OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Διάγγελμα Μακρόν: Απέρριψε κυβέρνηση εθνικής ενότητας και ζήτησε πολιτική υπέρβαση

Η ομιλία αυτή, η μετάδοση της οποίας ανακοινώθηκε το απόγευμα , διήρκεσε περίπου δέκα λεπτά. Σήμερα το απόγευμα της Τετάρτης, στο τέλος των 48 ωρών κατά τις οποίες δέχθηκε τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων , τρεις ημέρες μετά την οπισθοδρόμηση που υπέστη το κόμμα του στον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών, ο Εμανουέλ Μακρόν μίλησε στο Γαλλικό λαό.

Αμέσως απέρριψε την ιδέα μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας, η οποία, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, «δεν ήταν δικαιολογημένη μέχρι σήμερα». Πριν ζητήσει «οι πολιτικές ομάδες να πουν με απόλυτη διαφάνεια πόσο μακριά είναι έτοιμες να φτάσουν», να «χρήσιμοι να προχωρήσουν». Αυτό το κομμάτι είχε αναφερθεί από τον Εμμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια των συνομιλιών του την Τρίτη με το αφεντικό του PCF Fabien Roussel και την αρχηγό των βουλευτών RN Marine Le Pen , είπαν οι δύο τελευταίοι. Πριν, λοιπόν, να απορριφθεί.

Τα «κατάγματα» της Γαλλίας
«Θα πρέπει να οικοδομήσουμε συμβιβασμούς, εμπλουτισμούς, τροπολογίες, αλλά να το κάνουμε με απόλυτη διαφάνεια, ανοιχτά αν μπορώ να το πω, με επιθυμία για ενότητα και δράση για το έθνος», δήλωσε σήμερα το βράδυ ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. .

Μακρόν: «Θα έχω μόνο μια πυξίδα: να προχωρήσουμε στην υπηρεσία του γενικού συμφέροντος»

«Πιστεύω ότι είναι δυνατόν, λοιπόν, στην κρίσιμη στιγμή που ζούμε, να βρούμε μια μεγαλύτερη και πιο ξεκάθαρη πλειοψηφία για να δράσουμε», έκρινε επίσης ο Εμανουέλ Μακρόν, που θέλει να ξεπεράσει τους πολιτικούς διχασμούς. «Ελπίζω λοιπόν, τις επόμενες εβδομάδες, ότι αυτή η πολιτική υπέρβαση θα συνεχιστεί με σαφήνεια και υπευθυνότητα. Ο αρχηγός του κράτους αναγνώρισε επίσης τα «κατάγματα» της Γαλλίας που έδειξαν οι βουλευτικές εκλογές, μετά τις οποίες «πρέπει να μάθουμε να κυβερνάμε και να νομοθετούμε διαφορετικά».

Ο αρχηγός του κράτους εξέφρασε επίσης τη λύπη του για την αποχή, η οποία ανήλθε σε 53,77% κατά τον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών στις 19 Ιουνίου. «Καταρχάς, δεν μπορώ να αγνοήσω την έντονη αποχή (…). Δεν μπορώ να αγνοήσω τα ρήγματα, τις βαθιές διαιρέσεις που διατρέχουν τη χώρα μας και αποτυπώνονται στη σύνθεση» της Εθνοσυνέλευσης, παραδέχθηκε.

 Μέτρα για την «αγοραστική δύναμη»
Ο Εμανουέλ Μακρόν έχει υποσχεθεί σημαντικά κείμενα που θα έρθουν τις επόμενες εβδομάδες. Κείμενα έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης ειδικότερα, αλλά όχι αύξηση φόρων. Έτσι, ο αρχηγός του κράτους επιβεβαίωσε τα μέτρα για την «αγοραστική δύναμη», το «κλίμα» και την «πλήρη απασχόληση» αυτό το καλοκαίρι. «Για να σημειωθεί χρήσιμη πρόοδος, εναπόκειται τώρα στις πολιτικές ομάδες να πουν πόσο μακριά είναι έτοιμες να φτάσουν», είπε.

Αυτή την Τετάρτη, ολοκλήρωσε την περιοδεία του στις πολιτικές δυνάμεις, μετρώντας τη θερμοκρασία με την αντιπολίτευση, αναζητώντας μια δύσκολη συναίνεση στην Εθνοσυνέλευση, στη συνέχεια έκανε αυτή την ομιλία προτού εγκλωβιστεί σε μια σειρά από διεθνείς δεσμεύσεις, συμπεριλαμβανομένου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου από Πέμπτη στις Βρυξέλλες.

 

Πηγή leparisien

Σχετικά Άρθρα

Σταθερότητα σε Αιγαίο και Συρία ζήτησε ο Μπάιντεν από τον Ερντογάν

otavoice

Βλαχόπουλος: “Θέλουμε το χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα”

otavoice

Για πλημμέλημα παραπέπονται 21 κατηγορούμενοι για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι

otavoice

Την βαθιά ανησυχία του για το κλίμα έντασης, εξέφρασε ο Σαρλ Μισέλ, στον Ερντογάν

otavoice

16.115 νέα κρούσματα κορονοϊού- 9 νεκροί και 95 σε ΜΕΘ

otavoice

Η Ρωσόφιλη Συρία αναγνώρισε τις αποσχισθείσες επαρχίες Λουχάνσκ και Ντονέτσκ

otavoice