρες με 20 οχήματα) από διάφορα σημεία της Κρήτης, διασώστες της ΕΜΑΚ,ΕΚΑΒ και πολλοί εθελοντές από τον Ερυθρό Σταυρό, τη Λέσχη Τετρακίνησης κ.α.

O 51χρονος πατέρας απεγκλωβίστηκε άμεσα χωρίς να τραυματιστεί σοβαρά, όμως το 10χρονο αγόρι είχε καταπλακωθεί από τα συντρίμμια και χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια για να απεγκλωβιστεί γιατί το πόδι του είχε «κολλήσει» στα χαλάσματα. Και οι δυο είναι καλά στην υγεία τους φέροντας ελαφρά τραύματα.

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες διασωστών και εθελοντών που κράτησαν τέσσερις ώρες, η 45χρονη γυναίκα βρέθηκε γύρω στις 4 τα ξημερώματα χωρίς τις αισθήσεις της. Εντοπίστηκε «θαμμένη» δίπλα από το κρεβάτι στο οποίο κοιμόταν, μέσα σε όγκους μπετόν και βράχων.

Η μοίρα έπαιξε τραγικό παιχνίδι στην οικογένεια των Τσέχων, που είχαν επισκεφθεί το νησί για διακοπές. Σήμερα θα ήταν η τελευταία τους νύχτα στην Κρήτη, καθώς ήταν προγραμματισμένο να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Σχετικά Άρθρα

Φλώρινα: 48ωρη απεργία τελωνειακών σε Νίκη και Κρυσταλλοπηγή

otavoice

Δυναμικό συλλαλητήριο, ζητούν στελέχωση των νοσοκομείων του Λασιθίου

otavoice

Κυκλώνας σάρωσε τη Μαδαγασκάρη: Έντεκα νεκροί και 7.000 πληγέντες

otavoice

Συνάντηση Μπλίνκεν-Μακρόν στο Παρίσι την επόμενη εβδομάδα για την Ουκρανία

otavoice

Στις 30 Απριλίου η τελευταία προθεσμία για τα POS

otavoice

Πούτιν: Αν τα F-16 φτάσουν στην Ουκρανία θα τα καταρρίψουμε

otavoice