OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Στους 67 οι νεκροί στη Φλόριντα- “Αγνώριστες περιοχές” από το πέρσμα του Ίαν

Οι νέοι άστεγοι κάτοικοι της Φλόριντα αγωνίζονται να ξαναρχίσουν τη ζωή τους, ενώ οι διασώστες προσπαθούν να βρουν σημάδια ζωής ανάμεσα στα συντρίμμια του τυφώνα Ίαν .

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι εργαζόμενοι έκτακτης ανάγκης κάνουν ταχυδακτυλουργικά και τα δύο αδιανόητα καθήκοντα.

«Μερικά από τα παιδιά στο Pine Island, έχασαν τα πάντα, αλλά κάνουν ό,τι μπορούν», είπε ο γιατρός έκτακτης ανάγκης Δρ. Ben Abo, ο οποίος ετοιμαζόταν να συμμετάσχει στους πρώτους ανταποκριτές σε μια αποστολή διάσωσης την Κυριακή κοντά στο αποδεκατισμένο νησί Sanibel και το Pine Island. .

«Μου φέρνει δάκρυα στα μάτια να βλέπω πόσο σκληρά δουλεύουν».

Αλλά επειδή ο τυφώνας Ίαν ξέπλυσε τον μοναχικό δρόμο του νησιού Sanibel προς την ηπειρωτική Φλόριντα, «επιβιβαζόμαστε με ελικόπτερο και κάνουμε την αναζήτησή μας στο δίκτυο», είπε ο Abo.

Περισσότεροι από 1.100 άνθρωποι έχουν διασωθεί από πλημμυρισμένες περιοχές της νοτιοδυτικής και κεντρικής Φλόριντα από τότε που ο Ίαν συνετρίβη στην πολιτεία την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε το γραφείο του κυβερνήτη Ρον Ντε Σάντις.

Καθώς όμως οι έρευνες για επιζώντες συνεχίζονται, οι διασώστες βρίσκουν και άλλα πτώματα. Οι αξιωματούχοι λένε ότι τουλάχιστον 67 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον Ίαν στη Φλόριντα καθώς κατάπιε σπίτια σε ορμητικά νερά.

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν επίσης σε επεισόδια που σχετίζονται με καταιγίδες στη Βόρεια Καρολίνα καθώς ο Ίαν στροβιλιζόταν στην ακτή, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Όσοι είναι αρκετά τυχεροί για να επιβιώσουν αντιμετωπίζουν έναν επίπονο δρόμο προς την ανάκαμψη . Περίπου 900.000 σπίτια, επιχειρήσεις και άλλοι πελάτες στη Φλόριντα δεν είχαν ρεύμα από νωρίς το πρωί της Κυριακής, σύμφωνα με το PowerOutage.us . Περισσότεροι από 30.000 παρέμειναν στο σκοτάδι στη Βόρεια Καρολίνα.

 Τμήματα της Φλόριντα είναι πλέον «αγνώριστα»

Ο τυφώνας Ian θα μπορούσε να είναι η πιο ακριβή καταιγίδα στην ιστορία της Φλόριντα, καταστρέφοντας κοινότητες από τη δυτική ακτή της πολιτείας έως πόλεις της ενδοχώρας όπως το Ορλάντο.

Αλλά οι πιο σοβαρές μαστιγώσεις σημειώθηκαν σε νοτιοδυτικές παράκτιες πόλεις όπως το Φορτ Μάγιερς και η Νάπολη, όπου ορισμένες γειτονιές εκμηδενίστηκαν.

«Πετάμε και δραστηριοποιούμαστε σε περιοχές που είναι αγνώριστες», είπε ο Αντιναύαρχος της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ Μπρένταν ΜακΦέρσον.

«Δεν υπάρχουν πινακίδες. Δεν μοιάζουν όπως παλιά. Κτίρια που κάποτε αποτελούσαν σημεία αναφοράς στην κοινότητα δεν υπάρχουν πλέον».

Πολλοί από τους θανάτους που σχετίζονται με τον Ίαν έχουν αναφερθεί στην κομητεία Λι της νοτιοδυτικής Φλόριντα, η οποία περιλαμβάνει το Φορτ Μάγιερς και το νησί Σάνιμπελ, όπου έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 35 άνθρωποι.

«Δυστυχώς, οι άνθρωποι εφησυχάστηκαν»

Οι τοπικοί αξιωματούχοι αντιμετωπίζουν κριτική σχετικά με το αν θα έπρεπε να είχαν εκδοθεί νωρίτερα υποχρεωτικές εκκενώσεις στην κομητεία Λι.

Οι αξιωματούχοι εκεί δεν διέταξαν εκκένωση παρά μόνο λιγότερο από 24 ώρες πριν η καταιγίδα φτάσει στη στεριά, και μια ημέρα αφότου αρκετές γειτονικές κομητείες εξέδωσαν τις εντολές τους.

