OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ανάλυση ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί χάνουν μαύρους ψηφοφόρους-θα τους κοστίσει τον Νοέμβριο;

Οι ενδιάμεσες εκλογές του 2022 έχουν ήδη ξεκινήσει, με τους ψηφοφόρους να ψηφίζουν πρόωρα σε ορισμένες πολιτείες. Με τους Αμερικανούς τόσο στενά διχασμένους – δείτε τις σφιχτές κούρσες για τη Γερουσία και τη συνδεδεμένη γενική ψηφοφορία στο Κογκρέσο – ακόμη και η παραμικρή αλλαγή στο αίσθημα των ψηφοφόρων μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά.

 Ανάλυση από τον Harry Enten , CNN

Με άλλα λόγια, δεν έχει να κάνει μόνο με το ποιος κερδίζει τι μπλοκ ψηφοφόρων (άνδρες, γυναίκες, πανεπιστημιακούς, μη μορφωμένους κ.λπ.), αλλά και με τα περιθώρια με τα οποία τους κερδίζουν.

Γι’ αυτό με εντυπωσίασε ένα πρόσφατο εύρημα σχετικά με τους μαύρους ψηφοφόρους σε μια δημοσκόπηση του ABC News/Washington Post . Και από εκεί ξεκινάμε την ματιά μας στην εβδομάδα της πολιτικής που ήταν.

Οι μαύροι ψηφοφόροι τείνουν να είναι ένα ξεχασμένο μέρος της συζήτησης για τις γενικές εκλογές. Ο λόγος είναι απλός: Αποτελούν εδώ και καιρό ένα από τα πιο δημοκρατικά κομμάτια του εκλογικού σώματος. Ενώ ο Τζο Μπάιντεν το 2020 πιθανότατα τα πήγε ελαφρώς χειρότερα από τη Χίλαρι Κλίντον μεταξύ των Αφροαμερικανών, τους κέρδισε με συντριπτική διαφορά .

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι οι μαύροι ψηφοφόροι δεν είναι σημαντικοί. Οι μαύροι ψηφοφόροι βάζουν τον Μπάιντεν στην κορυφή σε μια σειρά από πολιτείες αιώρησης – π.χ., Τζόρτζια , Πενσυλβάνια και Ουισκόνσιν . Όλες αυτές οι πολιτείες έχουν ανταγωνιστικές κούρσες κυβερνήτη ή/και Γερουσίας φέτος.

Εξετάζοντας τις εθνικές δημοσκοπήσεις, φαίνεται πιθανό οι Δημοκρατικοί να μην μπορούν να υπολογίζουν σε τόση υποστήριξη από τους μαύρους ψηφοφόρους όπως είχαν στις προηγούμενες εκλογές.

Ο μέσος όρος των πέντε τελευταίων δημοσκοπήσεων ζωντανών συνεντεύξεων των εκλογών του 2020 έδειξε ότι ο Μπάιντεν με προβάδισμα 84% έως 9% έναντι του τότε προέδρου Ντόναλντ Τραμπ μεταξύ των μαύρων ψηφοφόρων – ένα μεγάλο πλεονέκτημα 75 μονάδων. Αλλά φέτος, ένας μέσος όρος των τελευταίων πέντε δημοσκοπήσεων ζωντανών συνεντεύξεων που μπόρεσα να βρω δίνει στους Δημοκρατικούς πλεονέκτημα 74% έως 12% μεταξύ των μαύρων ψηφοφόρων – ένα πλεονέκτημα 62 μονάδων – στο γενικό ψηφοδέλτιο του Κογκρέσου, το οποίο συνήθως ζητά από τους ερωτηθέντες κάποια μορφή από τα ακόλουθα ερώτηση: «Αν οι εκλογές για το Κογκρέσο γίνονταν σήμερα, θα ψηφίζατε για το Δημοκρατικό ή το Ρεπουμπλικανικό κόμμα;»

Αυτό αντιπροσωπεύει μια μεγαλύτερη ταλάντευση προς τους Ρεπουμπλικάνους από τους μαύρους ψηφοφόρους από την ταλάντευση που έχουμε δει σε όλους τους ψηφοφόρους από τη γραμμή βάσης του 2020.

Συγκεκριμένα, οι τελευταίες πέντε δημοσκοπήσεις ζωντανών συνεντεύξεων που μπόρεσα να λάβω από τις ενδιάμεσες εκλογές του 2018 έδειξαν ότι οι Δημοκρατικοί είχαν προβάδισμα 85% έως 9% στο γενικό ψηφοδέλτιο με μαύρους ψηφοφόρους. Και πάλι, αυτό που βλέπουμε φέτος είναι σαφώς διαφορετικό.

