OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ο ΟΠΕΚ + αποφάσισε να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου

Το καρτέλ πετρελαίου του ΟΠΕΚ + συμφώνησε σε μια μέτρια αύξηση της παραγωγής, η οποία είναι πιθανό να απογοητεύσει τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος, σε ένα πρόσφατο ταξίδι στη Σαουδική Αραβία, άσκησε πιέσεις για μια μεγάλη αύξηση για να δαμάσει τις εκτοξευόμενες τιμές της ενέργειας, ανέφερε το AFP.

Το καρτέλ, με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία, αποφάσισε να αυξήσει την παραγωγή κατά 100.000 βαρέλια ημηρεσίως τον Σεπτέμβριο, πολύ χαμηλότερα από τις προηγούμενες αυξήσεις, σύμφωνα με δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά από υπουργική τηλεδιάσκεψη.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, αλλά αυξήθηκαν περισσότερο από ένα τοις εκατό με την είδηση ​​της απόφασης του ΟΠΕΚ+, με το κύριο διεθνές συμβόλαιο Brent να αυξάνεται πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι.

Με τις τιμές της ενέργειας να εκτινάσσονται στα ύψη μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο Μπάιντεν πραγματοποίησε ένα αμφιλεγόμενο ταξίδι στη Σαουδική Αραβία τον Ιούλιο, εν μέρει για να παροτρύνει το βασίλειο να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου για να σταθεροποιήσει την αγορά και να περιορίσει τον πληθωρισμό.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συναντήθηκε με τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν παρά την υπόσχεσή του μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι το 2018. Η σημερινή συμφωνία είναι μια ένδειξη ότι το Ριάντ και η Ουάσιγκτον βρίσκονται σε μια πορεία προς συμφιλίωση, μετά την επίσκεψη του Τζο Μπάιντεν στην Σαουδική Αραβία.

Ο Μπάιντεν δεν είναι ο μόνος δυτικός ηγέτης που έχει ασκήσει πίεση για τον Μπιν Σαλμάν. Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν τον φιλοξένησε την περασμένη εβδομάδα στο Παρίσι και το γραφείο του Μακρόν ανέφερε ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να εργαστούν για τον μετριασμό των επιπτώσεων του πολέμου στην Ουκρανία.

Πριν παραιτηθεί από τη θέση του Βρετανού πρωθυπουργού, ο Μπόρις Τζόνσον φλέρταρε επίσης τον Μπιν Σαλμάν στο Ριάντ τον Μάρτιο, ζητώντας περισσότερη παραγωγή πετρελαίου.

Σχετικά Άρθρα

ΥΠΕΞ Ιράν για το πλήγμα στην Ισφαχάν – «Έμοιαζαν με παιχνίδια, όχι με drones»

otavoice

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο Ισημερινός λόγω ενεργειακής κρίσης

otavoice

Πώς υπολογίζεται το Δώρο Πάσχα- Μέχρι πότε πρέπει να εξοφληθεί

otavoice

Γάζα: Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι πέρασαν 276 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια

otavoice

«Ανακαινίζω-Νοικιάζω»: 343 εγκρίσεις την πρώτη εβδομάδα

otavoice

Εύθραυστη ηρεμία στη Μέση Ανατολή – «Γρίφος» τα επόμενα βήματα

otavoice