OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ο Έντυ Ζεμενίδης στον Hellas FM: Το πρόσωπο κλειδί της ομογένειας για την απόφαση σταθμό των ΗΠΑ

Μια άκρως αποκαλυπτική και εξόχως σημαντική συνέντευξη παραχώρησε ο Εκτελεστικός Διευθυντής του  Hellenic American Leadership Counci (HALC),  Έντυ Ζεμενίδης , στον διευθυντή του ομογενειακού σταθμού HellasFM, Δημήτρη Φιλιππίδη και πρόεδρο της Παμμακεδονικής Αμερικής.

Ο Έντυ Ζεμενίδης είναι το πρόσωπο κλειδί του ελληνικού λόμπι των ΗΠΑ και ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από την σπουδαία για τα εθνικά συμφέροντα απόφαση της Αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, για την αποδοχή της τροπολογίας που απαγορεύει την πώληση και την αναβάθμιση των μαχητικών F-16 στην Τουρκία.

Πως φτάσαμε στην ιστορική απόφαση; Πως διαμορφώθηκε το κλίμα υπερ των ελληνικών συμφερόντων; Πως ο Μπομπ Μενέντεζ έχει εξελιχθεί στο μεγαλύτερο φιλέλληνα και υποστηριχτή των ελληνικών συμφερόντων.

Τι θα ακολουθήσει και ποια θα είναι τα δικά μας βήματα για να μην επανακάμψει η τουρκική προπαγάνδα στο προσκήνιο. Ποιο είναι το σκηνικό και οι ισορροπίες για τον ελληνισμό σε Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους;

Στη γραφειοκρατία στο State Department και στο Πεντάγωνο δεν  άρεσε η ελληνική πρωτοβουλία και επιθυμούσαν να επικρατήσει η τουρκική πλευρά. Αυτή είναι η πιο σημαντική νίκη, σύμφωνα με τον Έντυ Ζεμενίδη. Ειδική αναφορά έκανε σε Γκας Μπιλιράκη και Νικόλ Μαλλιωτάκη που επεβλήθηκαν με δυναμισμό  στο εσωτερικό των Ρεπουμπλικάνων( που έχουν ισχυρή παρέμβαση οι Τούρκοι)  αλλάζοντας τα δεδομένα. Σημαντική ήταν η συμβολή Αρμενικής και Εβραικής κοινότητας, επισημαίνει ο ηγέτης του HALC.

Η εικόνα στις ΗΠΑ για την Τουρκία έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια. Στο σύστημα εξουσίας αλλά και στον αμερικανικό λαό.

Παρακολουθείστε την αποκλειστική συνένετυξη του Έντυ Ζεμενίδη:

 

 

Σχετικά Άρθρα

Πέπλο αφρικανικής σκόνης «πνίγει» τη χώρα

otavoice

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα -Ανελέητο σφυροκόπημα

otavoice

Καθαρίζει η ατμόσφαιρα από το βράδυ και τα δυτικά

otavoice

Ευρωεκλογές-Επιστολική ψήφος: Στις 121.000 εγγραφές – Βήμα βήμα η διαδικασία διαλογής

otavoice

Εμπραχίμ Ραΐσι: Ισραηλινή επίθεση σε ιρανικό έδαφος θα σβήσει το «σιωνιστικό καθεστώς»

otavoice

Κουτσούμπας από Μόντρεαλ: Δυνατό ΚΚΕ στην Ελλάδα και στους Έλληνες του εξωτερικού

otavoice