ΠΣτΕ: Επίβλεψη έργων Μαρτίνο-Λάρυμνα & Λιμένα Αγίου Κωνσταντίνου

Δυο σημαντικά έργα υποδομής επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Φθιώτιδας Αθανάσιο Καρακάντζα, τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας Κωνσταντίνο Καραγιάννη, τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Στερεάς Ελλάδας Ηλία Κυρμανίδη, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Κωνσταντίνο Αποστολόπουλο, αιρετούς και άλλα υπηρεσιακά στελέχη.

Ο Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές, επισκέφθηκαν αρχικά το έργο βελτίωσηςτης υφιστάμενης οδού Μαρτίνο – Λάρυμνα, μήκους περίπου 7,5χλμ. καιαρχικού προϋπολογισμού3.350.000 €.Οι βασικές εργασίες (χωματουργικά , τεχνικά έργα, οδοστρωσία, ασφαλτικά και σήμανση) ολοκληρώθηκαν στα τέλη του 2020 και ο δρόμος έχει παραδοθεί στην κυκλοφορία.

Ακολούθως, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων κ. Γιάννης Συκιώτης και ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Φθιώτιδας Βαγγέλης Μπλούνας, ενημερώθηκαν για την πρόοδο των εργασιών αναδιαμόρφωσης και επέκτασης του λιμένα Αγ. Κωνσταντίνου. Πρόκειται γιαέργο προϋπολογισμού 9.800.000€, το οποίο προβλέπει:

-Τη δημιουργίαπρόσθετου χερσαίου χώρου 3.745 τ.μ.
-Την επέκταση της υφιστάμενης αποβάθρας.
-Την κατασκευή νέου προβλήτα, για τη δημιουργία προστατευμένης λιμενολεκάνης από το βόρειο κυματισμό.

«Ολοκληρώσαμε το πολύπαθο οδικό έργο Μαρτίνο – Λάρυμνα και ενημερωθήκαμε για την πρόοδο των εργασιών στο μεγάλο έργο επέκτασης του λιμένα Αγίου Κωνσταντίνου Φθιώτιδας. Ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο, το οποίο πλέον κατασκευάζεται με ταχείς ρυθμούς. Στόχος είναι η επέκταση και αναβάθμιση του υφιστάμενου λιμένα Αγίου Κωνσταντίνου, ώστε να εξελιχθεί σε ακόμη πιο ισχυρό τουριστικό κόμβο για την ευρύτερη περιοχή», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός.
Σχολιάστε