OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Νέα σφαγή στις ΗΠΑ: Τρεις νεκροί και 11 τραυματίες από πυροβολισμούς στη Φιλαδέλφεια

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 11 τραυματίστηκαν το βράδυ του Σαββάτου (τοπική ώρα) σε πυροβολισμούς που σημειώθηκαν σε έναν πολυσύχναστο δρόμο στη Φιλαδέλφεια, ανακοίνωσε η αστυνομία.

«Δεκατέσσερα άτομα, από όσα γνωρίζουμε, χτυπήθηκαν από πυροβολισμούς και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία», είπε ο επιθεωρητής Ντ. Φ. Πέις σε δημοσιογράφους.

«Τρεις από αυτούς τους ανθρώπους, δύο άνδρες και μία γυναίκα, διαπιστώθηκαν νεκροί με το που έφτασαν σε νοσοκομεία, έχοντας υποστεί πολλαπλά τραύματα από πυροβολισμούς», πρόσθεσε.

Ο Πέις δήλωσε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι οι αστυνομικοί που αναπτύχθηκαν στο σημείο «παρατήρησαν πολλούς ενεργούς ενόπλους να ανοίγουν πυρ εναντίον του πλήθους» στην πολυσύχναστη περιοχή Σάουθ Στριτ της Φιλαδέλφειας.

«Μπορείτε να φανταστείτε ότι υπήρχαν εκατοντάδες άνθρωποι που κυκλοφορούσαν, όπως κάθε Σαββατοκύριακο, στη Σάουθ Στριτ, όταν σημειώθηκαν αυτοί οι πυροβολισμοί», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον ενός από τους ενόπλους που πυροβολούσαν αλλά δεν είναι γνωστό αν αυτός χτυπήθηκε.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι δεν έχουν γίνει συλλήψεις.

Σύμφωνα με τον Πέις, δύο περίστροφα βρέθηκαν στο σημείο και η αστυνομία πρέπει να περιμένει μέχρι το πρωί για να εξετάσει τις εικόνες από τις κάμερες παρακολούθησης των γύρω επιχειρήσεων που έκλεισαν το βράδυ του Σαββάτου.

Η έρευνα προχωρά ενώ η κατάσταση παραμένει ρευστή με «πολλά αναπάντητα ερωτήματα», πρόσθεσε.

Μετά από τη σφαγή σε ένα σχολείο στο Ουβάλντε του Τέξας στις 24 Μαΐου, όπου σκοτώθηκαν 19 μικρά παιδιά και δύο δάσκαλοι, έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 20 συμβάντα με πυροβολισμούς με πολλά θύματα στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το αρχείο της ένωσης Gunviolence.

Σχετικά Άρθρα

Κυκλώνας σάρωσε τη Μαδαγασκάρη: Έντεκα νεκροί και 7.000 πληγέντες

otavoice

Συνάντηση Μπλίνκεν-Μακρόν στο Παρίσι την επόμενη εβδομάδα για την Ουκρανία

otavoice

Στις 30 Απριλίου η τελευταία προθεσμία για τα POS

otavoice

Πούτιν: Αν τα F-16 φτάσουν στην Ουκρανία θα τα καταρρίψουμε

otavoice

Αμείωτοι οι ισραηλινοί σφοδροί βομβαρδισμοί στη Γάζα

otavoice

Πέθανε ο πατριώτης και ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

otavoice