Ο DeSantis υπερασπίστηκε το χρονοδιάγραμμα των εντολών του Lee County , λέγοντας ότι δόθηκαν μόλις το προβλεπόμενο μονοπάτι της καταιγίδας μετατοπίστηκε νότια, θέτοντας την περιοχή στο στόχαστρο του Ian.

«Μόλις είδαμε το μοντέλο να μετατοπίζεται βορειοανατολικά, κάναμε ακριβώς ό,τι μπορούσαμε για να ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να εκκενώσουν», δήλωσε την Κυριακή ο Επίτροπος της κομητείας Lee Kevin Ruane.

«Είμαι απλώς απογοητευμένος που τόσοι πολλοί άνθρωποι δεν πήγαν σε καταφύγια, επειδή είναι ανοιχτά».

Ο Ρουάν χαρακτήρισε «ανακριβείς» την αναφορά για πιθανή καθυστέρηση στην έκδοση υποχρεωτικής εκκένωσης. Είπε ότι η κομητεία έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει, χωρίς να προσκομίσει κανένα στοιχείο ότι η αναφορά ήταν ανακριβής.

«Νομίζω ότι το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να καταλάβουν οι περισσότεροι είναι ότι ανοίξαμε 15 καταφύγια. Κατά τη διάρκεια της Ίρμα υπήρχαν 60.000 άνθρωποι στα καταφύγιά μας. Υπάρχουν 4.000 άνθρωποι στα καταφύγια αυτή τη στιγμή», είπε ο Ruane την Κυριακή.

«Δυστυχώς, οι άνθρωποι εφησυχάστηκαν… Από ό,τι με αφορά, τα καταφύγια ήταν ανοιχτά, είχαν τη δυνατότητα, είχαν όλη την ημέρα την Τρίτη, είχαν ένα καλό μέρος της Τετάρτης καθώς έπεφτε η καταιγίδα – είχαν τη δυνατότητα να (πήγαινε σε ένα καταφύγιο)».

Η αμερικανική ακτοφυλακή έκανε σχέδια για την εκκένωση των ανθρώπων από το Pine Island της κομητείας Λι την Κυριακή, σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη της κομητείας Λι .

Εκτός από τους 35 θανάτους στην κομητεία Lee, ο τυφώνας Ian συνέβαλε επίσης στους θανάτους 12 ανθρώπων στην κομητεία Charlotte, οκτώ στην κομητεία Collier, πέντε στην κομητεία Volusia, τρεις στην κομητεία Sarasota και από έναν στις κομητείες Polk, Lake, Hendry και Manatee. , δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συνέχισε να δεσμεύεται για ομοσπονδιακή υποστήριξη στη Φλόριντα, λέγοντας ότι ο τυφώνας Ίαν είναι «πιθανόν να καταταγεί μεταξύ των χειρότερων… στην ιστορία του έθνους».

Ο πρόεδρος και η πρώτη κυρία Τζιλ Μπάιντεν πρόκειται να ταξιδέψουν στο Πουέρτο Ρίκο τη Δευτέρα για να ερευνήσουν τις ζημιές από τον τυφώνα Φιόνα και στη συνέχεια να κατευθυνθούν στη Φλόριντα την Τετάρτη.

«Τα σπίτια… έχουν φύγει όλα»

Αφού ο τυφώνας Ίαν τελείωσε την καταστροφική του ανίχνευση πάνω από τη Φλόριντα, οι κάτοικοι προσπάθησαν να επιστρέψουν στα κατεστραμμένα ή κατεστραμμένα σπίτια τους και κοσκίνισαν τα συντρίμμια.

Ωστόσο, οι κάτοικοι από τα νησιά Sanibel και Captiva αποκόπηκαν από την ηπειρωτική Φλόριντα αφού τμήματα ενός δρόμου καταστράφηκαν από την καταιγίδα, αφήνοντας σκάφη και ελικόπτερα ως τις μόνες επιλογές εξόδου τους.

Πολιτικοί εθελοντές έσπευσαν να βοηθήσουν τους κατοίκους στο Sanibel, όπου ορισμένα σπίτια καταστράφηκαν.

Ο Andy Boyle βρισκόταν στο νησί Sanibel όταν χτύπησε ο τυφώνας. Είπε ότι έχασε το σπίτι του και δύο αυτοκίνητα, αλλά νιώθει τυχερός που είναι ζωντανός.

«Πολλοί άνθρωποι έχουν πολύ ακριβά, καλοφτιαγμένα σπίτια στο Sanibel και ένιωσαν ότι με τα σπίτια πολλών εκατομμυρίων δολαρίων που χτίστηκαν σαν φρούρια, θα ήταν μια χαρά», είπε.