Αυτή η αλλαγή μεταξύ των μαύρων ψηφοφόρων δεν είναι κάτι καινούργιο. Τον Απρίλιο, επεσήμανα ότι οι Δημοκρατικοί είχαν πλεονέκτημα 73% έως 11% μεταξύ αυτών των δημογραφικών στοιχείων στο γενικό ψηφοδέλτιο. Για μένα, αυτή η συνέπεια δείχνει ότι δεν είμαστε μάρτυρες στατιστικού θορύβου. Είναι κάτι πιο συγκεκριμένο από αυτό.

Καθώς το μέγεθος του δείγματος των μαύρων ερωτηθέντων σε οποιαδήποτε από αυτές τις δημοσκοπήσεις τείνει να κυμαίνεται γύρω στους 100, είναι δύσκολο να πούμε γιατί οι μαύροι ψηφοφόροι φαίνονται λιγότερο φιλοδημοκρατικοί από ό,τι ήταν το 2020 ή το 2018.

Η πιο απλή εξήγηση είναι η ίδια που είχα τον Απρίλιο: η θέση του Μπάιντεν. Η μέση βαθμολογία αποδοχής του μεταξύ των μαύρων ενηλίκων σε αυτές τις δημοσκοπήσεις είναι 64%. Σε μια συλλογή δημοσκοπήσεων της Gallup που εξέτασα νωρίτερα φέτος, ήταν 67%. Ο Μπάιντεν είχε βαθμολογία αποδοχής μεταξύ των Μαύρων Αμερικανών στη δεκαετία του ’80 στην αρχή της θητείας του.

Η θετική θέση του Μπάιντεν με τους μαύρους ψηφοφόρους εξακολουθεί να είναι σημαντικά υψηλότερη από τη μέση βαθμολογία αποδοχής του σε όλους τους ενήλικες (στην ηλικία των 40 ετών). Αλλά είναι επίσης χαμηλότερη από τη χαμηλότερη βαθμολογία του τελευταίου Δημοκρατικού προέδρου ( Μπαράκ Ομπάμα ) με αυτήν την ομάδα.

Το ερώτημα στο μέλλον είναι πώς η χαμηλότερη θέση των Δημοκρατικών με τους μαύρους ψηφοφόρους στο γενικό ψηφοδέλτιο μεταφράζεται σε αποτελέσματα ενδιάμεσων εκλογών. Περίπου το 14% των μαύρων ψηφοφόρων είναι, κατά μέσο όρο, αναποφάσιστοι ή τείνουν να στηρίξουν έναν υποψήφιο τρίτου κόμματος. Πολλοί από αυτούς θα μπορούσαν να καταλήξουν είτε να ψηφίσουν Δημοκρατικοί είτε να μείνουν σπίτι.

Αλλά αν το σημερινό περιθώριο των υποψηφίων της Δημοκρατικής Βουλής μεταξύ των μαύρων ψηφοφόρων στο γενικό ψηφοδέλτιο – 62 μονάδες – ισχύει, θα ήταν η μικρότερη διαφορά που έχουν κερδίσει αυτή την ομάδα από το 1990 .

Όλες οι δημοσκοπήσεις που αναφέρονται στην παραπάνω ανάλυση των μαύρων ψηφοφόρων προέρχονται από αξιόπιστους μη κομματικούς δημοσκόπους, συμπεριλαμβανομένων των ABC News/Washington Post, New York Times/Siena College και Quinnipiac University . Υπάρχει ένας απλός λόγος που χρησιμοποιούμε αυτά τα δεδομένα: Γνωρίζουμε ότι δεν έχουν εκδοθεί ή χειραγωγηθεί επιλεκτικά.

Φυσικά, έχουμε την πολυτέλεια να έχουμε πολλές δημόσιες εθνικές δημοσκοπήσεις για τον εντοπισμό των τάσεων. Δεν έχουμε την ίδια πολυτέλεια όταν πρόκειται για ψηφοφορίες σε επιμέρους περιφέρειες του House. Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις στο δημόσιο τομέα σε αυτό το επίπεδο προέρχονται από εκστρατείες ή κομματικές ομάδες με κεκτημένα συμφέροντα για το αποτέλεσμα.

