OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ο Μπάιντεν ζητά τρίμηνη αναστολή στο φόρο φυσικού αερίου, από το Κογκρέσο

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν θα ζητήσει από το Κογκρέσο την Τετάρτη να αναστείλει τον ομοσπονδιακό φόρο φυσικού αερίου μέχρι τον Σεπτέμβριο, καθώς οι Αμερικανοί σε όλη τη χώρα παλεύουν με την άνοδο των τιμών.

Ο πρόεδρος θα παροτρύνει τα μέλη του Κογκρέσου να θεσπίσουν τρίμηνη ομοσπονδιακή φορολογική αργία χωρίς να αφαιρέσουν χρήματα από το Ταμείο Αυτοκινητοδρόμων που χρηματοδοτεί αυτοκινητόδρομους και μαζικές μεταφορές.

Οι τιμές του φυσικού αερίου αυξήθηκαν κατά 50% σε εθνικό επίπεδο το περασμένο έτος.

«Θέλω να είμαι πολύ σαφής, ο πρόεδρος καλεί το Κογκρέσο να κάνει αυτό το βήμα για να βοηθήσει τις αμερικανικές οικογένειες χωρίς να βλάψει το Highway Trust Fund, το οποίο χρηματοδοτείται από αυτούς τους φόρους», δήλωσε ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος την Τρίτη το βράδυ.

Ο αξιωματούχος πρότεινε ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού της ομοσπονδιακής κυβέρνησης που συρρικνώθηκε κατά 1,6 τρισεκατομμύρια δολάρια φέτος, δίνει στις ΗΠΑ περιθώρια να αναστείλουν τον φόρο φυσικού αερίου ενώ χρησιμοποιούν άλλα έσοδα για να ολοκληρώσουν το Highway Trust Fund με κόστος περίπου 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση χρεώνει επί του παρόντος 18 σεντς φόρους ανά γαλόνι βενζίνης και 24 σεντς ανά γαλόνι ντίζελ, είπε ο αξιωματούχος.

Ο Μπάιντεν θα καλέσει επίσης τα κράτη, τις εταιρείες πετρελαίου και τους λιανοπωλητές να σταματήσουν τους φόρους του φυσικού αερίου.

Το κόστος του φυσικού αερίου άρχισε να εκτινάσσεται στα ύψη το περασμένο φθινόπωρο και συνέχισε να αυξάνεται μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στα τέλη Φεβρουαρίου, αν και η κυβέρνηση χαρακτηρίζει την αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου ως «αύξηση των τιμών Πούτιν».

«[Ο Μπάιντεν] πιστεύει ότι τα κράτη, οι εταιρείες πετρελαίου και οι λιανοπωλητές έχουν ευθύνη σε αυτή τη μοναδική στιγμή – να κάνουν το μέρος τους για να βελτιώσουν την αύξηση των τιμών του Πούτιν», είπε ο αξιωματούχος. «Καλεί τα κράτη να αναστείλουν τους φόρους τους για το φυσικό αέριο ή αλλιώς να βρουν άλλους τρόπους για να προσφέρουν την ίδια ελάφρυνση, όπως εκπτώσεις καταναλωτών ή πληρωμές ελαφρύνσεων».

Διαφωνεί η Ένωση Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου των ΗΠΑ 

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης την Τετάρτη στο “Fox and Friends”, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου των ΗΠΑ Τιμ Στιούαρτ απάντησε στην απόφαση του Προέδρου Μπάιντεν να ζητήσει από το Κογκρέσο να αναστείλει τον ομοσπονδιακό φόρο φυσικού αερίου μέχρι τον Σεπτέμβριο καθώς οι Αμερικανοί σε όλη τη χώρα παλεύουν με τις αυξανόμενες τιμές.

“Ο πρόεδρος φαίνεται να αποφεύγει τελείως οποιαδήποτε αντιμετώπιση του ζητήματος, το οποίο είναι ότι πρέπει να αυξήσουμε τη μακροπρόθεσμη προσφορά. Είναι σαν τον πρωτοετή φοιτητή στο κολέγιο που αρνείται να σπουδάσει για το ενδιάμεσο. Και η πραγματικότητα είναι ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη μακροπρόθεσμη προσφορά. Αυτά τα τεχνάσματα που η διοίκηση συνεχίζει να πετάει έξω, είτε πρόκειται για διακοπές φόρου φυσικού αερίου είτε για κάρτες αερίου ή τι έχετε, είναι τεχνάσματα. Και οι παγκόσμιες αγορές δεν ανταποκρίνονται σε τεχνάσματα. Και αυτό είναι το πρόβλημα της διοίκησης. Είναι μια μη σοβαρή λύση σε ένα σοβαρό πρόβλημα”, δήλωσε ο Στιούαρτ. .

 

Σχετικά Άρθρα

Σταθερότητα σε Αιγαίο και Συρία ζήτησε ο Μπάιντεν από τον Ερντογάν

otavoice

Βλαχόπουλος: “Θέλουμε το χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα”

otavoice

Για πλημμέλημα παραπέπονται 21 κατηγορούμενοι για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι

otavoice

Την βαθιά ανησυχία του για το κλίμα έντασης, εξέφρασε ο Σαρλ Μισέλ, στον Ερντογάν

otavoice

16.115 νέα κρούσματα κορονοϊού- 9 νεκροί και 95 σε ΜΕΘ

otavoice

Η Ρωσόφιλη Συρία αναγνώρισε τις αποσχισθείσες επαρχίες Λουχάνσκ και Ντονέτσκ

otavoice