Ο Μπόιλ έβγαινε από την καταιγίδα στο σπίτι όταν κατέρρευσε η οροφή της τραπεζαρίας. «Τότε αρχίσαμε να ανησυχούμε», είπε.

Περιέγραψε ότι κατέρριψε αεροσκάφη της Εθνικής Φρουράς την επόμενη μέρα έξω από το σπίτι του και είδε τις σκηνές καταστροφής γύρω από το νησί.

«Όταν πας στο ανατολικό άκρο του νησιού, υπάρχει απλώς μεγάλη καταστροφή. Τα σπίτια που περιβάλλουν τον φάρο έχουν εξαφανιστεί. Όταν πας στο δυτικό άκρο του νησιού, τα παλιά εστιατόρια εκεί πάνω, έχουν φύγει όλα. Ο δρόμος που οδηγεί στην Captiva είναι πλέον παραλία», είπε ο Boyle.

Οι κάτοικοι απομακρύνθηκαν επίσης από την περιοχή Χίντεν Ρίβερ της κομητείας Σαρασότα μετά από ένα παραβιασμένο φράγμα που απείλησε να πλημμυρίσει σπίτια, ανακοίνωσε το γραφείο του σερίφη το Σάββατο.

 «Χρειαζόμαστε τα πάντα»

Περαιτέρω περίπλοκη ανάκαμψη είναι η έλλειψη ηλεκτρικής ενέργειας και η ανεπαρκής επικοινωνία στις πληγείσες περιοχές.

Θα μπορούσε να διαρκέσει έως και μια εβδομάδα από την Κυριακή μέχρι να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση σε κομητείες που έχουν υποστεί ζημιές από τις καταιγίδες, δήλωσε ο Eric Silagy, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Florida Power & Light Company.

Και ορισμένοι πελάτες μπορεί να μην είναι πίσω στο δίκτυο για «εβδομάδες ή μήνες», επειδή ορισμένα κτίρια με δομικές ζημιές θα χρειαστούν επιθεωρήσεις ασφαλείας.

Περίπου το 65% όλων των διακοπών ρεύματος στη Φλόριντα από την καταιγίδα είχαν αποκατασταθεί από τα ξημερώματα της Κυριακής, σύμφωνα με το PowerOutage.us.

Η Φλόριντα συνεργάζεται επίσης με τον Έλον Μασκ και τον δορυφόρο Starlink για να βοηθήσει στην αποκατάσταση της επικοινωνίας στην πολιτεία, σύμφωνα με τον DeSantis.

«Τοποθετούν αυτούς τους δορυφόρους Starlink για να παρέχουν καλή κάλυψη στη Νοτιοδυτική Φλόριντα και σε άλλες πληγείσες περιοχές», είπε ο DeSantis.

Οι ανταποκριτές έκτακτης ανάγκης στην κομητεία Lee θα είναι μεταξύ εκείνων που λαμβάνουν συσκευές Starlink.

Στην κομητεία Σάρλοτ, οι κάτοικοι «αντιμετωπίζουν μια τραγωδία» χωρίς σπίτια, ηλεκτρισμό ή νερό, δήλωσε η εκπρόσωπος του γραφείου του σερίφη, Κλοντέτ Σμιθ.

«Χρειαζόμαστε τα πάντα. Χρειαζόμαστε όλα τα χέρια στο κατάστρωμα», είπε ο Smith στο CNN την Παρασκευή. «Οι άνθρωποι που ήρθαν στη βοήθειά μας ήταν εξαιρετικά εξυπηρετικοί, αλλά χρειαζόμαστε τα πάντα».

Ο τυφώνας Ίαν μπορεί να προκάλεσε ζημίες έως και 47 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Φλόριντα, σύμφωνα με εκτίμηση της εταιρείας ανάλυσης ακινήτων CoreLogic. Αυτό θα μπορούσε να την κάνει την πιο ακριβή καταιγίδα στην ιστορία του κράτους.

Σχετικά Άρθρα

Κακοκαιρία: Πλημμυρισμένοι δρόμοι στο Πήλιο, ποιες περιοχές κινδυνεύουν – Live η πορεία των φαινομένων

otavoice

Βελόπουλος: Να απολογηθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός για το έγκλημα των Τεμπών

otavoice

Ήχησε το 112 σε 4 περιοχές, προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις ανέμους

otavoice

Οι Anonymous ισχυρίζονται ότι χάκαραν τον Ισραηλινό Στρατό και απέσπασαν 250.000 έγγραφα

otavoice

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

otavoice

Έκκληση για αποκλιμάκωση σε Ισραήλ και Ιράν απευθύνουν Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία

otavoice