Αποδεικνύεται, ωστόσο, ότι αυτές οι δημοσκοπήσεις, κατά μέσο όρο, δείχνουν κάτι παρόμοιο για τον αγωνιστικό χώρο της Βουλής: Είναι στενός, αλλά με σαφή μετατόπιση προς το GOP από το 2020.

Έχουν διεξαχθεί και δημοσιευθεί 36 δημοσκοπήσεις της Βουλής των Αντιπροσώπων από τις αρχές Αυγούστου από κομματικές πηγές σε αγώνες, συμπεριλαμβανομένου ενός Δημοκρατικού και ενός Ρεπουμπλικανού υποψηφίου. Πήρα το αποτέλεσμα καθεμίας από αυτές τις έρευνες, αφαίρεσα 4 πόντους από τη Δημοκρατική ή Ρεπουμπλικανική πλευρά (επειδή αυτή είναι η μέση προκατάληψη για κομματικές δημοσκοπήσεις) ανάλογα με το αν ο χορηγός ήταν συμπαθητικός σε δημοκρατικούς/φιλελεύθερους ή ρεπουμπλικανούς/συντηρητικούς σκοπούς και στη συνέχεια συνέκρινε το νέο περιθώριο με τις προεδρικές εκλογές του 2020 στην περιφέρεια.

Οι Ρεπουμπλικάνοι, κατά μέσο όρο, τα πηγαίνουν περίπου 3 μονάδες καλύτερα από τη βασική γραμμή του 2020. Δεδομένου ότι ο Μπάιντεν κέρδισε τις εκλογές του 2020 με 4,5 μονάδες σε εθνικό επίπεδο, αυτό θα υποδηλώνει ένα εθνικό περιβάλλον που είναι περίπου 1 μονάδα υπέρ των Δημοκρατικών. Για αναφορά, το γενικό ψηφοδέλτιο έχει επί του παρόντος ισόπαλους Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους.

Το γεγονός ότι οι κομματικές δημοσκοπήσεις της Βουλής (μετά την προσαρμογή) υποδηλώνουν βασικά αυτό που υποδηλώνει το γενικό ψηφοδέλτιο δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη. Οι βουλευτικές εκλογές έχουν κρατικοποιηθεί όλο και περισσότερο τις τελευταίες δεκαετίες, επομένως οι δημοσκοπήσεις σε επίπεδο περιφέρειας θα πρέπει να μοιάζουν σε γενικές γραμμές με τις εθνικές.

Ωστόσο, η ομοιότητα δείχνει κάτι πολύ σημαντικό. Οι άνθρωποι μέσα σε αυτές τις εκστρατείες του Σώματος πιθανότατα δεν βλέπουν τίποτα σχετικό με το συνολικό πολιτικό περιβάλλον που δεν βλέπουμε στις εθνικές δημόσιες εκλογές.

Το ίδιο ίσχυε και στην εκστρατεία του 2020 . Οι ιδιωτικές δημοσκοπήσεις, όπως και οι δημόσιες δημοσκοπήσεις, έδειξαν μια αρκετά μεγάλη νίκη των Δημοκρατικών και αμφότερες υπερεκτίμησαν την τελική απόδοση των Δημοκρατικών.

Θα πρέπει να περιμένουμε περίπου πέντε εβδομάδες για να δούμε τι θα γίνει τον Νοέμβριο. Ίσως οι Δημοκρατικοί να καταλήξουν να κρατούν τη γραμμή ή ίσως οι Ρεπουμπλικάνοι, όπως το 2020, να καταλήξουν να τα πάνε πολύ καλύτερα από ό,τι δείχνουν τα δεδομένα σε αυτό το σημείο.

Σχετικά Άρθρα

Πέπλο αφρικανικής σκόνης «πνίγει» τη χώρα

otavoice

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα -Ανελέητο σφυροκόπημα

otavoice

Καθαρίζει η ατμόσφαιρα από το βράδυ και τα δυτικά

otavoice

Ευρωεκλογές-Επιστολική ψήφος: Στις 121.000 εγγραφές – Βήμα βήμα η διαδικασία διαλογής

otavoice

Εμπραχίμ Ραΐσι: Ισραηλινή επίθεση σε ιρανικό έδαφος θα σβήσει το «σιωνιστικό καθεστώς»

otavoice

Κουτσούμπας από Μόντρεαλ: Δυνατό ΚΚΕ στην Ελλάδα και στους Έλληνες του εξωτερικού

otavoice