OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

“Μας παίζει” ο Ακάρ – Μετά τις απειλές μιλάει για διάλογο και σεβασμό των γειτόνων

Μας παίζει ο Χουλουσί Ακάρ  εκπέμποντας το εντελώς αντίθετο μήνυμα από όσα στέλνει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα ο Τούρκος Πρόεδρος και όλα τα κυβερνητικά στελέχη, αλλά και ο ίδιος.  Σε διάλογο καλεί την ελληνική πλευρά, επισημαίνοντας τον σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων της.

Δεν πέρασε ένα 24ωρο από την οξεία αντιπαράθεση που είχε με τους Έλληνες βουλευτές στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας και προσπάθησε να θολώσει τα νερά με επικοινωνιακά τερτίπια στέλνοντας  ένα εντελώς διαφορετικό μήνυμα σε σχέση με όσα είχαν προηγηθεί στη συνεδρίαση, αλλά και όσα σταθερά εξαπολύει η τουρκική πλευρά.

Σε δήλωσή του στην «Καθημερινή» ο Χουλουσί Ακάρ τόνισε ότι «είμαστε έτοιμοι να επιλύσουμε όλα μας τα προβλήματα με συνομιλίες και συναντήσεις. Ήδη υπάρχουν προσπάθειες που έχουν γίνει. Όπως οι διερευνητικές επαφές και θέλουμε να ολοκληρωθούν».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «υπάρχουν τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και οι συναντήσεις στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Εμείς είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε άμεσα αυτές τις συναντήσεις, όπως είμαστε έτοιμοι να συναντηθούμε και να συνομιλήσουμε με τους Έλληνες ομολόγους μας. Όπως αν υπάρξει ευκαιρία, όταν πάμε στις Βρυξέλλες, είμαι έτοιμος να συναντηθώ με τον Νίκο».

Σχετικά με τις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων που αναφέρουν ότι η Άγκυρα θα αμφισβητήσει την κυριαρχία νησιών, ο κ. Ακάρ απάντησε:

«Εμείς σεβόμαστε την εδαφική ακεραιότητα, την πολιτική ακεραιότητα, όπως και τα δικαιώματα των γειτόνων μας και κυρίως της Ελλάδας. Όμως περιμένουμε και από τους γείτονές μας να σεβαστούν τα δικαιώματα και τα δίκαιά μας. Αυτά τα θέματα με συνομιλίες μπορούν να γίνουν πιο φανερά».

Στην επισήμανση ότι η Άγκυρα θέτει και ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών, ο κ. Ακάρ κράτησε αποστάσεις, δεν θέλησε να αναφερθεί στο περιεχόμενο των συζητήσεων που επιθυμεί η Τουρκία και δήλωσε ότι «αν αναφερθούμε μοναδικά για ένα θέμα θα δημιουργηθούν λανθασμένες εντυπώσεις, λανθασμένες αποφάσεις. Αυτά είναι βαθιά θέματα, θέματα που χρειάζονται εξειδίκευση. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες, όπως νομικοί, πολιτικοί, ιστορικοί και γεωγραφικοί. Υπάρχουν οι δύο συναντήσεις, οι συνομιλίες που κάναμε στην Αθήνα και μία στην Άγκυρα για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Από τον κύριο υπουργό, τον ομόλογό μου, ζητώ να απαντήσει όσο πιο άμεσα γίνεται. Να συναντηθούν και να συνομιλήσουν οι ειδικοί και αργότερα η πολιτική βούληση να κάνει αυτό που πρέπει».

Σχετικά Άρθρα

Κακοκαιρία: Πλημμυρισμένοι δρόμοι στο Πήλιο, ποιες περιοχές κινδυνεύουν – Live η πορεία των φαινομένων

otavoice

Βελόπουλος: Να απολογηθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός για το έγκλημα των Τεμπών

otavoice

Ήχησε το 112 σε 4 περιοχές, προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις ανέμους

otavoice

Οι Anonymous ισχυρίζονται ότι χάκαραν τον Ισραηλινό Στρατό και απέσπασαν 250.000 έγγραφα

otavoice

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

otavoice

Έκκληση για αποκλιμάκωση σε Ισραήλ και Ιράν απευθύνουν Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία

otavoice