OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Τσίπρας: Σήμερα, παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, δυστυχώς δεν είναι μια μέρα γιορτής

«Ανεπάρκεια και έλλειψη συντονισμού του κρατικού μηχανισμού που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις» καταλογίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή την χθεσινή πυρκαγιά στα Νότια Προάστια, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Σήμερα, παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, δυστυχώς δεν είναι μια μέρα γιορτής», αναφέρει ο κ. Τσίπρας στο μήνυμά του και προσθέτει: «Το φετινό καλοκαίρι ξεκίνησε άσχημα. Μια στην αρχή μικρής έκτασης πυρκαγιά, μέσα στον αστικό ιστό, κατέστρεψε δεκάδες κατοικίες και λίγο έλλειψε να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Η δικαιολογία του αιφνιδιασμού της κρατικής μηχανής απέναντι στη μόνιμη απειλή της κλιματικής κρίσης δεν μπορεί πλέον να αποτελεί άλλοθι μιας χώρας που θέλει να πηγαίνει μπροστά» .

Ακολούθως εκφράζει τους φόβους του ότι «πίσω από τις βαρύγδουπες εξαγγελίες και τη δημιουργία υπουργείου κλιματικής κρίσης, υπάρχει η ίδια ανεπάρκεια, τα ίδια ελλείμματα συντονισμού, ενός κρατικού μηχανισμού που εδώ και καιρό δε μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Εύχομαι να διαψευστώ, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτή τη φορά δικαιολογίες δεν υπάρχουν».

Γενικεύοντας ο κ. Τσίπρας αναφέρει: «Η κλιματική κρίση είναι παρούσα και η αντιμετώπισή της οφείλει να βρίσκεται στον πυρήνα των πολιτικών μας και στις καθημερινές μας μάχες. Η προσωπική υποχρέωση του καθενός μας προς τα παιδιά μας αλλά και η πολιτική μας υποχρέωση προς τις επόμενες γενιές είναι να μην τους κρατήσουμε εγκλωβισμένους σε ένα αβίωτο μέλλον. Να αξιοποιήσουμε κάθε μέσο και κάθε στιγμή ώστε να κληροδοτήσουμε στα παιδιά που γεννιούνται σήμερα έναν βιώσιμο πλανήτη για να ζουν».

Σχετικά Άρθρα

Φλώρινα: 48ωρη απεργία τελωνειακών σε Νίκη και Κρυσταλλοπηγή

otavoice

Δυναμικό συλλαλητήριο, ζητούν στελέχωση των νοσοκομείων του Λασιθίου

otavoice

Κυκλώνας σάρωσε τη Μαδαγασκάρη: Έντεκα νεκροί και 7.000 πληγέντες

otavoice

Συνάντηση Μπλίνκεν-Μακρόν στο Παρίσι την επόμενη εβδομάδα για την Ουκρανία

otavoice

Στις 30 Απριλίου η τελευταία προθεσμία για τα POS

otavoice

Πούτιν: Αν τα F-16 φτάσουν στην Ουκρανία θα τα καταρρίψουμε

otavoice